Werken bij, Bartosz

Bartosz is een mensenbedrijf! Maar dan écht. De identiteit van Bartosz wordt gevormd door de medewerkers. Zij zijn het DNA van onze organisatie. In deze nieuwe blogreeks delen Bartoszians – zoals we onszelf noemen – hun persoonlijke verhalen. Wie zijn ze? Waarom doen ze wat ze doen? En wie zijn de personen achter de testconsultants?

In deze eerste blog aan het woord: Ashwin Mahabier. Eén van de meest vrolijke Bartoszians, met altijd een grote lach op zijn gezicht. Ashwin is bijna 37 jaar en 4 jaar geleden bij Bartosz begonnen, in dezelfde maand als dat zijn dochtertje Taarah is geboren. Met zijn gezin woont hij op steenworp afstand van onze nieuwe vestiging. In Den Haag dus. Met veel plezier werkt hij bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid, ook in Den Haag. Als tester houdt hij zich daar bezig met de migratie van de vreemdelingen keten. Onder het genot van een lunch beantwoordt hij met veel enthousiasme onderstaande zeven persoonlijke vragen.

Waarom ben je software tester geworden?

Als klein kind dacht ik nooit: ik ga later software tester worden. Ik wist niet eens wat dat was. Na de havo heb ik de opleiding Communicatie & Multimedia Design gedaan. Eenmaal afgestuurd en mijn diploma op zak, had ik geen idee wat ik wilde gaan doen. Via Logica (inmiddels CGI) ben ik uiteindelijk het testvak ingerold. De Masterclass Testen die zij destijds organiseerden, sprak mij aan. En daarnaast ook het werken als consultant voor grote organisaties en de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Eenmaal aan de slag in de wereld van software testen, realiseerde ik me dat dit echt iets voor mij is! Tegenwoordig is iedereen afhankelijk van software. We kunnen niet meer zonder. Dat ik een bijdrage kan leveren aan de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van software geeft mij veel voldoening. Uiteindelijk heb ik drie jaar bij Logica gewerkt. Op een gegeven moment zag ik veel collega’s overstappen naar Bartosz en dat maakte mij nieuwsgierig. In 2015 maakte ik zelf die overstap.

 

Ashwin 3

Hoe herken je de Bartoszian in jezelf?

Bij Bartosz zeggen we dat we ‘alles net iets beter, net iets sneller en net iets zorgvuldiger doen’. En dat geldt ook voor mij. Ik probeer altijd wat extra meters te maken op mijn werk voor de klant. Is het nodig om een keer wat langer te blijven, dan doe ik dat. Ook voor Bartosz doe ik graag wat extra’s. Dat is ook de reden waarom ik hier nu zit en meewerk aan deze blog. Er staat bovendien ook iets tegenover dat harde werken, namelijk (heel veel) plezier maken. Samen plezier maken is wat Bartosz typeert. Iets wat je misschien niet meteen verwacht bij een ICT-bedrijf!? Fun typeert Bartosz en past ook heel goed bij mij als persoon. De flow van veel collega’s binnen Bartosz past goed bij mijn eigen flow. Ja, dat maakt mij een echte Bartoszian.

Wat voor een hobby zou je kiezen als tijd en geld geen probleem waren?

Dat is een leuke vraag! Daar weet ik wel een antwoord op. Ik zou namelijk graag in het weekend in een cocktail barretje willen staan. Lekker de hele avond/nacht cocktails shaken. Ik hou van gezelligheid… en van lekkere cocktails. Ik heb er alleen geen tijd voor. Met mijn werk, mijn gezin en sociale contacten, zitten de weekenden bomvol. Maar wie weet ooit tijdens een Bartosz weekend!? Cocktails zijn wel echt mijn hobby.

Ashwin 4

Wat vind je het meest uitdagend aan je werk? En het leukst?

Ik werk voornamelijk in scrum teams. Als tester vind ik het dan uitdagend om altijd kritisch en analytisch naar de stof te kijken die je aangeboden krijgt. Steeds weer moet ik mij verplaatsen in de situatie en de juiste keuzes maken voor mijn testen. In een agile omgeving moet je als tester zeer flexibel zijn. Als er bijvoorbeeld een andere richting wordt ingeslagen dan moet jij daarin meegaan. Dat kan soms behoorlijk uitdagend zijn. Het allerleukste aan mijn werk is het meedenken en -werken aan maatschappelijk relevante (software)producten. Bij de opdracht waar ik nu zit, ben ik vanaf het begin betrokken. Ik heb het geluk dat ik dus ook echt een actieve bijdrage heb geleverd: van de totstandkoming tot aan de oplevering straks. Ontzettend trots ben ik op het resultaat dat we samen hebben neergezet.

“Als ik aan mijn omgeving vertel dat ik met mijn werk naar New York ben geweest, geloven ze hun oren niet.”

Wat is jouw allerleukste herinnering aan Bartosz?

Zonder aarzeling: New York! Of antwoordt iedereen dat? Ik vond dat zo’n unieke ervaring. Met het hele bedrijf die oversteek maken. En het vervolgens daar ontzettend gezellig met elkaar hebben. Echt een unieke ervaring! Het was niet zo dat iedereen individueel op pad ging. We waren daar echt samen. Op een heel ongedwongen manier. Het klikte gewoon. Bijzonder dat je zo ver van huis bent maar het toch heel vertrouwd voelt met alle collega’s om je heen. Als ik aan mijn omgeving vertel dat ik met mijn werk naar New York ben geweest, geloven ze hun oren niet. De borrel op de rooftopbar van het hotel was voor mij persoonlijk (letterlijk en figuurlijk) een hoogtepunt. Dat was zo gezellig! Daarna zijn we nog met een groepje collega’s de stad ingegaan. Tot in de vroege uurtjes… Laten we het erop houden dat het gewoon heel erg gezellig was 😉

Wat vind jij de belangrijkste uitvinding ooit gedaan?

Definitely het internet in combinatie met de smartphone. Hoewel ik in het begin nogal sceptisch was, kan ik nu – net zoals de rest van de wereld – niet meer zonder. Ik doe echt bijna alles met mijn smartphone. Als ik de stad inga en ik heb een scootertje nodig, dan open ik mijn Felix app en unlock een scooter. Als ik op reis ga, boek ik met mijn telefoon een AirBnB. Hoe deed ik dat voorheen eigenlijk? Nu gaat het in ieder geval een stuk makkelijker en ik zou niet meer terug kunnen.

Wat is je ultieme vakantiebestemming en waarom?

Ik ben helemaal verliefd op de Zuid-Amerikaanse landen. De cultuur, de mensen, het eten… alles klopt. En de verrassende natuurgebieden daar. Je hebt er woestijnen, jungle, vulkanen en bergen met sneeuwtoppen. Colombia en Argentinië staan hoog op mijn lijstje om te bezoeken. Ik hoop binnen nu en twee jaar die bestemmingen te kunnen afvinken.

Ashwin 2

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz