Bartosz

Met Wholesale Banking bedient de Rabobank grote Nederlandse en internationale ondernemingen, commodity traders, private equity bedrijven en financiële instellingen. Wouter Lahpor levert hier al bijna 10 jaar een belangrijke bijdrage aan in de rol van IT Lead Transaction Reporting. Bartoszian Ewald Jilissen ondersteunt hem daarbij sinds mei 2020.

Wouter over Ewald

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

Toen Ewald bij ons begon, was het de bedoeling dat hij zou starten in een van de teams die werkt aan de huidige applicatie die al onze verplichte transactierapportages uitvoert naar de verschillende instanties zoals AFM en DNB. Hij zou aan de slag gaan met het verbeteren van de huidige testset en de automatisering daarvan. Door een gewijzigde strategie is het traject gestart om deze applicatie te vervangen. Ook voor dit traject had ik de ambitie om de eerdergenoemde automatisering en het anonimiseren van testdata door te voeren. Gezien de kennis en ervaring van Ewald vond ik het heel logisch om hem te vragen dit traject vanuit een kwaliteits- en testperspectief te trekken.

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

Doordat ons IT-voortbrengingsproces is omgevormd naar een agile rolverdeling, hebben de medewerkers zelf meer verantwoordelijkheid gekregen. In de rol van IT Lead ben ik vooral op zoek naar professionals die niet alleen erg goed zijn in hun werk, maar juist over dat eigenaarschap beschikken. In totaal werken er ongeveer 80 IT’ers dagelijks aan de diverse transaction reporting applicaties. Het is een zegen voor mij dat professionals als Ewald ervoor zorgen dat ik op sommige onderdelen minder waakzaam hoef te zijn als eindverantwoordelijke. Ewald kent zijn rol door en door, praat mij frequent bij en weet mij te vinden wanneer hij hulp nodig heeft.

Hoe herken je de Bartoszian in Ewald?

Voor mij is een echte Bartoszian iemand met een professionele houding ten opzichte van de rol waarvoor hij of zij is aangetrokken in een organisatie. Daarnaast – en misschien nog wel belangrijker – beschikt hij of zij over persoonlijk eigenaarschap. Een echte Bartoszian zorgt ervoor dat het werk gedaan wordt alsof hij of zij er zelf verantwoordelijk voor is en dat is precies wat Ewald doet. Hij is de uitdaging aangegaan met het opzetten van de toekomstige maatstaf rondom testen binnen Transaction Reporting. Hij heeft een eigen team opgezet en is ons kwaliteitsgeweten richting externe partijen.

Schermafbeelding 2022-01-17 om 14.55.41

Ewald over Wouter

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

Als senior tester stem ik met Wouter – die de rol van IT-lead vervuld – vooral af over resourcing, way-of-working en team/afdeling overstijgende zaken. Is er voldoende testcapaciteit? Welke skills zijn er nodig? Hoe gaan we Quality Assurance opzetten? Waar of bij wie moet ik zijn voor…? Ik heb Wouter op mijn allereerste eerste dag fysiek ontmoet, daarna alleen nog maar online. Afgelopen zomer hadden we met het team ‘a day at the office’ en gelukkig heb ik toen alle teamleden ook eens in het echt gezien en gesproken.

Wat maakt Rabobank Wholesale & Rural een leuke klant?

Dat is voor mij vooral het internationale karakter van de organisatie en de collega’s waarmee ik werk. Maar ook de dynamiek, de gevraagde zelfstandigheid en de ruimte en verantwoordelijkheid die je krijgt – persoonlijk en als team – om een goed resultaat te behalen. Verder heeft Rabobank zeer goed gereageerd op de omschakeling naar voornamelijk thuis werken. Bijzonder hoe fijn de organisatie daarbij helpt, luistert en aanpast, zodat wij prettig kunnen (samen)werken.

Hoe ziet een werkdag er voor jullie uit?

Iedere ochtend starten we als team met een online ‘Daily standup’ waarin we elkaar op de hoogte brengen over de activiteiten van de lopende sprint. Met de testers in het team hebben we later in de ochtend ook nog een meer inhoudelijke afstemming. Daarna gaan we aan de slag met wat er van ons verwacht wordt. Dat wil zeggen: uitvoeren, afstemmen en ondersteunen. Gedurende de week hebben we diverse ‘vaste’ online (agile) contactmomenten met het team en vindt er regelmatig afstemming plaats tussen het team en de interne en externe stakeholders. Wouter en ik werken (helaas) niet op dagelijkse basis samen. Af en toe haakt Wouter aan bij een ‘Daily standup’ of planning overleg, verder spreek ik hem tijdens onze periodieke bijpraatmomenten.

2

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz