Agile

Het Nieuwe Werken (HNW) is in bijna iedere organisatie gemeengoed geworden, maar het strijkt tegen de haren in van de Agile/Scrum methodiek. Agile werken, verlangt een goed functionerend team, waarbij samenwerken, continue afstemming, betrokkenheid, meetings op vaste tijden en een vaste locatie centraal staan. Bij HNW wordt aan de individuele wensen van medewerkers een oplossing geboden. Waardoor zij zelf kunnen bepalen hoe, waar en wanneer ze werken. De vraag is: hoe is dit te combineren met Agile werken?

Voordelen van HNW

Momenteel ben ik bij een grote bank in Nederland gedetacheerd, die voorloper is op het gebied van HNW. De kantoorruimtes zijn volledig ingericht volgens het innovatieve en flexibele werkplekconcept. Volgens de organisatie is HNW in een tijd waarin mensen steeds op zoek zijn naar balans tussen werk en privé, noodzakelijk. Door middel van optimale ICT-oplossingen zoals conferencing en telewerken, kunnen medewerkers zelf hun werklocatie en -tijden bepalen.

Voordelen van Agile/Scrum

De omgeving binnen de bank is dynamisch en vraagt een manier van werken die is ingericht op veranderingen. Agile werken, maakt snel schakelen en inspelen op voortschrijdend inzicht mogelijk. Daarnaast heeft Agile als voordeel dat er sprake is van snelle communicatie tussen teamleden. Dit is noodzakelijk om goed te functioneren, evenals nauw met de business en klant of eindgebruiker samenwerken. Tot slot zorgt Agile werken voor controle en inzicht in de voortgang van softwareontwikkeling.

“Bij HNW staat het individu centraal. Dit staat haaks op Agile werken, waarbij juist het team centraal staat”

Agile werken binnen HNW

Het is van belang om in de beginfase vaste momenten in te bouwen, ondanks de flexibele werktijden en -plekken. Bij Agile werken is face-to-face communicatie en zoveel mogelijk vaste werkplekken essentieel. Dit kan door een aantal vaste scrumsessies per week in te plannen. Gedurende het proces kan er langzaam meer vrijheid gegeven worden aan scrumleden over het waar en wanneer te werken. Gebruikmaken van online meetings met bijvoorbeeld Google Hangouts kan hierbij helpen. Op die manier zijn er korte communicatielijnen tussen de teamleden, ondanks dat er fysiek vanuit verschillende locaties gewerkt wordt.

Dit werkte bij ons

Wat bij ons team goed werkte, is een ruimte voor alle teamleden inrichten, voor het geval iedereen op kantoor aanwezig is. We hebben nu de werkplekken en faciliteiten voor de verschillende teams gereserveerd. De ruimtes zijn dichtbij business, beheer en andere units. Om het volledige proces te laten slagen, moest vooral het management de aanwezigheid en fysieke zichtbaarheid loslaten. Er moest meer op het vertrouwen en zelfredzaamheid van het team worden afgegaan.

Om het teamgevoel te versterken, komen de teamleden vanuit de meerdere locaties eens per week naar één van de werklocaties – niet onbelangrijk om zo onze successen gezamenlijk te kunnen vieren. Het is absoluut mogelijk om Agile te werken in organisaties waar HNW gehanteerd wordt. Goede afspraken zijn van groot belang en is er flexibiliteit nodig van zowel de organisatie als de Agile deelnemer.

“Investeer in de samenwerking met je team op locatie. Daarna zoek je naar (de uitbreiding van) de mogelijkheden tot samenwerking op verschillende locaties. Vertrouwen is de sleutel. Ook telt resultaat boven fysieke aanwezigheid/zichtbaarheid.”

150427 – Thuis Agile werken – Kevin van der Hooft portret

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

werkenbij overall

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz