Bartosz

Bartosz is preferred supplier testen bij KLM. Marcel de Vries (projectmanager) kent Bartosz vanuit de samenwerking bij Martinair Cargo: een full freighter Cargo carrier en onderdeel van AirFrance KLM. Binnen Martinair werkt Marcel al geruime tijd samen met Tinus Zorgdrager van Bartosz. Ze werken aan een project om een aantal oude systemen, onder andere voor Operations Control en Flight Operations, te vervangen door een compleet nieuwe applicatie. Het duo vult elkaar goed aan en heeft ook op persoonlijk vlak een klik.

Marcel over Tinus

Hoe hebben jullie elkaar gevonden?

“Als we bij Martinair een testmanager nodig hebben, doen we hiervoor een aanvraag bij het Competence Center Test Management (CCTM) van KLM. Binnen het CCTM wordt dan gezocht naar een geschikte kandidaat. Als die intern niet voorhanden is zetten zij de aanvraag door naar de preferred suppliers, waarvan Bartosz er één is. Zo is het in het geval van Tinus ook gegaan. Vanaf de allereerste kennismaking is de samenwerking met Tinus goed en prettig verlopen.”

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

“Tinus is binnen het project mijn aanspreekpunt voor alles wat met testen en kwaliteit te maken heeft. Voor de testuitvoering maken wij binnen Martinair meestal gebruik van onze eigen key users en applicatiebeheerders. Tinus is vooral actief om de testen die uitgevoerd moeten worden op allerlei vlakken te faciliteren. Dat betekent: meedenken over testscenario’s en testgevallen, zorgen dat testomgevingen beschikbaar zijn, beoordelen van bevindingen, overleg met leverancier et cetera.”

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

“We vullen elkaar goed aan. Tinus is meer op de kwaliteit van het systeem gericht en ik kijk naar het algemene beeld en de projectplanning. Tinus wil nog wel eens een kritische vinger opsteken om aan te geven dat de kwaliteit van het systeem nog niet voldoende is om een volgende testfase in te gaan. Op persoonlijk vlak kunnen we het ook goed met elkaar vinden. Dat je elkaar persoonlijk waardeert maakt dat je ook in hectische periodes net wat meer van elkaar kunt hebben. Ook vormen we een hecht blok naar interne en externe leveranciers.”

"Vanaf de allereerste kennismaking is de samenwerking met Tinus goed en prettig verlopen"

Tinus over Marcel

Wat is jouw toegevoegde waarde voor Marcel?

“Marcel kan veel zaken met een gerust hart bij mij beleggen. We stemmen zaken onderling goed af, waarna ik zorg dat het ook gebeurt. Hierdoor kan Marcel zich op andere zaken concentreren. Daarnaast adviseer ik Marcel vanuit mijn ervaring en expertise. Als ik bijvoorbeeld constateer dat tot het laatste moment onduidelijk blijft wat er nu precies wel of niet in een release zit, dan stap ik op Marco af. Ook wanneer mij opvalt dat releases meer fouten bevatten dan voorheen dan is dat voor mij een duidelijk signaal om met Marcel te overleggen. Marcel pakt dat vervolgens goed op en maakt het bespreekbaar met de leverancier zodat er gewerkt kan worden aan een oplossing.”

Hoe ziet een werkdag voor jullie eruit bij KLM?

“Hoewel het project niet werkt volgens de scrum methode vinden we een daily scrum een krachtig hulpmiddel om de dag mee te beginnen. We bespreken met elkaar de voortgang en kijken of we elkaar ergens mee kunnen helpen. Daarna gaat iedereen zijn eigen ding doen. Omdat Marcel en ik aan hetzelfde blok zitten, samen met een aantal andere projectleden, hebben we ontzettend veel contact. Door elkaar continu te informeren en met elkaar van gedachten te wisselen kunnen we tijdig goede beslissingen nemen en behouden we de voortgang.”

KLM Bartosz ICT Mijn Klant & Ik Tinus Zorgdrager

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz