Bartosz

We stelden zeven vragen aan Shirley! Onze 30-jarige collega uit Rijswijk. Na haar studie bio-informatica, begon zij drie jaar geleden bij Bartosz met het traineeship. Wat maakt haar een goede softwaretester? Welke vakantiebestemming staat hoog op haar lijstje? En hoe ziet haar ideale testproject eruit? Je leest het in deze blog!

Wat is jouw favoriete Bartosz-uitje of -event?

Dat is zonder twijfel het familieweekend vorig jaar juni. In Sint-Michielsgestel op een hele mooie groene locatie, was er voor alle collega’s en hun familie en vrienden een weekend vol leuke activiteiten georganiseerd, met als hoogtepunt een foodtruckfestival. Het was mooi weer, er waren veel verschillende foodtrucks met lekker eten en we bleven allemaal in een hotel op het landgoed slapen. Die combinatie maakte het echt een topweekend! Ik kijk nu al uit naar de editie van dit jaar.

Hoe houd jij je kennisniveau op peil?

Bij Bartosz kun je onbeperkt trainingen volgen, iets waar ik graag gebruik van maak. Dit jaar heb ik er al drie gedaan, waarvan er één nog loopt. Het is een hele goede manier om je kennis bij te schaven en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien spendeer je zulke avonden met andere Bartoszians. Dat is niet alleen erg gezellig, je deelt ook kennis en helpt elkaar. Momenteel ben ik bezig met een ‘Java training track’, een uitgebreide training over de programmeertaal Java. Naast het opdoen van kennis doe ik ook direct praktijkervaring op, doordat we tijdens de trainingen actief aan de slag gaan met programmeren.

"Een nieuwe functionaliteit komt er bij mij niet zomaar door ;-)"

Wat vind je van de bedrijfscultuur van Bartosz?

Heel laagdrempelig en informeel. Op kantoor hangt altijd een gezellige sfeer. Iedereen staat open voor een praatje, en dat hoeft zeker niet alleen over werk te gaan. Niet alleen op kantoor, maar ook tijdens uitjes raak je heel gemakkelijk met anderen in gesprek. Nieuwe collega’s worden direct aangesproken en betrokken in gesprekken. Ik vond dat zelf destijds erg fijn en het heeft ervoor gezorgd dat ik mij snel thuis ben gaan voelen bij Bartosz.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Als echte reisliefhebber vind ik het heel lastig om één favoriet te noemen. Maar wandelen in de bergen is wat ik het liefste doe als ik op reis ben. De mooie uitzichten, de frisse berglucht en het actief bezig zijn. Daar kom ik helemaal van tot rust. Eén van de mooiste wandelbestemmingen die ik heb bezocht zijn de Dolomieten in Italië. De landschappen daar zijn echt prachtig! Daarnaast ben ik bijna jaarlijks te vinden in Oostenrijk om te wandelen, iets wat nooit zal gaan vervelen. Ook dit jaar staat er een reisje naar Oostenrijk gepland, maar dan in de winter om voor het eerst te gaan skiën.

Een reis die ik nog graag zou willen maken en die al een tijdje op mijn lijst staat, is een roadtrip met een campervan door Nieuw-Zeeland. De mooie en diverse natuur, de eindeloze wandelmogelijkheden, en het gevoel van vrijheid om het land door te reizen met een campervan maken dit voor mij de ultieme reis. Ik kan niet wachten!

Waarom ben jij een goede software tester?

Ik ben erg kritisch en dat komt goed van pas als softwaretester. Een nieuwe functionaliteit komt er bij mij niet zomaar door 😉 Naast kritisch zijn, maak ik eenvoudig iets bespreekbaar bij mijn collega’s. Communicatie is super belangrijk in het testvak. Ook sta ik heel erg voor positiviteit en een goede sfeer binnen het team. Het werk van een tester is vaak heel divers en je werkt samen met veel verschillende rollen/mensen. Een fijne en open sfeer draagt dan enorm bij aan een goede samenwerking.

Wat is voor jou het ideale testproject?

Dit is een testproject in een volwassen agile omgeving en met een maatschappelijke relevantie. Er heerst een fijne werksfeer, waar eerlijkheid en respect hoog in het vaandel staan. Verder zijn de lijnen tussen de IT en de business kort en transparant.

Inhoudelijk zie ik graag een goede balans tussen handmatig- en geautomatiseerd software testen. Bij mijn laatste twee opdrachten hield ik mij voornamelijk bezig met testautomatisering, wat mij goed ligt. In mijn volgende opdracht wil ik het liefst de focus hebben op het verbreden van mijn testkennis en wil ik mij meer bezig gaan houden met het testproces eromheen. Daarnaast lijkt het mij leuk om de samenwerking met de gebruikers op te zoeken, iets wat ik in mijn vorige opdrachten nog niet echt heb ervaren.

Stel je mocht één regel verzinnen waar iedereen zich aan moet houden?

Ik ben erg betrokken bij het milieu en vind het belangrijk dat we allemaal goed met onze planeet omgaan. Een regel die al wel bestaat, maar waar veel mensen zich niet aan houden, is het verbod om je afval op straat te gooien. Tijdens mijn dagelijkse wandeling blijf ik mij erover verbazen hoeveel zwerfafval ik tegenkom op straat en in de natuur. Daar begrijp ik echt helemaal niets van. Ik hoop oprecht dat er in de toekomst steeds meer mensen bewust worden van de negatieve gevolgen van het verspreiden van afval en daar naar gaan handelen.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz