Werken bij, Bartosz

De Goudse is sinds 1924 een zelfstandige en onafhankelijke verzekeringsmaatschappij, gevestigd in – jawel – Gouda. Ze biedt een breed assortiment van financiële producten en verzekeringen aan MKB-ers, ondernemers en particulieren. Sinds een jaar zet Bart Rensen (testconsultant bij Bartosz) zich met veel plezier in voor De Goudse. Hij werkt dagelijks samen met Leo Strikwerda (DevOps Engineer bij De Goudse). In deze nieuwe ‘Mijn klant & Ik’ vertellen ze over hun succesvolle samenwerking.

Leo over Bart

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

We werken samen in het Goudse.Next-team. Dat team houdt zich bezig met de ontwikkeling van diverse websites van De Goudse. We hebben een relatief klein team voor het bouwen en doorontwikkelen van de sites. We werken met sprints van twee weken. Elke sprint kijken we met het team wat er gebouwd én getest moet worden in die sprint. Bart focust zich op het testen, ik ben wat breder bezig. Voor de komst van Bart was ik veel tijd kwijt aan het testen en Bart heeft dat werk grotendeels overgenomen. Dat is heel fijn voor mij, nu houd ik tijd over voor allerlei andere belangrijke klussen.

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

Doordat ik in het verleden ook veel getest heb, weet ik waar Bart mee bezig is. We kunnen daardoor goed sparren en waar nodig kan ik Bart ook helpen, bijvoorbeeld door de juiste testdata te regelen. We vinden testen beide leuk én belangrijk. We geven elkaar dan ook veel feedback en kunnen dat ook goed van elkaar hebben. Ook de ‘verliezen’ delen we: soms balen we als we iets gemist hebben en er pas in productie tegenaan lopen. Bart kan daar ook wel mee zitten. Dan zeg ik hem: De Goudse draait wel door. Hier leren we van, volgende keer beter.

Hoe herken je de Bartoszian in Bart?

Bart draait volledig mee in het team. Hij is niet alleen maar de tester die aan het eind z’n kunstje mag doen. Integendeel. Doordat Bart bij elk onderwerp vanaf het begin ook betrokken is kan hij vroegtijdig meedenken. En dat doet hij dan ook zeker. Dat is mooi, want daarmee voorkom je fouten en zorg je ervoor dat je eindproduct beter is en dat je als team efficiënter werkt.

Hoe ziet jullie werkdag er bij De Goudse uit?

We starten met een Daily Scrum en het team pakt vervolgens de dagtaken op. We werken nu bijna alleen maar vanuit huis. Gelukkig hadden we het op afstand werken voor de coronacrisis ook al goed voor elkaar, want de ontwikkelaars in het team zaten toen ook al niet altijd bij ons op kantoor. Als team houden we elkaar gedurende de dag goed op de hoogte over de voortgang van het werk en als het nodig is plannen we een extra overleg. Aan het eind van de dag geeft iedereen online nog een update over zijn of haar activiteiten van die dag. Zo houden we de Goudse.Next-molen goed draaiende!

Bart over Leo

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

Ongeveer een jaar geleden ben ik bij De Goudse gestart als testconsultant. Leo en ik werken samen in het team dat verantwoordelijk is voor de websites en portalen van De Goudse en dochteronderneming De Zeeuwse. Wanneer ik hulp nodig heb op het gebied van testen staat Leo altijd voor mij klaar met zijn kennis en ervaring. Dit zorgt ervoor dat het niveau van het testen binnen het Goudse.Next-team naar een hoger niveau gebracht wordt. Met mijn expertise in het testvak en Leo zijn kennis en ervaring bij De Goudse zijn we een goed team en vullen we elkaar erg goed aan. Meningsverschillen zijn er zeker ook, maar dit zorgt alleen maar voor interessante discussies die altijd wel tot mooie oplossingen of inzichten leiden 😉

"Bart draait volledig mee in het team. Doordat Bart bij elk onderwerp vanaf het begin ook betrokken is kan hij vroegtijdig meedenken. En dat doet hij dan ook zeker."

Wat is jouw toegevoegde waarde voor Leo?

Voor mijn komst had Leo het enorm druk. Hij vertolkte een dubbelrol van tester én business analist binnen het team. Leo had de wens om niet alleen met testen bezig te zijn, maar zich meer te kunnen focussen op de business analyses. Door mijn komst heb ik veel werk uit Leo’s handen kunnen nemen. Leo is nu nog steeds onderdeel van ons team, maar pakt veelal taken buiten de scope van de sprints op. Denk hierbij aan beheertickets en productie-incidenten die tijdens onze sprints naar boven komen in ons domein. Omdat ik me focus op de sprint heeft hij hier nu ruimte voor gekregen. Naast de ruimte die ik Leo heb gegeven, breng ik ook veel kennis en ervaring mee die ik tijdens mijn jaren als tester bij andere opdrachtgevers op heb mogen doen. Deze kennis en ervaring deel ik binnen De Goudse om zo ook vanuit een ander perspectief naar testen te kijken.

Wat maakt De Goudse een leuke klant?

Bij De Goudse heerst er een hele fijne en prettige sfeer. We werken Agile Scrum, dus er is veel vrijheid in hoe je de werkzaamheden oppakt. Er wordt enorm hard gewerkt, maar er is tussendoor ook genoeg ruimte voor fun. Zo hebben we regelmatig een borrel en staat er een tafeltennistafel waar we af en toe een potje pingpongen. Je kunt bij iedereen terecht en openheid en eerlijkheid worden enorm gewaardeerd. Ik weet nog goed dat ikzelf in het begin bang was om aan te geven dat ik geopereerd moest worden aan mijn knie. De reactie vanuit De Goudse: je gezondheid gaat voor! Dat gaf een enorme boost om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen gaan en te werken aan mijn herstel. Daarnaast hebben De Goudse en Bartosz een hoop raakvlakken. Zo houden we beiden van de kleur Paars(z). Het vakblad van De Goudse heet zelfs óók Paars, hoe toevallig!

Hoe ziet een werkdag er bij De Goudse uit?

Leo en ik zijn de vroege vogels van ons team en beginnen de dag met een kop koffie. Vaak bespreken we dan al wat test gerelateerde zaken, voordat de rest van het team er is. Om 09:30 uur hebben we vervolgens een Stand-Up met het gehele team. Daarna gaan we aan de slag met onze besproken dagdoelen. Zaken met betrekking tot het testen bespreek ik vrijwel altijd met Leo. Zo hebben we elke maandag een refinement om nieuwe functionaliteiten te bespreken en pokeren. Van tevoren doorlopen we samen alvast de User Stories, zodat we een goede afstemming hebben voor het testwerk en daarover op één lijn zitten. Eens per twee weken geven we een demo aan alle stakeholders, waarbij we de nieuwe opgeleverde functionaliteiten tonen. Als we hiervoor een ‘go’ krijgen volgt er een productierelease waarbij we druk zijn met de regressie- en landingstesten. Neem eens een kijkje op www.goudse.nl of www.dezeeuwse.nl , eigenlijk alles wat je hier vindt is gebouwd en getest door het Goudse.Next-team. Echt supergaaf om deel vanuit te maken! 😊

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz