Werken bij, Bartosz

In onze blogreeks ‘Heb je even…?’ geven we Bartoszians het woord. Wie zijn de personen achter de medewerkers? Dit keer is het de beurt aan testconsultant Robin Duiker. Robin is 30 jaar en woont samen met zijn vriendin – die stiekem meeluisterde met het online interview – in het mooie Alphen aan de Rijn. Sinds vorig jaar april werkt hij bij Bartosz, eerst voor het CBR en nu voor NLO. Waarom is Robin zo’n goede match met Bartosz? En welke testtool maakt zijn werk nu echt makkelijker? Nou, heb je even? Want in 7 vragen laten we je kennismaken met Robin! Lees snel verder.

Omschrijf jezelf in 3 woorden?

Sociaal, enthousiast, nieuwsgierig. Hier kan ik kort en bondig over zijn. Ik houd ervan om onder de mensen te zijn. Ik ben overal voor in en als ik iets doe, dan doe ik het goed. Al vanaf kleins af aan heb ik een natuurlijke drang om te leren. En eenmaal iets nieuws geleerd, dan ga ik op zoek naar iets anders. Typisch gevalletje ‘Improve your best’ kunnen we wel stellen! 😉

Naar welk Bartosz-uitje kijk je het meeste uit?

Dat is de Strong Viking Run. In september doen we met een 10-tal collega’s mee aan deze obstacle run. Heel tof, want hierin kan ik mijn sportiviteit combineren met mijn ‘werk’. We hebben natuurlijk een behoorlijke tijd in lockdown gezeten. Ik vraag mij af of collega’s deze lange voorbereidingstijd goed benut hebben. En of ze dus extra goed getraind bij de run verschijnen, haha!

Robin_heb-je-even_2

Hoe zou jij Bartosz omschrijven?

Ik ben natuurlijk midden in coronatijd gestart. Dat is een rare periode om bij een nieuwe werkgever te beginnen, omdat ik vrijwel geen fysiek contact heb met collega’s. Alleen mijn manager Raymond en klantmanager Maarten heb ik in real life gezien. Leuk feitje: Maarten woont ook in Alphen dus we zijn een keertje gaan hardlopen samen. Maar ondanks dat, de mensen die ik gesproken en online ontmoet heb, hebben er wel echt voor gezorgd dat een warm welkom voelbaar is. En dat is echt heel uniek. Dat is ook precies waar ik naar op zoek was. Een persoonlijke benadering. Ik heb het gevoel dat – in het jaartje dat ik hier nu werk – mijn collega’s mij al beter kennen dan bij mijn vorige werkgever. Een groot compliment voor Bartosz!

Wordt de tester weg geautomatiseerd?

Haha nee, zeker niet! Dit is een grappige discussie die heel vaak terugkomt. Ik zie dat als één grote misvatting. Wat ik een realistischer beeld vind, is dat testautomatsering ervoor zorgt dat je werk op een andere manier ingericht wordt. Je bent niet zozeer bezig met handmatig testen, maar iemand moet wel de testset continu blijven onderhouden en innoveren. De vraag wordt anders en je richt je werk anders in. Meer op ontwikkeling en de techniek erachter. Dat vergt wel wat van de skills van een softwaretester. Hiermee verdwijnt misschien de rol van de traditionele tester, maar de tester an sich sowieso niet.

"Ik druk op één knop en alle tests runnen automatisch. Hoeveel makkelijker kun je het nog maken voor jezelf?"

Hoe herken je de Bartoszian in jezelf?

Leuke vraag! Wat ik heel erg herken in mezelf van het profiel van een typische Bartoszian: een sociaal persoon, midden in de groep staan, meepraten en meedoen en altijd in om nieuwe vaardigheden te leren. Ik denk dat deze aspecten ook tot de kern van Bartosz behoren. Dus samenwerken, continu blijven ontwikkelen, continu jezelf uitdagen, maar zeker ook het sociale aspect. Work hard, play hard! Dat is wat mij betreft een dikke match.

Welke testtool maakt je werk makkelijker?

Sinds een tijdje werk ik met de tool Robot Framework. Fantastisch! Ik druk op één knop en alle tests runnen automatisch. Hoeveel makkelijker kun je het nog maken voor jezelf? Op sommige momenten kan ik letterlijk met mijn armen over elkaar mijn werk doen. Hiervoor voerde ik alles handmatig in, keer op keer op dezelfde manier. Dat is nu gelukkig niet meer nodig!

Wat vind je de beste serie ooit?

Voor mij is de beste serie – by far – Breaking Bad. Wat deze serie zo goed maakt? De krankzinnige verhaallijn. Ik vind het hele idee, dat de meest onschuldige jongen, de meest idiote dingen uitvoert, echt geweldig. Ook de comeback in het laatste seizoen is heel goed.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz