Bartosz

De Computable 100 is een jaarlijkse ranglijst van de honderd krachtigste ICT-bedrijven van Nederland, gebaseerd op een financieel, een imago-, en een werkgeversonderzoek. Bartosz heeft in de ranking van de top 100 favoriete ICT-werkgevers een mooie 5e plek bemachtigd. En in de top 100 financieel krachtigste ICT-bedrijven is Bartosz geëindigd op de 10e plek.

ICT-bedrijf is meest populaire werkgever

Computable startte vorig jaar met een werkgeversonderzoek onder ICT’ers die werkzaam waren bij niet-ICT-organisaties. Direct ontvingen zij het verzoek om dit onderzoek ook onder ICT-bedrijven te doen, en dat hebben ze gedaan. Hieruit komt naar voren dat ICT-bedrijven als ICT-werkgever veel populairder zijn dan niet-ICT-organisaties. Enigma Research voerde het ICT-werkgeversonderzoek uit in opdracht van Computable. Hierin is specifiek gevraagd naar de werkzaamheden en verantwoordelijkheden, de waardering voor prestaties, de ruimte en kansen om optimaal te presteren, de scholingsmogelijkheden, de doorgroei- en carrièremogelijkheden, de betrokkenheid bij de werkgever en de overall tevredenheid. Uit het onderzoek blijkt dat ICT’ers liever werken bij een ICT-bedrijf dan dat ze bij niet-ICT-organisaties aan de slag gaan.

"Met een score van 9,39 laten we bedrijven als CGI, Sogeti, Tele2, PostNL, Valori, Philips en IBM ver achter ons"

Doordat ruim drieduizend ICT’ers aan het werkgeversonderzoek hebben meegedaan, ontstaat er een mooi beeld hoe werknemers in de Nederlandse ICT-markt tegen het werkgeverschap aan kijken. Eigenlijk is dat heel positief, omdat de werkgevers gemiddeld een 8,15 van de werknemers krijgen. De werkzaamheden en verantwoordelijkheden worden met een 8,45 het hoogst beoordeeld, het laagste cijfer is een 7,73 voor de doorgroei- en carrièremogelijkheden. Verder wordt de waardering van prestaties beloond met een 7,93, krijgen de ruimte en kansen om optimaal te presteren een 8,26, verdienen de scholingsmogelijkheden een 8,11, wordt de betrokkenheid bij de werkgever op een 8,40 gezet en krijgt de overall tevredenheid een 8,17.

Trots op 5e plek favoriete ICT-werkgevers

In de ranking van de top 100 favoriete ICT-werkgevers (ICT en niet-ICT) is Bartosz geëindigd op de 5e plek. Een prestatie waar we enorm trots op zijn. Met een score van 9,39 laten we bedrijven als CGI, Sogeti, Tele2, PostNL, Valori, Philips en IBM ver achter ons.

Microsoft is de meest geliefde werkgever en krijgt gemiddeld een 9,86 van zijn eigen ICT’ers. Op positie 2 staat PharmaPartners met een gemiddeld cijfer van een 9,67. De eerste niet-ICT-organisatie is terug te vinden op een gedeelde vijfde plaats met Bartosz en is Friesland-Campina.

Top 100 Computable favoriete ICT-werkgever

Financieel krachtigste ICT-bedrijven

Niet alleen hebben we een mooie plek bemachtigd in de ranking van meest favoriete ICT-werkgevers. Ook heeft Bartosz een mooie positie in de top 100 Financieel krachtigste ICT-bedrijven. Met een score van 54,64 zijn we geëindigd op de 10e plek. Wederom een prestaties om trots op te zijn!

Computable schrijft hier onder andere over: “Een andere interessante partij uit de lijst is Bartosz, zij doen softwaretesting. Dat is een interessant gebied, omdat dit steeds kortcyclischer wordt. De technologie ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Neem bijvoorbeeld de hype rondom DevOps en hoe je dasarbij je organisatie moet inrichten. Bartosz is daar goed in. Partijen als SIG, Inmune IT, Altran en Alten zitten ook in die markt. Testing wordt steeds belangrijker, met name als software aan strenge eisen en aan compliance-wetgeving moet voldoen. Fouten in software kunnen tot desastreuze gevolgen leiden. Voor DevOps op een Agile-achtige manier heb je hoogwaardige, technische kennis nodig. Bartosz heeft dat en is daarom een mooie club. Op basis van EBITDA bekleden ze zelfs positie 17. Bartosz heeft hoogopgeleide mensen met veel specifieke kennis in huis. En daarnaast draagt hun efficiënt ingerichte teststraat hieraan bij. Bartosz weet mensen uit de markt te trekken. Ze doen iets onderscheidends. Bedrijven als Incento, Avanade, Topicus en Bartosz zijn allemaal zeer winstgevend en laten een mooie groei zien.”

Top 100 Computable financieel krachtigste ICT-bedrijven

BRON: Computable; jaargang 50 #1; januari 2017

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Bartosz_Header_004

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Bijtanken bij Bartosz

Delivery Pipelines

Mei21

Steeds meer organisaties willen gebruik maken van delivery pipelines, waarbij software geautomatiseerd naar omgevingen gedeployd wordt. Hoe voorkom je dat de delivery pipeline een heel efficiënte manier wordt om fouten naar productie te brengen? Hoe zorg je ervoor dat je nog steeds de juiste risico’s afdekt? Hoe zorg je ervoor dat je je team en de omliggende organisatie meeneemt in de totstandkoming van de delivery pipeline? Hoe krijg je de gewenste feedback?

Tijdens deze Bijtanken bij Bartosz sessie belichten we de verschillende aspecten van een delivery pipeline. We lichten toe welke rol we als testers kunnen spelen in het proces van de totstandkoming van een kwalitatief goede delivery pipeline. Hiervoor is het niet alleen van belang om software efficiënt en effectief naar volgende omgevingen te deployen, maar ook om stakeholders en het acceptatieproces hierin mee te nemen.

Mijn Paarsz