Bartosz

Green Park Investment Partners heeft een investering gedaan in de toonaangevende testspecialisten PTWEE en Squerist. Na een eerdere investering in testspecialist Bartosz, ontstaat hiermee een leidende samenwerking in de Nederlandse testmarkt. Met deze stap creëren de drie partijen meer mogelijkheden voor hun eigen medewerkers en meer kansen voor hun klanten, terwijl ze hun volledige onafhankelijkheid behouden. Green Park en de ondernemingen delen een focus op de medewerker en kwaliteit van het software testing ambacht. Ze willen daarom sterke en autonome organisaties neerzetten in de consoliderende industrie van nu.

Gijs Marbus, Partner bij Green Park: “De krapte op de arbeidsmarkt is nog nooit zo groot geweest. Focus op digitalisering en kwalitatief goede mensen is daarom enorm belangrijk. Dat begint bij de organisatie. Bedrijven waarbij de werknemer op één staat en die recht doen aan de werknemer zijn in mijn ogen de winnaars van de toekomst. Green Park gelooft dat er behoefte is aan partnerships van sterke, onafhankelijke en kennisgedreven ondernemingen. Wij vonden deze visie sterk aanwezig bij zowel Bartosz, Squerist als PTWEE.”

Nils van Schaik, algemeen directeur van Squerist: “We zien de industrie consolideren, maar geloven niet in ‘massa is kassa’. We bieden ieder onze unieke specialismen en cultuur en willen elkaar daarin aanvullen. Door samen te werken zijn we sterker, maar ook breder.”

Samenwerking, geen integratie

De samenwerking van de testbedrijven zal niet leiden tot een integratie van de drie organisaties. De ondernemingen zijn stuk voor stuk authentiek en willen zelfstandig blijven focussen op hun specialismen, met hun eigen mensen en cultuur. Samen blijven ze persoonlijk vakmanschap centraal stellen. Ze kunnen elkaar bijvoorbeeld aanvullen bij aanbestedingen of in de opleiding van werknemers. Dit levert meer toegang tot kennis en tools op en behoudt tegelijkertijd de autonomie van de drie.

Vincent Verhelst, algemeen directeur van Bartosz: “We zien dat veel bedrijven groei centraal stellen. Groei is voor ons nooit een doel op zich. Wij gaan voor kwaliteit en voor een goed en leuk bedrijf zijn. Als we daardoor groeien dan is dat mooi meegenomen. Het voordeel van deze samenwerking is dat we op basis van de gezamenlijke omvang met elkaar kunnen optrekken tijdens commerciële trajecten en onze (potentiële) klanten nog beter kunnen bedienen.”

Kruisbestuiving en kansen

De afgelopen tien jaar zijn de wegen van de organisaties meerdere malen gekruist en dat leverde altijd een prettige samenwerking op. De drijfveren komen overeen en de verhouding onderling is positief met wederzijds respect voor elkaars werk.

Douwe Vermeulen, algemeen directeur van PTWEE: “Deze samenwerking biedt ontzettend veel mooie mogelijkheden voor alle betrokkenen. Er ontstaan nieuwe kansen en er is meer ruimte voor kruisbestuiving. Onze medewerkers krijgen toegang tot een groter werkveld en we kunnen klanten een breder scala aan kennis en kunde bieden.”

Vincent Verhelst, Bartosz: “Ook met deze samenwerking blijven wij onze mensen centraal stellen. Dat kan alleen als je ze als individuen behandelt. Persoonlijk contact, begeleiden en ontwikkelen. Mensen voelen zich bij ons geen nummer en dat zal altijd zo blijven.”

Green Park neemt belang in PTWEE en Squerist

Onafhankelijk lange-termijn investeerder Green Park Investment Partners (Green Park) is sinds 2019 aan boord bij software tester Bartosz en neemt daarnaast nu een belang in PTWEE en Squerist. Green Park gelooft in de verdere groei van deze gespecialiseerde sector en deze stap past in de focus van de investeerder op de ondersteuning van ondernemers met een sterke toekomstvisie en getalenteerde managementteams.

HeaderBartoszSamenwerking

Over Green Park

Green Park Investment Partners is opgericht uit respect voor ondernemers en is daarmee meer dan een puur financiële investeerder. Het is een pragmatische partner voor de lange termijn, die zorgt voor focus, visie en resultaten. Het team werkt graag nauw samen met gedreven ondernemers of managementteams en biedt hen actieve ondersteuning en financiering voor verdere groei. Green Park heeft kantoren in Amsterdam en Gent (België) en een sterk wereldwijd netwerk.

Over Squerist

Als consultancy organisatie in de vakgebieden softwaretesten en business transformation heeft Squerist de missie om medewerkers, opdrachtgevers en het gehele vakgebied verder te brengen. Squerist faciliteert en begeleidt organisaties in het voldoende wendbaar worden, om op die manier competitief te blijven. Zij doen dit bij zowel overheden als bij commerciële bedrijven in diverse branches. Squerist werkt vanuit kantoren in Veenendaal, Amsterdam en Maastricht.

Over PTWEE

PTWEE is een testdienstverlener met een focus op bedrijven die gebruik maken van Enterprise software-oplossingen zoals SAP en Salesforce. Naast het organiseren en uitvoeren van testwerkzaamheden houdt PTWEE zich bezig met advies, kennisoverdracht en testautomatisering. Het bedrijf is erg begaan met haar medewerkers en heeft dan ook veel aandacht voor het individu. PTWEE werkt vanuit haar kantoor in ‘s-Hertogenbosch voor Nederlandse klanten in het corporate midmarket segment.

Over Bartosz

Bartosz is een grensverleggend specialist in software testen en testmanagement. ICT-dienstverlening wordt hier uitgevoerd als ambacht waarin mensenwerk centraal staat in het digitale tijdperk. De software testers zetten zich in voor de meest complexe en toonaangevende opdrachtgevers bij de overheid, het betalingsverkeer in Nederland maar ook de luchtverkeersleiding. Allemaal kritische IT-processen waarbij een betrouwbare partner belangrijk is. Bartosz werkt vanuit kantoren in Veenendaal en Den Haag.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz