Bartosz

Achmea verzekert ongeveer 10 miljoen Nederlanders voor zorg, schade en inkomen en is daarmee de grootste verzekeraar in Nederland. Bartosz werkt al bijna 10 jaar samen met deze belangrijke financiële dienstverlener. Graag lichten we toe waarom deze samenwerking zo plezierig verloopt. We laten Mehmet Anuk (Teammanger bij Achmea) en Robin Heusinkveld (Test Specialist bij Bartosz) aan het woord, en Johan Rijss (Testmanager bij Achmea) en Stephan Dammers (Software Tester IBSEN bij Bartosz).

Mehmet over Robin

Hoe ziet een werkdag er voor jullie uit bij Achmea?

Iedere ochtend hebben we een stand up en bespreken we de lopende zaken inclusief belemmeringen. Daarna pakken Robin en zijn team allerlei automatiseringsactiviteiten op en zorgen ze dat de verschillende scrum teams optimaal worden ondersteund. Onze werkdagen zijn behoorlijk divers, het ene moment ben je een performancetest aan het maken, het volgende moment ontwikkel je automatische deploy scripts. We helpen ook de business om hun werkprocessen te robotiseren. Het project waar Robin momenteel aan werkt is zeer hectisch. Er wordt flexibiliteit verwacht en dat betekent regelmatig werken in de avonden of weekenden.

Hoe herken jij de Bartoszian in Robin?

Robin is behulpzaam, creatief en met name oplossingsgericht. Ondanks alle hectiek weet hij het hoofd koel te houden en zijn omgeving op een constructieve manier te overtuigen. Dit zijn eigenschappen die ik niet alleen in Robin zie, maar ook bij andere Bartosz consultants. Bartoszians kan ik typeren als professionals die meedenken in oplossingen en dankzij hun people skills en expertise, het ook daadwerkelijk waarmaken.

"Bartoszians kan ik typeren als professionals die meedenken in oplossingen en dankzij hun people skills en expertise, het ook daadwerkelijk waarmaken."

Robin over Mehmet

Hoe ziet jullie samenwerking er uit?

Mehmet is faciliterend. De voorstellen die ik doe bespreek ik met hem. Hij vindt het fijn dat ik zelfsturend ben. Bij twijfel over prioritering van werkzaamheden leg ik dit aan hem voor.

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

Hij geeft me veel vrijheid in de dingen die ik oppak. We zijn ook erg open naar elkaar.  Hij kan erop vertrouwen dat de goede dingen gedaan worden.

Wat is jouw toegevoegde waarde voor Mehmet?

Omdat ik al sinds 2004 werkzaam ben voor Achmea heb ik veel kennis van de organisatie. Ik ondersteun de andere testers in de scrum teams bij het opvoeren van testsets en bouw regressietesten voor het rekenregelteam. Hierdoor is de testtijd behoorlijk verkort. Ook maak ik Excel (VBA) tooling om bijvoorbeeld bestanden uit productie aan te passen. Daarnaast gebruiken we HP UFT om in productie werkgevers op te voeren. Het administratieteam is hier erg blij mee. Voorheen gebruikten we IBM Rational Robot, maar dit heb ik dus omgezet naar HP UFT. Verder begeleid ik 2 junior/medior testers in het gebruik van UFT. Al met al een divers takenpakket waar ik veel uitdaging uit haal.

170406 – Mijn Klant en Ik Achmea – 1

Johan over Stephan

Hoe ziet jullie samenwerking er uit?

We werken al meerdere jaren samen op dezelfde projecten. Daardoor kennen we elkaar goed en weten we wat we aan elkaar hebben. Waar ik de grote lijnen bewaak, zorgt Stephan voor de invulling van de details. Als testmanager ben ik nog maar een beperkt aantal uur betrokken bij het project. Daardoor is Stephan één van de eerste aanspreekpunten bij vragen over het testtraject. Door zijn rol als systeem- en acceptatie tester in een scrum team, maar ook door zijn rol als functioneel beheerder, is hij goed op de hoogte van de applicatieketen en productieverstoringen.

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

We kunnen op het scherpst van de snede discussiëren over alle facetten van testen. Van aanpak tot testen in scrum teams en over verschillende disciplines in de keten heen. Daarbij leren we nog steeds van elkaar.

 

170406 – Mijn Klant en Ik Achmea – 3

Stephan over Johan

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

Ik ben absoluut van de details en kan hier met mijn testsets best ver in gaan. Ik geniet ervan om de randen en uithoeken van de systemen op te zoeken, met name in de keten. Dit is waardevol omdat juist in die situaties de defects worden geconstateerd. Johan houdt het totaaloverzicht en is eindverantwoordelijk voor Test, inclusief securitytests en performance testing. Wanneer er voorbereidingen getroffen moeten worden (zoals het regelen van accounts, of specifieke eigenschappen op een polis) dan weet hij me te vinden. We werken al enige jaren samen en kennen elkaars krachten, het vertrouwen dat is ontstaan zorgt voor ruimte en een professionele werkhouding.

Wat is jouw toegevoegde waarde voor Johan?

Wij kunnen elkaar echt altijd bereiken en als een vraagstuk niet direct of volledig is beantwoord, ga ik ermee aan de slag. Ik zorg er ook voor dat het testwerk dat ik onderhanden heb, hier niet onder lijdt. Doordat ik word ingezet als functioneel beheerder, ben ik goed in staat productieproblemen te signaleren. Wanneer ik in het testtraject tegen problemen aanloop, blijf ik er niet mee rondlopen. Ik meld het en ben in staat oplossingen aan te dragen.

Hoe ziet een werkdag er voor jullie uit bij Achmea?

We zijn bezig met een transformatie naar agile werken. Ikzelf word 100% van mijn tijd ingezet in een scrum team dat met name Java-applicaties ontwikkelt. Elke dag hebben we met het team een stand up, elke twee weken de bekende sprintreview waar ook alle stakeholders bij betrokken zijn, en daarnaast retrospectives. Het beleid van Achmea is dat testmanagers operationeel niet betrokken zijn in de projecten. Omdat zowel Johan als ik kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, plannen we test overleggen in om dit te borgen. Daarnaast lunchen we regelmatig bij ‘Patatje van der Zon’, een nieuwerwetse frietkot met waanzinnig lekkere patat. 🙂

 

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz