Werken bij, Bartosz

In onze blogreeks ‘Heb je even…?’ geven we Bartoszians het woord. Wie zijn ze? Waarom doen ze wat ze doen? Wie zijn de personen achter de medewerkers? Deze keer is het de beurt aan Charissa: het bruisende middelpunt van ons kantoor in Veenendaal. Ruim 7 jaar geleden is ze bij Bartosz begonnen en nog steeds vervult ze met veel enthousiasme de functie van managementassistente. Naast haar werkzaamheden op het secretariaat is Charissa verantwoordelijk voor de organisatie van alle opleidingen en trainingen binnen Bartosz. Charissa is altijd druk en op zoek naar nieuwe ‘avonturen’. En dat is niet alleen op haar werk het geval. In haar vrije tijd reist ze namelijk het liefst de hele wereld over. Onder het genot van een cappuccino geeft ze antwoord op zeven (persoonlijke) vragen. Wil jij Charissa beter leren kennen? Lees dan snel verder.

Hoe herken je de Bartoszian in jezelf?

Een echte Bartoszian denkt altijd in het belang van Bartosz. Dit merk ik ook bij mezelf. Moet ik een beslissing nemen? Dan stel ik mezelf de vraag wat de toegevoegde waarde is voor Bartosz. Mijn betrokkenheid gaat verder dan de werkzaamheden op het secretariaat. Ik vind het leuk om met video te werken en ben hier ook best handig in. Daarom help ik een aantal keer per jaar met het filmen en bewerken van de video’s van Bartosz events. Tot slot ben ik heel collegiaal. Dit is een eigenschap die een échte Bartoszian vaak typeert.

Over welke vaardigheid zou je willen beschikken?

Het lijkt me fantastisch om écht goed te kunnen zingen en een succesvolle zangeres uit een (rock)band te zijn. Lekker in een bus de hele wereld over touren.

191203 – Charissa 3

Wat is de beste training die je hebt gevolgd?

Een training die ik écht heel erg waardevol vond, was de training ‘Onderhandelen’. Bij deze training heb ik geleerd om nog meer vanuit het klantbelang te denken. Deze kennis pas ik nu toe in de praktijk wanneer ik bijvoorbeeld voor een event moet onderhandelen met leveranciers. Ik merk dat het onderhandelen me steeds beter afgaat. Zelf organiseer ik ook trainingen voor Bartoszians. Onlangs heb ik nog een training georganiseerd over LinkedIn. Deze training hebben we georganiseerd omdat we het belangrijk vinden dat consultants zich op een authentieke manier online weten te presenteren. Een externe trainer kwam vertellen hoe je je profiel optimaal gebruikt, hoe je jezelf op een professionele manier presenteert en welke berichten je als medewerker kunt posten.

Als je een regel mocht verzinnen waar iedereen zich aan moet houden, wat zou dat dan zijn?

Dan zou ik kiezen voor de regel: ‘collect moments, not things’. Iedereen die mij kent, weet dat ik herinneringen maken heel belangrijk vind. Ik geef mijn vriendinnen en familie graag een activiteit cadeau. Zelf leef ik ook zoveel mogelijk naar dit motto. Het merendeel van mij salaris gaat op aan belevingen. Laatst ben ik bijvoorbeeld nog naar het concert van Metallica  geweest. Een geweldige ervaring! Voor volgend jaar heb ik kaartjes gekocht voor de symfonische heavy metal band Nightwish. Ik kijk er nu al naar uit!

Wat is jouw allerleukste herinnering aan Bartosz?

Zonder twijfel het jubileumweekend naar New York in 2017. Bartosz bestond toen 10 jaar en om dat te vieren gingen we met ruim 100 Bartoszians op reis. We hebben er bijvoorbeeld een dinnercruise gemaakt over de Hudson rivier en een basketbalwedstrijd samen bezocht. Dat was echt heel erg gaaf! Ondanks dat ik de meeste collega’s alleen op werk zag en sommigen niet eens heel vaak had gesproken, voelde het echt als een vriendengroep. Dit vond ik heel erg bijzonder. Ik ben van mening dat dit sociale aspect hetgeen is wat werken bij Bartosz zo leuk maakt. Volgend jaar gaan we met z’n allen naar Lissabon. Hier kijk ik nu al naar uit!

"Elk jaar in mei maak ik samen met mijn vriend een grote reis. Landen als Amerika, Maleisië, China, Zuidelijk Afrika en Thailand hebben we al afgestreept."

Nu we het over reizen hebben, wat is jouw ultieme vakantiebestemming?

Ik hou heel erg van reizen! Het liefst ga ik naar een ver land op vakantie en maak ik daar met een camper een roadtrip. De vrijheid die je dan hebt om elke dag te gaan en staan waar je wilt vind ik echt heerlijk. Ik heb al een keer een roadtrip gemaakt door Australië, Nieuw-Zeeland en IJsland. Ruige natuur in combinatie met toffe steden en pittoreske dorpjes vind ik geweldig. En het liefst genoeg zon, dat maakt het helemaal af! Ook zonder camper ga ik graag op reis. Elk jaar in mei maak ik samen met mijn vriend een grote reis. Landen als Amerika, Maleisië, China, Zuidelijk Afrika en Thailand hebben we al afgestreept. Sinds kort ben ik in mijn vrije tijd ook bezig met het bijhouden van een reispagina op Instagram. Ik vind het ontzettend leuk om te doen, maar het is wel verslavend. Ik besteed er meer tijd aan dan dat ik zou willen 😉

Tot slot, welk boek zou iedereen moeten lezen?

Het boek dat ik een echte aanrader vind heet ‘Het boek van vreugde’ van de Dalai Lama en Desmond Tutu’. Het gaat over een ontmoeting tussen deze twee bijzondere mannen die beiden een roerig verleden hebben. Ondanks alle ellende die ze hebben meegemaakt, staan ze ontzettend optimistisch in het leven en zien ze gebeurtenissen als levensles. Dit inspireert mij heel erg om negatieve gebeurtenissen om te buigen in iets positiefs. Probeer niet te blijven hangen in het negatieve.

191203 – Charissa 1

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz