Werken bij, Bartosz

Kennen jullie Vera Martens al? Tot voor kort de jongste Bartoszian. Vera is 23 jaar oud en woont in Delft. Als software tester combineert ze zowel haar sociale vaardigheden als haar passie voor het technische. Bij Bartosz voelde het als thuiskomen. Naast haar werk heeft Vera interessante hobby’s zoals salsadansen, zingen en ukelele spelen. Tijdens een online interview geeft Vera antwoord op zeven persoonlijke vragen. Let’s meet Vera!

Waarom ben je software tester geworden?

Na mijn wiskunde bachelor op de Technische Universiteit Delft wilde ik graag de technische kant op en ben ik geschakeld naar Informatica. Tijdens mijn opleiding had ik al kennis gemaakt met het testen, maar ik had nooit gedacht dat ik mij daar verder in zou ontwikkelen. In ieder geval wist ik zeker dat ik geen ‘diehard developer’ zou gaan worden, daarvoor ben ik naar mijn gevoel iets te het vak ingerold, en contact met collega’s en klanten vind ik veel te leuk. Toen ik de vacature voor software tester voorbij zag komen, dacht ik: dit past bij mij! Als tester ben je een soort tolk tussen de developers en de stakeholders. Je moet technische kennis hebben om te weten wat mogelijk is en om goed te kunnen testen, maar je moet ook sociale vaardigheden hebben om contact te houden met de klant. Het testen is een totaalplaatje waar ik mij helemaal in kan vinden.

“Als tester ben je een soort tolk tussen de developers en de stakeholders.”

Hoe kun je de cultuur van Bartosz omschrijven?

Dit gaat vast politiek correct klinken, maar wat op de website staat is écht waar. De cultuur van Bartosz is heel open en transparant. Dat merk je aan de snelheid waarmee verhalen zich de ronde doen. De andere trainees en ik dachten na ons TMap-examen deze niet gehaald te hebben, en de volgende dag had iedereen het erover! Gelukkig hadden we het wel gehaald. Het is fijn wanneer iedereen zich prettig voel en alles durft te zeggen. 

Als je niet meer hoefde te slapen, wat zou je dan doen met je extra tijd?

Ik hou van slapen, dus ik zou het tóch doen. Ik droom veel, onthoud mijn dromen ook en ik kan ze vaak zelfs besturen. Het is dan net alsof ik in een andere werkelijkheid ben. Verder zou ik meer tijd willen besteden aan mijn hobby’s en aan creativiteit. Het creatieve proces kun je niet dwingen, dus hoe heerlijk zou het zijn als je hier extra tijd voor hebt in de nacht?!

Wat vind je het leukst aan je werk?

Het leukst aan dit werk vind ik het moment dat ik met een bevinding kom. Ik heb een goed oog voor detail en kan zo op bevindingen komen die anderen wellicht over het hoofd hadden gezien. Ik ben blij dat ik op deze manier kan helpen om het product naar een hoger niveau te tillen.

Wat voor een hobby zou je kiezen als tijd en geld geen probleem waren?

De hobby’s die ik nu heb word ik al heel erg blij van, dus deze zou ik zeker blijven doen. Maar ik heb uiteraard altijd andere dingen die ik ook graag zou willen oppakken, zoals een extra taal leren, een fotografiecursus doen of meer lezen. Ook volg ik sinds kort motorlessen, want toen ik anderen op een motor zag rijden, dacht ik echt; hoe gaaf is het als je dat kan! Motorrijden is best duur, dus als geld geen probleem was, zou ik er zeker eentje aanschaffen wanneer ik mijn motorrijbewijs heb gehaald.

Vera Martens 2

Hoe herken je de Bartoszian in jezelf?

Vanaf het begin had ik al een sterk gevoel dat ik goed bij Bartosz pas. Bij de sollicitatie klikte het gelijk en ik wíst dat het goed zou komen. Het sociale aspect is bij de werknemers van Bartosz heel goed merkbaar. Ook zijn Bartoszians in positief opzicht kritische denkers. Zelf ben ik dat ook en juist daarin herken ik de Bartoszian in mijzelf. 

Hoe ziet jouw ideale zondag eruit?

Heerlijk niets doen. De doordeweekse dagen plan ik redelijk vol dus op zondag wil ik graag niets hoeven doen. Heerlijk uitslapen, lekker laat ontbijten en dan kijken wat de dag brengt. Als het mooi weer is ga ik er graag op uit, maar als het minder weer is vind ik het ook heerlijk om thuis te blijven en wat in huis te rommelen. Zondagen zouden wel wat langer mogen duren van mij, haha!

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz