Agile, Trendsz

Heb jij de Agile Testing Days die vorige week plaatsvonden in Potsdam gemist? Geen probleem! Wij waren erbij en hebben gevlogd, waardoor we onze verhalen en avonturen met jullie kunnen delen.

Even voorstellen…

Wij zijn Jantien van der Meer (Bartosz) en Anne Colder (PGGM) en vormen samen de Dutch Test Amigas. Wij kennen elkaar via PGGM waar we beide testspecialist zijn en intensief samenwerken. Wij nemen jullie mee naar de Agile Testing Days en hopen dat jullie door het kijken van onze vlog geïnspireerd raken, jullie nieuwsgierigheid naar specifieke onderwerpen aangewakkerd wordt en jullie kennis wordt verrijkt. We nemen jullie mee in wat wij hebben gezien, wat volgens ons de hoogtepunten waren en welke lessen wij geleerd hebben.

Van Lean Coffee naar Dungeons & Dragons

Wat hebben wij zoal meegemaakt? En wat kun je dus terugzien in onze vlog? Ik ben op dag 1, Tutorial Day, geïnspireerd door Trish Khoo over het bouwen van een ’testing super team’. De gehele workshop was in Dungeons & Dragons style roleplaying. Awesome! Dag 2 begon voor Anne met Lean Coffee: een interessante methodiek om zonder vooraf bepaalde agenda effectief onderwerpen met elkaar te bespreken. Vervolgens bezochten we samen de keynote van een moeder en dochter die beide actief zijn in de technologie en ervaringen en tips deelden. Onder andere werd er stil gestaan bij het minder serieus nemen van mensen vanwege hun leeftijd of geslacht. Wat kun jij doen om dit gedrag de wereld uit te helpen?  “Being silent is not being part of the solution”. Anne werd vervolgens geïnspireerd door Rick Tracy en zijn presentatie ‘I bought a robot’ waarin hij vertelde over de voor- en nadelen van remote werken en telepresence door gebruik van een ‘robot’ demonstreerde. Ik daarentegen deed mee aan een workshop over feauture mapping, op aanraden van een collega. En heb je weleens van een office cat gehoord? Anne vertelt je er over in de vlog over dag 2. Op dag 3 leer ik over Strong Style Pairing tijdens Lean Coffee, en ga ik naar de Creative Thinking workshop van Paul Holland. Mijn avond vul ik met Dungeons & Dragons en andere spellen en ik ontdek Smartphone Karaoke. Anne vertelt over haar Consensus Talk en heeft ideeën opgedaan bij de talk Deep Oracles testen van Emanuil Slavov over geautomatiseerd testen. De laatste dag wordt Anne verrast over Test encapsulation door Rahul Verma en ontdekt ze dat accessibility meer omvat dan waar je in eerste instantie aan denkt (More heart and more humans with Inclusive Design). Ik zet mijn testing skills in om een vermiste eenhoorn te vinden :-). Aan het eind van de vlog bespreken we samen de valkuilen en tips over het maken van keuzes en het verdelen van je energie op een conferentie.

Dutch Test Amigas
Introductie
Dutch Test Amigas
Agile Testing Days – Dag 1
Dutch Test Amigas
Agile Testing Days – Dag 2
Dutch Test Amigas
Agile Testing Days – Dag 3
Dutch Test Amigas
Agile Testing Days – Dag 4

Nieuwsgierig geworden? Abonneer je dan op ons kanaal: Dutch Test Amigas

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

werkenbij overall

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Bijtanken bij Bartosz

Improve Your Best Team

Jan20

Hoe zorg je ervoor dat je als agile team succesvol bent? Dat je als team de kwaliteit levert die nodig is?

Hoe kun jij er voor zorgen dat je van jouw team een Quality Infected Team maakt? Wij helpen jou daar graag bij! Tijdens de 20e editie van ons kennisevent Bijtanken bij Bartosz lanceren we ons nieuwste boek ‘Improve You Best Teams’. Tijdens de sessie en in deze reisgids geven we concrete tips en heel veel inspiratie voor het verbeteren van teams. Na afloop van de sessie sturen we een fysiek exemplaar op naar alle deelnemers.

 

Mijn Paarsz