Bartosz

Pon is wereldwijd actief op het gebied van mobiliteitsproducten, -diensten en -oplossingen. Een wereldwijd opererend bedrijf met ruim 16.500 medewerkers in 65 landen. In Nederland is Pon één van de belangrijkste spelers op het gebied van mobiliteit. Dagelijks stappen vier miljoen Nederlanders op een fiets van Pon en rijden twee miljoen mensen in een auto die door dit innovatie bedrijf is geïmporteerd. De hoogste tijd om te informeren hoe het er in de testteams aan toe gaat bij Pon. Daarover laten we in deze blog aan het woord: salesforce testconsultant Ben Overmeer (Pon) en testengineer en -automatiseerder Martijn Rutgers (Bartosz).

Ben over Martijn

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

Samen met Martijn en nog een andere tester zit ik één van de Salesforce agile devops teams. Wij houden ons dagelijks bezig met het testen van (een gedeelte van) de frontoffice en de backend.

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

Allereerst komt onze visie op kwaliteit en software erg overeen. Daarnaast helpen we met onze gezamenlijke ervaring niet alleen het testen, maar het hele devops naar een hoger niveau te tillen. Binnen het testen richt Martijn zich meer op de technische kant, waaronder testautomatisering. Zelf richt ik mij meer op de functionele kant en op de business. We vullen elkaar goed aan. Naast dat we inhoudelijk goed op elkaar aansluiten, beschikken we ook over een gezonde dosis humor. En dat geldt ook voor de derde tester in ons team.

Hoe herken je de Bartoszian in Martijn?

Martijn beschikt over technische kennis wat zeer goed van pas komt binnen ons team. Daarnaast draait hij zijn hand niet om voor het geven van een demo of presentatie. De combinatie van goed ontwikkelde hard- én soft skills maakt hem – wat ik heb begrepen – een typische Bartoszian.

Hoe ziet een werkdag er voor jullie uit?

Onze basisvoorraad aan werk wordt aangeleverd door userstories. Dagelijks hebben we een  daily met het hele devops team. En meestal hebben we gedurende de dag één of meerdere calls als testers onderling. Enerzijds om het werk te verdelen, anderzijds om met elkaar te sparren over uit te voeren testen of de uitvoeringsprocessen. Bijvoorbeeld over het uitvoeren en automatiseren van regressietesten. Maar ook stemmen we af over de communicatieprocessen met de andere teams. Buiten de overleggen om zijn we druk met uitvoerend testen. Omdat we voornamelijk remote werken, hebben we gedurende de dag veel calls met onder andere developers, architecten en applicatiemanagers.

IMG_9504_DxO

Martijn over Ben

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

Ben en ik werken samen met een derde tester in een team. Met z’n drieën werken we dagelijks aan verschillende testwerkzaamheden en zijn we medeverantwoordelijk voor de kwaliteit die opgeleverd wordt.

Wat is jouw toegevoegde waarde voor Pon?

Ik ben aan het eCommerce team toegevoegd om onder andere te helpen bij het automatiseren van testgevallen. Voordat ik begon bij Pon werden alle testen handmatig uitgevoerd.

 

“Martijn beschikt over technische kennis wat zeer goed van pas komt binnen ons team. Daarnaast draait hij zijn hand niet om voor het geven van een demo of presentatie.”

Wat maakt Pon een leuke klant?

Werken bij Pon is elke dag anders. Soms is er veel tijd om te automatiseren, wat ik erg leuk vind. En soms worden er veel stories gedepolyed die dan voor het einde van de dag getest moeten worden. Gelukkig wordt er ook tijd vrijgemaakt om jezelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld in Tosca, de testautomatiseringstool die gebruikt wordt binnen Pon. Toen ik bij Pon begon, had ik geen tot weinig kennis van deze tool. De afgelopen 10 maanden heb ik voldoende tijd gekregen om Tosca eigen te maken.

Hoe ziet een werkdag er voor jullie uit?

Een werkdag begint pas voor mij na een eerste kop koffie. ☕ We starten standaard met een daily waarin de dagelijkse werkzaamheden en eventueel blokkerende taken worden besproken. Na deze meeting hebben wij als testers vaak nog een kort overleg en bespreken we wie wat gaat oppakken. Gedurende de dag gaan we daar vervolgens mee aan de slag. Als ik tijd ‘over’ heb, besteed ik die aan het automatiseren van de handmatige regressietesten naar Tosca.

 

Bartosz en Pon

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz