Bartosz

Cito wordt internationaal erkend als expert in het ontwikkelen en afnemen van examens en toetsen. Daarnaast verzorgt Cito trainingen en advieswerk, en onderzoeken ze de kwaliteit van het onderwijs. Sinds 2015 werkt Cito samen met Bartosz voor test gerelateerde vraagstukken. Op de afdeling Softwareontwikkeling doorgronden consultants van Bartosz of de complexe software van Cito voldoet aan de gestelde eisen. Aan het woord: manager softwareontwikkeling Tijs Latiers van Cito en testanalist Erik Meijer van Bartosz.

Tijs over Erik

Hoe ziet jullie samenwerking er uit?

Op de afdeling Softwareontwikkeling van Cito werken we met vijf scrumteams. Erik is als tester werkzaam in één van die teams. Dit houdt in dat we niet op dagelijkse basis samenwerken, maar elkaar treffen tijdens een aantal scrum events en in het Test Gilde. Ik zit zelf ook bij de teams en op die wijze hebben we geregeld informeel contact.

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

Op het testvlak heb ik veel behoefte aan onafhankelijke adviezen. Ik hoor graag wat we goed doen, maar heb minstens zoveel interesse in de zaken die we kunnen verbeteren. Erik geeft gevraagd en ongevraagd input waar ik mee verder kan. Dat doet hij 1 op 1 maar ook in ons Test Gilde.

Hoe herken je de Bartoszian in Erik?

Erik maakt gebruik van de mogelijkheden die er bij Bartosz zijn om zich bij te scholen en is geregeld op pad voor een training of examen. Onlangs ben ik met een aantal collega’s naar een kennissessie Bijtanken bij Bartosz geweest en heb daar dezelfde ambitie gezien ten aanzien van vakontwikkeling. Ik vermoed dat dit geen toeval is.

Hoe ziet een werkdag er voor jullie uit bij Cito?

Waarschijnlijk niet anders dan bij andere bedrijven waar ze in scrum teams ontwikkelen. De dag begint om 09.00 uur met daily stand-up, regelmatig met één of meer stakeholders erbij. Vervolgens zijn er op sommige dagen planning-, review- of andere scrum events. Echter op de meeste dagen gaan de mensen, na de stand-up, aan de slag met openstaande of nieuwe user stories. Hopelijk is er in de sprint ook nog tijd gereserveerd om te werken aan nieuwe technieken en methodes. Wij zijn bijvoorbeeld hard bezig met het verder automatiseren van regelmatig terugkerende testwerkzaamheden.

"Door mijn kennis van software testen en leergierigheid ben ik breed inzetbaar en zoek ik continu naar verbetermogelijkheden"

Erik over Tijs

Hoe ziet jullie samenwerking er uit?

Tijs en ik werken vooral samen in het Test Gilde, de verzameling van software testers binnen Cito. We wisselen daarbij veel informatie en kennis uit, en bespreken nieuwe tools en mogelijke verbeteringen. Van Tijs krijgen wij de ruimte en tijd om ons te verdiepen in nieuwe technieken en methodes, naast onze gewone werkzaamheden.

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

Door mijn kennis van software testen en leergierigheid ben ik breed inzetbaar en zoek ik continu naar verbetermogelijkheden. Tijs staat hier hetzelfde in en stimuleert iedereen om verder te denken.

Wat is jouw toegevoegde waarde voor Tijs?

Bij Bartosz word je gestimuleerd om jezelf te ontwikkelen en veel (nieuwe) kennis op te doen. De kennis die ik op doe tijdens trainingen en leergangen probeer ik zoveel mogelijk toe te passen bij Cito. Zo zijn we bezig met een traject om de testprocessen naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast help ik met het automatiseren van testen met behulp van Specflow en Selenium. Verder ben ik in staat om als ‘relatieve’ buitenstaander met een andere blik naar Cito te kijken. Dat is van toegevoegde waarde wanneer ik onder andere adviezen geef.

170704 – Mijn Klant en Ik Cito inzoom

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz