Bartosz

Heb je even? We stellen je met trots voor aan onze – nog prille – testconsultant Shivania! De 26-jarige Javaans-Hindoestaanse is in september vorig jaar begonnen aan het traineeship en werkt nu voor de Rabobank. Shivania woont in Den Haag samen met haar vriend Oeweis. In deze blog lees je hoe zij in het testvak terecht is gekomen. Wat haar favoriete herinnering is aan haar nog korte tijd bij Bartosz. En hoe zij op 21-jarige leeftijd in haar eentje naar Zuid-Korea en Japan afreisde.

Hoe ben je in het testvak terecht gekomen?

Begin 2022 studeerde ik af aan de TU in Eindhoven met een Master in Human Technology Interaction. Ik had nog geen idee welke richting ik op wilde qua werk. Totdat ik benaderd werd door Impressive Green Apple via Linkedin voor het traineeship bij Bartosz. Na een paar gesprekken merkte ik: dit is echt iets voor mij! Vooral de combinatie van techniek en het sociale en communicatieve sprak mij aan. Ook biedt het testvak veel diversiteit en valt er veel te ontdekken en te leren. Wat mij verder aantrok – en nu nog steeds – is dat je als testconsultant bij het hele software ontwikkelingsproces betrokken bent.

Wat maakt jou een goede softwaretester?

Ik beheers zowel technische als sociale skills. Daarnaast ben ik leergierig en ga ik graag op onderzoek uit. De rol van softwaretester past ook goed bij mijn studieachtergrond in de Artificial Intelligence. Het testvak is namelijk zeer innovatief en verandert snel. Daar moet je voor open staan en dat doe ik voor de volle 100%.

In hoeverre is het testvak vernieuwend?

Binnen mijn huidige opdracht zie ik dat AI een steeds grotere rol gaat spelen. Bijvoorbeeld de toepassing van ChatGPT, een tool gespecialiseerd in het voeren van dialogen met een gebruiker. De ontwikkelingen gaan heel snel en als testconsultant moet je hier goed op kunnen inspelen. Ik ben daarom ook blij dat Bartosz zoveel aandacht besteed aan innnovatie door diverse onderwerpen te belichten tijdens Labsz en Bijtank sessies.

_DSC4516

Wat is je leukste herinnering aan Bartosz?

Ik ben nog niet zo lang bij Bartosz in dienst. Toch heb ik nu al twee superleuke herinneringen waar ik moeilijk tussen kan kiezen. Allereerst het medewerkersweekend naar Lissabon. Ik was net gestart met mijn traineeship. Na 3 weken mocht ik al mee het vliegtuig in. Het weer, de omgeving, de activiteiten… het klopte allemaal. En wat ik zo leuk aan Bartosz vind, is dat het niet uitmaakt naast wie je zit of staat. Iedereen is heel open en maakt een praatje met je.

Ook het familieweekend zal ik niet snel vergeten. Ik mocht al mee voordat ik startte bij Bartosz. Zelfs mijn vriend mocht mee en ook hij was onder de indruk van de goede sfeer en het snel contact maken met iedereen. Bij de organisatie waar hij zelf werkt, heeft hij nog nooit gesproken met de directeur. Hier maakte hij op de eerste dag tijdens het diner al een praatje met Vincent 

Hoe kun je de cultuur bij Bartosz omschrijven?

Van tevoren las ik veel over de familiecultuur bij Bartosz. Ik wist niet zo goed wat ik me daarbij moest voorstellen. Maar nog voordat ik officieel in dienst trad – doordat ik mee mocht met het familieweekend – begreep ik wat ze hiermee bedoelden. Je voelt je bij Bartosz meteen thuis en er zijn geen barrières om collega’s te leren kennen. Het voelt direct allemaal heel natuurlijk.

Wat is je ultieme vakantiebestemming en waarom?

Zuid-Korea en Japan! Die stonden heel hoog op mijn bucketlist en ik heb ze gelukkig kunnen afstrepen in 2017. Via een uitwisseling ben ik op 21-jarige leeftijd vanuit mijn bachelor in mijn eentje naar Zuid-Korea gegaan en daar heb ik 4 maanden gestudeerd. Aansluitend ben ik nog een week naar Japan geweest. Wat ik zo mooi vind aan deze landen, is de combinatie van het traditionele en het moderne. Er is daar zoveel te ontdekken! Het was echt een mega bijzondere ervaring, om nooit meer te vergeten.

Beste serie of film ooit?

Black Mirror is één van mijn favoriete series. Een absolute aanrader, vooral in deze tijd waarin innovatie en technologie in rap tempo veranderen. Ik vind het heel goed hoe de makers dit vanuit verschillende perspectieven laten zien en hierbij echt de grenzen op zoeken. Het zijn toch wel onderwerpen die je aan het denken zetten. We gaan allemaal mee in de nieuwe technologie, dus goed om een besef te hebben van de potentiële voor- en nadelen.

 

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz