Werken bij, Bartosz

In onze blogreeks ‘Heb je even…?’ geven we Bartoszians het woord. Wie zijn de personen achter de medewerkers? Dit keer is het de beurt aan testengineer Ayca. Ayca is 31 jaar en woont samen met haar man in Den Haag. Na haar studie is ze begonnen bij CGI en vorig jaar juni heeft ze de overstap gemaakt naar Bartosz. Waarom vindt Ayca de consultants bij Bartosz juist geen concurrenten? En, hoe heeft ze tijdens haar scriptie haar hart verloren aan software testen? In deze blog geeft Ayca antwoord op 7 (persoonlijke) vragen. Lees je mee?

Waarom heb je voor het testvak gekozen?

Dat komt door mijn studie Communicatie & multimedia design aan de Haagse Hogeschool. Tijdens mijn scriptie hield ik mij bezig met usability testen. Ik kwam er toen achter dat ik testen heel leuk vind. Vooral het samen met gebruikers onderzoeken of iets gebruiksvriendelijk is. En het – tot op de bodem – uitzoeken van hoe de software werkt.

Wat maakt Bartosz voor jou de ideale werkgever?

In vergelijking met de grotere detacheringsbedrijven, is Bartosz gespecialiseerd in software testen. Daarmee is Bartosz één grote kennisbron. Wil je jezelf echt goed ontwikkelen en verder komen in het vak? Dan is Bartosz daar de juiste plek voor. Tijdens mijn sollicitatieprocedure merkte ik al dat zowel de consultants als managers over veel specialistische testkennis beschikken. Voordat ik hier aan de slag ging, hoorde ik testers in mijn omgeving weleens zeggen dat je niet bij Bartosz moet gaan werken omdat je daar veel concurrenten in je eigen bedrijf hebt. Zo zie ik dat dus helemaal niet. Je kunt juist van je collega’s leren hier. Het zijn allemaal kennisbronnen die maar al te graag hun kennis delen. We maken elkaar hier alleen maar beter. Vandaar ook de slogan ‘improve your best’.

10

Waar ben jij een groot liefhebber van?

Van koffie en thee. En dan bedoel ik GOEDE koffie en thee. Ik ben heel kieskeurig. Zo drink ik bijvoorbeeld alleen maar witte en groene thee en ik wil het liefst ook weten van welke plantages de thee komt. Ook ben ik bekend met de verschillende zetmethodes en de voor- en nadelen daarvan. Als ik naar de klant ga, neem ik het liefst mijn eigen thee mee. En voor een kop koffie in de lunchpauze, loop ik gerust een paar straten om. Ik geniet daar dan enorm van. Koffie en thee kunnen mijn dag echt maken of breken 😉

Kun jij jezelf in 3 woorden omschrijven?

Nieuwsgierig, ambitieus en een echte doorzetter. Dat zijn tegelijkertijd eigenschappen die uitstekend passen bij de rol van software tester. Nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ik vaak iets tot in de kleinste details uitzoek. Verder ben ik niet het type dat snel opgeeft. Als ik ergens aan begin, wil ik het ook afmaken. Al moet ik daar mijn hele netwerk voor raadplegen.

Hoe kun je de cultuur van Bartosz omschrijven?

In juni werk ik een jaar bij Bartosz, maar door Corona heb ik helaas nog niet heel veel kunnen ondernemen met collega’s. Wat mij wel al vanaf het begin duidelijk was, is dat er bij Bartosz een hele open en transparante cultuur is. Je kunt alles aan elkaar vragen. Het maakt daarbij niet uit of je een consultant, manager of de directeur tegenover je hebt. Iedereen is hier gelijkwaardig. Er zijn geen lagen in de organisatie en dat vind ik heel prettig. Bovendien wordt er niet alleen vanuit het perspectief van de klant gekeken. Er is juist heel veel oog voor de consultant: Wat vindt die belangrijk? Waarin wil jij je ontwikkelen?

"Ik ben nieuwsgierig en vind het leuk om tot op de bodem uit te zoeken hoe de software werkt."

Wat vind je het leukst aan het testvak?

Het leukste aan het testvak vind ik het tot in detail uitzoeken. Werkt het volgens de wensen van de klant en gebruiker? Verder ben je als tester ‘de spin in het web’. Je werkt samen met de ontwikkelaars en testers, maar schakelt ook met de business en gebruikers.

Welke vakantiebestemming staat op jouw verlanglijstje?

Zonder twijfel, Japan of Zuid-Korea. Voor Corona was ik al van plan om naar een van deze twee bestemmingen te gaan. Japan is nu nog steeds niet opengesteld voor toeristen. Reizen naar Zuid-Korea is inmiddels weer mogelijk, maar een vliegticket kost 2.500 euro op dit moment. Vooral de andere cultuur en het lekkere eten trekken mij. Laat mij maar verdwalen door de straatjes daar en nieuwe dingen ontdekken.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz