Bartosz

Mijn laatste werkdag van 2018. Een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen (blog)jaar. Ik ben trots op al mijn collega’s die zich hebben ingezet om hun kennis en kunde te delen. Met als resultaat: maar liefst 46 blogs, geschreven door 33 verschillende enthousiaste Bartoszians, over onderwerpen die vallen binnen 10 uiteenlopende categorieën! Afgelopen zomer presenteerde ik jullie de 5 meest gelezen blogs van de eerste helft van 2018. Dit doe ik graag nog een keer. Daarom hierbij de 5 best gelezen blogs van de afgelopen 6 maanden. En tot volgend jaar!

1.

Zo smeed je zelfsturende teams die hun verantwoordelijkheid nemen

“We krijgen geen vertrouwen om zelfsturend te zijn en dat is de reden waarom we niet aan onze sprintdoelstellingen voldoen”. Die kreet heb ik de afgelopen jaren regelmatig gehoord vanuit de teams waarbij ik als test/agile-coach betrokken ben geweest. Maar zelfs als dat vertrouwen werd gegeven, viel kort erna op dat de sprintdoelen opnieuw niet werden gehaald. Ze werden zonder pardon doorgeschoven naar een volgende sprint, of die erna. Hoe komt het dat teams moeite hebben om hun verantwoordelijkheid te nemen, en wat kun je daaraan doen? Dat is even eenvoudig te beantwoorden als op te lossen.

lees meer

2.

Bartosz goes Moskou

Sinds april ben ik als senior tester gedetacheerd bij de directie Consultaire Zaken en Visumbeleid van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Een uitdagende opdracht, waarbij ik als lead tester van Bartosz betrokken ben bij FoBo 2020. Dit programma richt zich op het moderniseren van de consulaire dienstverlening. Hiertoe behoort ook het visumaanvraagproces voor Nederland. En dat is hard nodig, want een visumaanvraag wordt nog steeds gedaan met behulp van papieren formulieren. Eind 2020 moet het hele proces gedigitaliseerd zijn, maar niet voordat alle systemen, applicaties en flows getest en goedgekeurd zijn. In het kader daarvan reisde ik eind mei af naar de ambassade in Moskou om de huidige werkwijze te zien en testdata te vergaren die we in Nederland gebruiken voor ons project.

lees meer

181112 – Paarsz editie 3 – Sanne Muskens

3.

Paarsz editie 3!

Vers van de pers: Paarsz editie 3! Inmiddels hét visitekaartje van Bartosz dat onze huisstijlkleur eer aan doet. We hebben deze Paarsz wederom met veel passie en plezier gemaakt voor iedereen die met Bartosz begaan is of interesse heeft in het vakgebied testen.

lees meer

4.

Exploratory testing bij CBR

Bartosz verzorgde onlangs de training Exploratory testing bij CBR. Door de grote transformatie naar agile die momenteel gaande is binnen de organisatie, wordt er door de scrum teams maandelijks nieuwe software opgeleverd. Hoe ga je daar als gebruiker mee om? En hoe zorg je ervoor dat je steeds weer relevante feedback kunt geven? Dit zijn vragen die de business bezig houdt. Het initiëren van een training Exploratory testing binnen CBR is dan ook een logische stap. Omdat deze training de business voorziet van handvatten om gestructureerd te testen in een agile context. En omdat uiteindelijk met Exploratory testing de acceptatie van het product verbeterd kan worden.

lees meer

5.

NIEUW: Creatieve ruimte op kantoor

Ruimte bieden aan innovatie en creativiteit nemen we bij Bartosz vrij letterlijk: de ‘creatieve ruimte’ op het kantoor van Bartosz in Veenendaal is sinds deze week een feit! Het begon met een idee bij een van de Bartosz Labsz sessies: ““Wat zou het toch gaaf zijn als… we een ruimte op kantoor hebben die creativiteit en innovatie stimuleert.” Een ruimte met een huiskamersfeer die uitnodigt tot creatief denken. Dit oorspronkelijke idee is uitgegroeid tot een sfeervol ingerichte multifunctionele ruimte waarin de invloed van iedereen die er aan heeft gewerkt terug te zien is.

lees meer

Poll

Welke blogs hebben jouw voorkeur?

Bekijk resultaten

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

werkenbij overall

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz