Bartosz, Hard & soft skills

Bartoszians mogen ongelimiteerd gebruik maken van training, opleiding en coaching. En omdat we dat niet genoeg vinden bieden we hen ook de mogelijkheid om binnen Bartosz hun eigen Competence leergang op te zetten om binnen die leergang specifieke kennis eigen te maken of een onderwerp uit te diepen. Omdat wij het belangrijk vinden dat onze testconsultants altijd op de hoogte zijn van de laatste testmethodes, testtechnieken, testtooling, en andere ontwikkelingen. Maar wat bedoelen wij bij Bartosz eigenlijk met ‘leergang’? En is zoiets nou makkelijk op te zetten of ontzettend veel werk? Als Competence Manager binnen Bartosz vertel ik je er graag alles over.

Doe-het-zelf

Een leergang is bij ons echt iets anders dan een training omdat een leergang helemaal door deelnemers zelf vorm wordt gegeven. Daarmee bezig zijn leert je al veel over het onderwerp. Het doel van een leergang kan bijvoorbeeld het gezamenlijk onderzoeken van een bepaalde markt zijn of het schrijven van een factsheet of whitepaper. Om de juiste kennis daarvoor te vergaren, bezoeken deelnemers lezingen, seminars, gaan ze een dagje meekijken bij interessante bedrijven, kortom: alles mag en kan. Zolang er maar kennis vergaard en gedeeld wordt en iedereen in intensieve discussies meedenkt over het onderwerp.

After diner les

Een leergang duurt altijd zes maanden. Als groep kom je één avond per maand samen op ons kantoor in Veenendaal. Voorafgaand aan iedere bijeenkomst gaan we eerst samen eten en dan: aan de slag! Tussen de bijeenkomsten door hebben deelnemers natuurlijk contact met elkaar over de inhoudelijke en praktische invulling van de leergang. Andere eisen die wij aan een leergang stellen zijn dat deze moet zorgen voor positieve energie, inspanning van de deelnemers vraagt, een innovatief karakter heeft en resultaat en rendement oplevert voor de consultants en Bartosz. Wij investeren graag, maar stellen uiteraard wel eisen aan de kwaliteit!

"Een leergang opzetten betekent samen een onderwerp uitdiepen om zo waardevolle resultaten voor jezelf, voor Bartosz en voor onze klanten te behalen."

Ga je gang?

Het opzetten van een leergang behelst bij Bartosz meer dan het indienen van een voorstel: als je een goed idee hebt, stel je vervolgens met elkaar ook zelf het hele inhoudelijke programma vast. Zo kun je als consultant een leergang gebruiken om je kennis van nieuwe gebieden verder te ontwikkelen. Jij kiest wat je interessant en relevant vindt en wij faciliteren je op alle mogelijke manieren.

Signaleren en voor blijven lopen

Waarom we onze mensen zelf leergangen laten organiseren? Omdat we daardoor steeds voor blijven lopen en trends en nieuwe ontwikkelingen in de markt al in een zeer vroeg stadium kunnen onderzoeken of gaan gebruiken. Dat zie je wel aan onze leergang over Agile werken die we al in 2009 organiseerden. Zo kan Bartosz dankzij de inbreng van haar medewerkers verder blijven groeien als ‘state of the art’ testbedrijf.

Onbeperkt investeren, onbeperkt rendement

Bartosz investeert bovengemiddeld in training en opleiding. Ieder type training of opleiding is bespreekbaar en behoort tot de mogelijkheden. Omdat wij vinden dat je als consultancybedrijf binnen de ICT alleen toegevoegde waarde hebt als je datgene kan bieden dat bedrijven zelf niet in huis hebben. Daarnaast moet je je als tester ook op het gebied van soft skills blijven ontwikkelen omdat interactie steeds belangrijker wordt. Altijd genoeg te leren dus! Door onbeperkt te investeren in het volgen van trainingen en het opzetten van leergangen geven we onze consultants precies die voorsprong in kennis en kunde waarmee zij iedere keer weer het verschil maken.

Leergangen 2017/2018

Onderwerpen van onze leergangen bepalen Bartoszians dus zelf. Voor het seizoen 2016/2017 kozen zij de volgende onderwerpen waarover we de aankomende maanden verschillende blogs publiceren:

 1. The Whole Team Approach
 2. Testautomatisering
 3. Specification by example
 4. Agile Practitioner
 5. Continuous delivery pipeline
 6. Exploratory testing

Training categorieën

Naast leergangen die Bartoszians zelf opzetten, bieden we ook individuele en groepstrainingen aan bij Bartosz. Het individuele traject stelt een consultant in overleg met zijn manager vast zodat iedereen zijn persoonlijke opleidingstraject kan doorlopen. Onze klassikale trainingen hebben altijd betrekking op één van onderstaande categorieën:

 • Human Factors: soft skills, communicatieve vaardigheden, etc.
 • Methoden en Technieken: Agile testen, Scrum, TMap Next, ISTQB, etc.
 • Proces en Projectmanagement: Scrummaster, TMap Next Testmanager, Agile practitioner, etc.
 • Techniek voor Testers: SQL, XML, Microsoft, Java, Testtooling, etc.
 • Domeinkennis: Inleiding Verzekeringsbedrijf, Opleiding Bankbedrijf, etc.

Wat we al deden

Succesvolle leergangen die we in voorgaande jaren zelf ontwikkelden waren onder andere:

 • 2016: Security Testen, Advanced Techniques in Agile testing, Requirements & Specifications, BDD Javascript, Model Driven Testen met CA, Software Development voor testers
 • 2015: Scaled Agile, DevOps, Continuous delivery & Integrations, Geautomatiseerd testen met Protractor / Cucumber2009: Ketentesten, Product Risico Analyse, Agile Test Verbetering
 • 2014: Java voor Testers, DWH/BI testen, Testmanagement 3.0, Agile Practitioner
 • 2013: Testautomatisering in de praktijk, Regie van kwaliteit, Publiceren & presenteren, Non-Functional testen
 • 2012: Mobile app testen, Agile Autoriteit
 • 2011: Testen in de zorg, Testtooling
 • 2010: Offshore testen, Microsoft, Security testen, Effectief kennis delen

  Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

  werkenbij overall

  Werken bij Bartosz?

  Vincent Verhelst

  Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

  Mijn Paarsz