Werken bij, Bartosz

Heb je even? We stellen je voor aan een van onze vrouwelijke testconsultants. Niemand minder dan de altijd vriendelijke, betrokken én grappige Cindy. Sinds 2016 werkzaam bij Bartosz, woonachtig in Gouda samen met haar zoontje Julian en onderdeel van onze vestiging in Veenendaal. Hoe houdt zij zich staande in een wereld met voornamelijk mannen? Tegen welke uitdagingen loop ze aan in het testvak? En wat is het mooiste compliment dat ze ooit gekregen heeft? Cindy geeft openhartig antwoord op zeven (persoonlijke) vragen. Lees je mee?

Wat is voor jou de grootste uitdaging in het testvak?

Dat is testautomatisering. Niet omdat ik het niet kan, maar omdat ik het gewoon minder leuk vind. Ik ben tester geworden omdat ik de verbinding wil leggen tussen de techniek en de mens. Van nature ben ik meer een functioneel tester die altijd de eindgebruiker voor ogen heeft. Hoe zou ik als eindgebruiker dit product gebruiken? Werkt de oplossing die we bedacht hebben goed? Is dit de oplossing voor het probleem dat de klant heeft? Hoewel ik de studie Informatica heb afgerond en dus redelijk technisch ben opgeleid, trekt het programmeren en testautomatiseren me gewoon niet zo. Ik realiseer me goed dat testautomatisering de toekomst heeft en ik er dus steeds meer mee te maken krijg. Dat is op zich niet erg. Zolang ik maar niet diegene ben die het hoeft in te richten en er fulltime mee bezig ben.

Wat vind je van werken in een mannenwereld?

Ik heb altijd al veel vrienden gehad, naast vriendinnen. En tijdens mijn studie Informatica en informatiekunde werd ik ook omringd door jongens. Ik heb daar totaal geen moeite mee. Sterker nog, ik heb altijd meer gedoe met mijn vriendinnengroepjes dan met mijn vriendengroepjes. Dat geneuzel met vrouwen is niets voor mij 😉 Werken in een mannenwereld, zie ik dus alleen maar als een voordeel.

Word je als vrouw in de IT anders behandeld?

Haha ik ben een keer aangenomen voor een klus, puur en alleen omdat ik een vrouw ben. Dat voelde niet per se goed. Ik wil aangenomen worden omdat ik goed ben in wat ik doe. Positieve discriminatie is nog steeds discriminatie. In het algemeen wordt gezegd dat vrouwen meer empathisch en organisatorisch zijn en dat ze beschikken over betere sociale skills. Maar is dat zo? Ik zie mijzelf als individu en niet per definitie alleen als vrouw.

Wat vind je het leukst aan werken bij Bartosz?

Ik ben vast niet de eerste die dit antwoord geeft, maar dat zijn – natuurlijk – de weekendjes weg. Daar kijk ik echt altijd enorm naar uit. Inmiddels sta ik bij de Bartoszians tijdens die weekenden bekend om mijn shotjes. Of ja, de shotjes die ik aan de bar bestel en vervolgens enthousiast uitdeel. 😉 Ik drink ze zelf niet allemaal natuurlijk, maar vind het gewoon heel erg leuk om in de kroeg met een dienblad rond te gaan. Tijdens die informele momenten geniet ik echt van de fijne bedrijfscultuur. Bij Bartosz is iedereen gelijk aan elkaar, of je nu manager bent of consultant; net in dienst of al 10 jaar werkzaam bij de organisatie. Ik zie mezelf daarom ook niet snel overstappen naar een andere detacheerder. Kan me niet voorstellen dat ik het ergens anders beter of leuker ga hebben.

Cindy

Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt ontvangen?

Oei, ik vind het erg lastig om goede dingen over mezelf te zeggen. Er is wel iets wat ik de afgelopen 1,5 jaar heel veel van mensen in mijn omgeving heb gehoord. En dat is dat ze trots op me zijn en respect voor me hebben dat ik bewust in mijn eentje – nota bene in coronatijd – Julian heb gekregen. Ik krijg regelmatig complimenten over hoe knap ze het vinden dat ik het alleen opvoeden combineer met 4 dagen werken en daarnaast ook nog dingen voor mezelf probeer te plannen. Het is ook niet altijd even makkelijk, maar ik had het niet anders gewild.

Welke testopdracht is jou het meest bijgebleven en waarom?

Dat is een opdracht via Bartosz bij de Hema! Het ging om een gebruikersacceptatietest, vlak voor de livegang van de destijds nieuwe ‘Meer Hema’ app. Sowieso vond ik het leuk om zo’n commerciële applicatie te testen die veel mensen kennen en gebruiken. Maar wat deze opdracht extra leuk maakte, was dat ik de app na de testwerkzaamheden mocht behouden. En dus óók alle punten die ik ‘gespaard’ had bij het scannen en testen van producten. 🙂 Toen de app dus eenmaal live was, kon ik profiteren van leuke kortingen bij de Hema.

Waar vinden we Cindy in haar vrije tijd?

Voorheen was ik vaak (lees: heel vaak) op het korfbalveld te vinden. Maar door corona, en vooral door de komst van mijn zoontje Julian, ben ik tegenwoordig op andere plekken te vinden in mijn vrije tijd. Zo tref je mij regelmatig in het zwembad tijdens een lesje baby/peuter zwemmen, of lekker buiten in de speeltuin. En op druilerige zondagen komt mijn abonnement bij Ballorig heel goed van pas. Daarnaast speel ik ook graag bordspelletjes met vrienden, al is dat nu met Julian en corona wat lastiger te plannen. Mocht je nog inspiratie zoeken: bordspelbuddies.nl op instagram is een account van vrienden en mij!

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz