Werken bij, Bartosz

Redelijk nieuw bij Bartosz, maar zeker niet in het testvak. Bartoszian Yorik is specialist in testautomatisering en zeer sociaal en behulpzaam. Zo iemand die je er graag bij hebt 🙂 Samen met zijn vrouw, ondernemende tweeling van 2,5 jaar en stiefzoon woont hij in Berkel en Rodenrijs. In deze ‘Heb je even…?’ vertelt Yorik onder andere waarom hij voor Tesla zou willen werken, hoe zijn ideale zaterdag eruitziet en of hij als kind al droomde van een carrière als tester.

Hoe is het om in coronatijd te starten bij een nieuwe werkgever?

Ik werk nu iets meer dan een jaar bij Bartosz en ben dus gestart aan het begin van de coronaperiode. Dat was wel even schrikken. Ik houd namelijk van zekerheid en niemand wist wat corona ons ging brengen. Achteraf gezien valt het me alles mee. Bartosz heeft – ondanks dat ik nog weinig collega’s in het echt ontmoet heb – mij met open armen ontvangen. Ik ben nog steeds heel blij met mijn overstap. En het thuiswerken bevalt me eigenlijk wel prima.

Welke testproject is het meeste bijgebleven?

Dat is een project bij mijn allereerste opdrachtgever: International Card Services in Diemen. Samen met een andere tester reisde ik af naar Zweden om daar intaketesten uit te voeren. Als er een nieuwe update of versie werd gelanceerd, werden wij ingevlogen om dat eens goed onder de loep te nemen. Supergaaf om mee te maken!

Yorik 3

De ultieme klant om voor te werken?

Haha als ik mag dromen, dan zou ik wel voor Tesla willen werken. Ik zag toevallig laatst een vacature voorbijkomen en dacht: als Bartosz ooit Tesla als opdrachtgever krijgt, wil ik daar sowieso voor gaan werken. Dat komt mede omdat ik zelf ook een Tesla rijd. Ik vind die techniek gewoon heel interessant. Echte voorlopers zijn het.

Verder is de definitie van een ‘goede’ opdrachtgever voor mij dat ik vertrouwen krijg en zelf mijn eigen opdracht kan vormgeven. Tuurlijk krijg je richtlijnen en kaders, maar daarbij vind ik vrijheid in uitoefening heel wenselijk.

Hoe ziet jouw ideale zaterdag eruit?

In ieder geval met mooi weer, want daar houd ik van. Ideaal zou verder zijn dat mijn tweeling me niet té vroeg wekt. Wakker worden rond half 9 terwijl ik ‘papa, papa, papa’ op de gang hoor, is het begin van een mooie dag. Daarna zou ik gaan wandelen of fietsen met ze. Lekker ontspannen buiten zijn. ’s Middags als de kinderen op bed liggen, zou ik gaan motorrijden. ’s Avonds lekker eten om vervolgens op de bank te ploffen en rustig een filmpje kijken. Perfect toch?

Droomde je als kind al van een beroep als software tester?

Absoluut niet. Ik wilde altijd politieagent op de motor worden. Ook droomde ik ervan om Formule1 coureur te zijn. Beide is niet echt gelukt, haha. Behalve het motorrijden dan.  Uiteindelijk ben ik tijdens mijn studie digitale communicatie door mijn broer – die destijds al actief was in de testwereld – geïnspireerd geraakt. Hij bracht mij in aanraking met testautomatisering en ik was gelijk enthousiast: de combinatie van techniek, coderen en het communicatieve aspect. Op die manier ben ik het testvak ingerold, maar dat had ik van tevoren nooit bedacht.

"Ik wilde altijd politieagent op de motor worden, of droomde ervan om een Formule1 coureur te zijn."

Wat zijn volgens jou de belangrijkste testskills?

Ik denk dat je een echte teamplayer moet zijn. Je bent als softwaretester namelijk de verbindende schakel tussen business analisten en developers. Daarnaast moet je analytisch en kritisch zijn. Informatie niet voor lief nemen, maar je afvragen: waarom dan? Ook moet je als software tester het team aan de hand meenemen. Zo voorkom je een hoop problemen in productie. Je kunt het zien als een soort ambassadeursrol voor ons vakgebied!

Welke verwachtingen had je van Bartosz en zijn deze waargemaakt?

Mijn eerste gesprek was met Bartosz manager Marc Rabel, een oud bekende van me. Hij was zó enthousiast over Bartosz. Hij vertelde over de persoonlijke werkwijze, de ‘work hard, play hard’ cultuur en dat er altijd wordt gedacht in mogelijkheden. Dat klonk gewoon te mooi om waar te zijn. Toen een andere bekende van me, tevens werkzaam bij Bartosz, vrijwel hetzelfde verhaal vertelde, ben ik gaan solliciteren. Inmiddels weet ik: alles wat zij vertelden, is ook gewoon écht waar. Zo open, informeel en warm. En niets is hier te gek. Dat heb ik nog nooit meegemaakt.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz