Bartosz

Bij Bartosz krijg ik de ruimte om het beste uit mezelf te halen, nieuwsgierig te zijn en initiatief te tonen. Alle trainingen, leergangen en cursussen die ik kan volgen helpen me daarbij. Daarnaast heerst er een open sfeer met gelijkwaardigheid als basis. Wanneer je bij Bartosz komt werken, willen ze je écht leren kennen. Dat gebeurt natuurlijk tussen het werk door, maar ook vooral tijdens de gezellige uitjes, weekendjes weg en family events.

Nieuwsgierig en betrokken

Na zes jaar werken in het testvak, maakte ik de overstap naar Bartosz. Een keuze waar ik nog steeds iedere dag blij mee ben! Dankzij alle trainingen en cursussen die ik hier kan volgen, is er genoeg ruimte voor mijn eigen nieuwsgierigheid. Ik word gestimuleerd om te blijven leren en mezelf te blijven verbeteren: Improve your best. Zo volgde ik al een SQL-training en meerdere trainingen in ontwikkeltalen, waaronder Python; beide stonden al een tijd op mijn verlanglijst. Ik geloof namelijk dat je jezelf als tester altijd moet blijven ontwikkelen omdat ons vak niet stilstaat. Wat ik daarnaast belangrijk vind, is betrokkenheid. Door de manier waarop ik hier behandeld word, voel ik me heel betrokken bij het bedrijf. Als je bij Bartosz komt werken, willen ze je echt leren kennen: van gezellig dineren met je manager tot een warm welkom van collega’s. Iedereen is enorm gastvrij. De indeling in teams geeft bovendien een gevoel van samenhorigheid. Je merkt dat het bij Bartosz echt gaat om jou als mens die het bedrijf komt versterken; je bent geen tool die binnengehaald wordt om geld te verdienen. Laatst ben ik met een stuk of tien collega’s gaan bowlen. Dat was heel gezellig! Goede en leuke gesprekken over werk, maar ook over privézaken zoals het verse vaderschap van mij en veel van mijn collega’s.

"Het voelt goed om zo vanuit eigen initiatief en inbreng een bijdrage te kunnen leveren"

Ruimte voor eigen initiatief

Bij Bartosz krijg je een mandaat en alle vertrouwen om zelf initiatieven te nemen, bijvoorbeeld collega’s of samenwerkingspartners benaderen als ik denk dat dit zinvol is. Zo kan ik echt mijn eigen draai aan mijn functie geven. Een gebied waarop ik deze vrijheid goed heb benut, is bij mijn huidige opdracht: ik werk momenteel via Bartosz als tester bij een grote leasemaatschappij. Hier zijn we aan het overgaan naar Agile/Scrum. Eén van de doelen hiervan is een nauwere samenwerking met de business. Daarin heb ik dan ook pro-actief actie ondernomen door veel meer met de business te gaan sparren en overleggen. Ook heb ik een handig defect management systeem ingericht in JIRA. Via de user stories op ons scrumbord leg ik bevindingen vast. Deze bevindingen zijn zichtbaar in twee-dimensionale matrixen op ons JIRA-dashboard. Bij aanpassingen synchroniseert JIRA ook de andere borden, wat erg efficiënt is. Ik heb in Confluence een beschrijving van dit defect management proces vastgelegd. Onlangs presenteerde ik dit aan mijn collega’s. De reacties op mijn presentatie waren positief! Daarnaast is de business bezig met de overstap naar JIRA, zodat zowel zij als ons dedicated testteam de tool voor bevindingen en rapportages kunnen gebruiken. Het voelt goed om zo vanuit eigen initiatief en inbreng een bijdrage te kunnen leveren.

"Als je bij Bartosz komt werken, willen ze je echt leren kennen"

Rapid Software Testen

Binnen Bartosz zijn er voor mij genoeg doorgroeimogelijkheden. Zo voel ik me erg geïnspireerd door Rapid Software Testen. Dit is een context-gedreven testmethodiek, waarbij je via een exploratieve testbenadering leert over je testobject. Hiervoor gebruik je tools en heuristics; strategieën en concepten die helpen bij het ontdekken en systematisch oplossen van problemen. Ik wil mijn kennis, kunde en beoordelingsvermogen inzetten, om de beste aanpak te vinden die werkt bij verschillende omstandigheden. Daarom ga ik als tester meer context-gedreven te werk. Inmiddels doe ik dus meer dan alleen maar nagaan of functionaliteiten voldoen aan gestelde requirements. Door vragen te stellen, te onderzoeken, te spelen en te praten met anderen leer ik dieper te kijken naar het systeem waarmee ik werk. Binnen Bartosz krijg ik alle ruimte om deze onderwerpen te exploreren, wat voor mij enorm motiverend werkt. Momenteel werk ik aan een artikel over Rapid Software testen. Dat hoop ik hier binnenkort op deze blog te kunnen publiceren.

Benjamin Osei

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz