Bartosz

Dat wij onze treinreis kunnen plannen met de NS Reisplanner op ns.nl hebben we mede te danken aan Haiko van der Schaaf en Jasper Jordans. Haiko is sinds 5 jaar Senior Developer bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). En Jasper werkt sinds 2014 als testconsultant bij Bartosz. Beide werken in het reisplannerteam en zijn tevreden over de goede samenwerking. Het hechte team houdt zich bezig met de vernieuwing van de Reisplanner op ns.nl.

Haiko over Jasper

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

“Jasper is onze tester in het team en bewaakt daarmee de kwaliteit van ons product. Als lead developer draag ik zorg voor de technische koers en ontwikkel ik mee aan de reisplanner. Als team zijn we heel hecht en ondersteunen we elkaar. Ik kan aan Jasper naar de functionele aspecten van een userstory vragen. En omgekeerd kan Jasper aan mij verheldering vragen om technische zaken.”

 Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

In een project als dit heb je af en toe een moment dat het werk niet lekker loopt door allerlei omstandigheden. Persoonlijk kan ik daar soms wel gefrustreerd door zijn. Maar Jasper gaat daar heel praktisch mee om. Dat vind ik altijd erg relativerend.”

Hoe herken je de Bartoszian in Jasper?

Jasper weet snel tot de kern van de zaak door te dringen en gaat heel effectief met zijn tijd om. Dit is een waardevolle kwaliteit. Soms zit er zoveel werk in een sprint dat je dan als tester keuzes moet maken. Daarnaast is hij rustig en flegmatiek. Hij weet altijd wel de humor in te zien van een situatie.”

"We zitten midden in het gezellige centrum van Utrecht en gaan dan ook vaak gezamenlijk lunchen bij een leuke eettent. Wanneer we een user story ‘burnen’ doen we een driewerf hoezee"

Jasper over Haiko

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

“We werken erg goed met elkaar samen. Dat geldt eigenlijk voor het hele team. We weten precies waar iedereen mee bezig is en we weten elkaar snel te vinden. Ik mag Haiko altijd storen. Hij weet altijd tijd voor mij vrij te maken. Wanneer ik een bug vind hoef ik deze niet te administreren, deze wordt direct opgelost.”

Wat is jouw toegevoegde waarde voor Haiko?

“Ik probeer in een zo vroeg mogelijk stadium de specificaties te verwerken in testgevallen. Wanneer ik iets tegenkom waar onzekerheid over kan ontstaan, overleg ik dit met Haiko zodat hij hier rekening mee kan houden. Dit voorkomt bugs.”

Hoe ziet een werkdag voor jullie eruit bij NS?

“Wanneer het team in de ochtend binnenkomt is er eerst een moment om even contact te maken en naar elkaars dag te vragen. Om 10.00 uur is er een stand-up waarbij duidelijk wordt waar iemand mee bezig was of is en wat iemand die dag oppakt. Als ik een vraag heb weet ik daarom precies bij wie ik moet zijn. Daarna gaan we individueel of samen aan issues werken om functionaliteit voor de reisplanner te realiseren. Om 12.15 uur is het wandeltijd. We zitten midden in het gezellige centrum van Utrecht en gaan dan ook vaak gezamenlijk lunchen bij een leuke eettent. Wanneer we een user story ‘burnen’ doen we een driewerf hoezee.”

  Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

  werkenbij overall

  Werken bij Bartosz?

  Vincent Verhelst

  Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

  Mijn Paarsz