Bartosz

Vanaf de állereerste dag werkt Bartosz voor de Belastingdienst. Inmiddels al 15 jaar. Een fijne opdrachtgever waar een groot aantal van onze consultants met veel plezier werkt of gewerkt heeft. In deze nieuwe ‘Mijn klant & Ik’ vertellen Ingrid Gloudemans (Belastingdienst) en Diana Dirksen-van Tuijl (Bartosz) in welk team zij momenteel werken, wat hun toegevoegde waarde is en hoe een gemiddelde dag er bij de Belastingdienst voor hen uitziet.

Ingrid over Diana

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

Diana werkt al bijna 4 jaar als tester voor de Belastingdienst. Ze werkt in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van digitale formulieren, waaronder het welbekende inkomstenbelasting formulier. Momenteel vervul ik een dubbelrol als functioneel ontwerper en product owner. Vanuit deze rollen werk ik dagelijks met Diana samen. Van het stellen van kritische vragen over het ontwerp van de formulieren, tot aan het bespreken van de bevindingen. Als product owner is het ideaal om een tester als Diana in je team te hebben. Ik kan altijd vertrouwen op haar werk. En op persoonlijk vlak kunnen we het ook goed met elkaar vinden.

Hoe herken je de Bartoszian in Diana?

Diana is een enthousiaste en gedreven tester. Ze blijft zich ontwikkelen in haar vakgebied, onder andere door het volgen van cursussen. Daarnaast is de hoeveelheid sluikreclame tijdens online meetings ook niet te missen. Van pennen tot truien, altijd voorzien van het Bartosz-logo 😉

Hoe ziet een werkdag er voor jullie uit?

Elke dag is er om 09:30 de Daily Scrum met het team waarin we elkaar op de hoogte brengen over de huidige stand van zaken. Verder is elke dag anders, voornamelijk wordt er gewerkt aan de taken uit de huidige sprint. Daarnaast werken we aan het refinen van features voor de volgende sprints.

IMG_5024

Diana over Ingrid

Wat is jouw toegevoegde waarde voor Ingrid?

Ingrid en ik denken hetzelfde over het testproces en de kwaliteit die we opleveren. Hierdoor kunnen we goed samenwerken en vullen we elkaar aan. We durven eerlijk naar elkaar te zijn, ook als dat even niet leuk is. Als ontwerper denkt Ingrid uit wat er gebouwd moet worden. Ik test vervolgens de gebouwde aanpassing en kijk kritisch naar het ontwerp. Is dit het juiste om te bouwen voor de story? Omdat Ingrid veel kennis over het formulier en de code heeft, kan zij de stories goed voorbereiden. Hierdoor heb ik ruimte om mij te focussen op het testwerk. Als we vragen hebben, kunnen we altijd bij elkaar terecht. Doordat Ingrid en ik op één lijn zitten, kan zij op mij vertrouwen dat de aanpassing goed doorgetest is en functioneel voor de gebruiker.

Wat maakt Belastingdienst een leuke klant?

De Belastingdienst is een grote organisatie. Doordat ik werk aan formulieren die vrijwel iedere Nederlander gebruikt, is het erg tastbaar wat ik doe. Als mensen vragen wat ik doe bij de Belastingdienst en ik vertel dat ik aan de Aangifte Inkomstenbelasting werk, weten ze direct waar ik het over heb. Daarnaast werk ik in een fijn team. We zetten gezamenlijk onze schouders eronder en er is ruimte om tussendoor gezellig een kop thee te drinken en te lachen. Die afwisseling werkt heel goed voor mij.

“Bij de Belastingdienst is geen dag hetzelfde en het is nooit saai.”

Hoe ziet een werkdag er voor jullie uit?

Ik begin de dag altijd met het controleren van de nachtelijke regressietesten. Als er testen falen, achterhaal ik waardoor dit komt. Dit kunnen bugs of regressie zijn, maar het gebeurt ook dat de testautomatisering nog niet aangepast is. Daarna pak ik taken van het scrumbord op. Elke ochtend hebben we een Daily Scrum waarbij we het bord doorlopen en bijzonderheden met elkaar bespreken. Het aantal vergaderingen op een dag verschilt, dat maakt elke dag weer anders. Tussen de bedrijven door krijg ik vaak vragen van mijn mede-testers. Ik kijk dan met ze mee en help ze op weg.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz