Bartosz, Trendsz

De wereld van software testen is volop in beweging en ontwikkelingen volgen elkaar op de voet. Eigenlijk zou je vaker tijd willen nemen om deze informatie tot je te nemen… Daarom organiseert Bartosz drie keer per jaar het kennisevent Bijtanken bij Bartosz! Tijdens deze interactieve sessies verdiepen wij ons met klanten en relaties in een actueel onderwerp uit het testvak. Dat doen we in de vorm van een workshop, presentatie, demonstratie of welke vorm dan ook, wat past bij het onderwerp. In dit blogartikel vertel ik, als één van de initiators van Bijtanken bij Bartosz, jullie graag meer over dit succesvolle kennisevent.

Waarom organiseert Bartosz het kennisevent Bijtanken bij Bartosz?

Wij vinden het belangrijk om ontwikkelingen die we zien in het vakgebied te delen met onze klanten en andere testprofessionals. Omdat we door kennis te delen ons vakgebied willen blijven innoveren. Dit maakt onderdeel uit van ons bestaansrecht. Met onze Bijtanken bij Bartosz sessies maken we dit waar. Een mooi voorbeeld is de sessie over ‘Future trends in testing’. Bezoekers werden op de hoogte gebracht van wat momenteel hot is in testland, waar het vak naartoe gaat en welke trends belangrijk zijn om in de gaten te houden. Verder organiseerden we een Bijtank-sessie over ‘De wereld verandert, hoe verander jij mee?’. Centraal stond de toenemende vraag naar technisch onderlegde testers die kunnen werken in een Agile context. Daarin bespraken we: wat zijn de skills die een tester succesvol maken in een Agile wereld? Kan elke tester of testcoördinator zich ontwikkelen tot een succesvolle Agile tester? En als techniek en testautomatisering niet zo je ding zijn, is er dan nog een rol voor je weggelegd in een Agile organisatie? Vragen waar niet alleen veel testers mee worstelen, maar ook organisaties die worden uitgedaagd door de nieuwe manier waarop testen is georganiseerd. En daarmee is het een goed onderwerp voor een Bijtanken bij Bartosz sessie.

Voor wie is Bijtanken bij Bartosz bedoeld en wat steken zij ervan op?

De Bijtanken bij Bartosz organiseren wij voor klanten en relaties. Daarnaast is het ook bedoeld voor iedereen met interesse in en kennis van ons vakgebied of het specifieke onderwerp dat we tijdens de Bijtank-sessie behandelen. Dus heb je zin om inhoudelijk bij te tanken? Vragen te stellen? Te discussiëren? Of gewoon te luisteren en meer te leren over onze kennis van en kijk op testen? Dan zijn onze Bijtank-sessies echt iets voor jou! Het is meteen een leuke gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten.

Hoe is een Bijtanken bij Bartosz sessie opgezet?

Het enige dat vaststaat is dat deelname gratis is en dat we altijd beginnen met een uitgebreid, lekker en informeel drie gangen diner. Verder willen we verrassen en inspireren dus een vast format hebben we niet. Wel belichten we een onderwerp altijd vanuit verschillende perspectieven en combineren we theorie en praktijkervaring. Gaat een Bijtank-sessie over wearables? Dan sta je als deelnemer ineens in een volledig uitgerust VR-station om games en simulaties te ervaren. En nemen we je mee in de wereld van Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR). Want wearables en visual computing zijn volgens ons in 2020 gemeengoed. Hoe ga je als testers met deze ontwikkelingen om? We bespraken en beleefden het tijdens onze Bijtanken bij Bartosz sessie. Door steeds een ander format te kiezen blijven de sessies levendig en interactief. Het moet voor de doelgroep steeds weer een verrassing zijn hoe de avond eruit ziet.

Wie bepaalt de onderwerpen?

Onze testprofessionals weten wat actueel is en welk onderwerp dus een Bijtank-sessie waard is. We gebruiken als basis vaak hun presentaties of publicaties. Op die manier kozen we de invulling van de sessie over ‘Regie van Kwaliteit’. Senior Bartosz consultants Jos van Rooyen en Jurgen van Amerongen schreven verschillende artikelen over Regie van Kwaliteit, gaven presentaties en publiceerden boeken over dit onderwerp. Bartosz heeft met hen dus veel kennis in huis over Regie van Kwaliteit. Door de grote aandacht voor het onderwerp besloten we om een Bijtank-sessie hierover te organiseren voor klanten en relaties.  Maar we horen ook graag van onze deelnemers over welk onderwerp zij meer willen weten! Laat dus vooral van je horen na afloop.

Wat zijn de leukste en opvallendste reacties van Bijtankers?

Tijdens de Bijtanken bij Bartosz over ‘Testen op basis van gedrag’ verdiepten we ons in ‘Behaviour Driven Development’. Een van de onderdelen was een filmpje van onze workshop BDD met Robots. Tijdens die workshop maakten deelnemers kennis met BDD, Specification by Example, Gherkin en… programmeerbare robots! Veel klanten bleken te worstelen met de snelle ontwikkelingen binnen ons vakgebied en de veranderende rol van testers daarbinnen. Wat ons verraste was de opvallend enthousiaste reacties op onze workshop en het grote aantal klanten dat deze workshop binnen hun eigen bedrijf wilden organiseren.

"Onze testprofessionals weten wat actueel is en welk onderwerp dus een Bijtank-sessie waard is."

En wat als je na zo’n sessie helemaal bijgetankt bent?

Dan kun je ons altijd vragen om de presentatie, workshop, filmpje of wat we ook inzetten te mogen gebruiken voor een sessie binnen je eigen bedrijf. Wij delen onze kennis namelijk graag en zijn altijd bereid om de mogelijkheden hiervoor te bekijken.

Bijtanken bij Bartosz over twee jaar….

Over twee jaar bestaat Bijtanken bij Bartosz nog steeds en is het echt een begrip in de markt geworden. Een avond waarop wij je iedere keer op een verrassende wijze laagdrempelig bijpraten over een actueel onderwerp. Het is dan nog steeds een avond waarbij je, na samen te hebben genoten van een uitstekende maaltijd, interessante gesprekken met gelijkgestemden voert.

Doe je mee?

Wil je graag een Bijtanken bij Bartosz bijwonen? Ben je nieuwsgierig naar de data en onderwerpen voor de eerstvolgende Bijtanken-sessies? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar info@bartosz.nl. We hopen je te zien!

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz