Bartosz

Standaard een nieuwe leaseauto voor iedere medewerker? Bij Bartosz niet. Medewerkers kunnen zélf kiezen of ze een leaseauto willen, of dat ze voor een mobiliteitsvergoeding gaan. Wij bieden hiermee totale vrijheid en flexibiliteit in de keuze voor zakelijk vervoer. Maar liefst 30 Bartoszians – 22 % – maakt momenteel gebruik van de mobiliteitsvergoeding. Met als bijkomend voordeel dat we een stuk milieuvriendelijker reizen. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Wat houdt de mobiliteitsvergoeding in?

De belangrijkste reden voor het aanbieden van een mobiliteitsvergoeding, is dat we willen inspelen op de veranderende behoefte van medewerkers. Namelijk: meer flexibiliteit en zelf kunnen bepalen hoe ik mijn mobiliteit inricht. Nieuwe medewerkers kunnen bij ons kiezen voor een privé leaseauto, of voor een mobiliteitsvergoeding van 850 euro per maand. Wanneer je voor de vergoeding kiest, betekent dit dat je jouw zakelijke vervoer zelf mag organiseren. De kosten die je hiervoor maakt, declareer je en worden netto uitgekeerd. Denk aan treinkaartjes, buskaartjes, het huren van een OV-fiets of leenscooter. Maar ook € 0,21 per zakelijk gereden kilometer met een privéauto. Het bedrag dat overblijft, wordt op je rekening gestort. Extra salaris dus! Bovendien hoef je geen bijtelling te betalen voor een leaseauto. Een win-win situatie dus.

"Een groot voordeel van de mobiliteitsvergoeding is dat medewerkers milieuvriendelijker reizen"

Voor wie en waarom?

We zien dat vooral de jongere generaties niet standaard meer voor een leaseauto kiezen. Met name trainees hebben een sterke voorkeur voor de mobiliteitsvergoeding. Ik geef ze groot gelijk, met een appartement in de stad zonder parkeerplaats maar wel een tramhalte voor de deur. En wat dacht je van het vele thuiswerken? Zonde als die spiksplinternieuwe leaseauto grotendeels ongebruikt voor de deur staat.

Belangrijke voorwaarde bij een mobiliteitsvergoeding is wel dat de bereikbaarheid van de klant nooit een belemmering mag vormen. Doe je er met de trein een half uur langer over om op de klantlocatie te komen? Dan is dat geen reden om niet of minder vaak een kantoordag te plannen. Gelukkig kun je bij ons jouw mobiliteitsvorm op ieder moment wijzigen. Vind je het door verandering van opdracht of een verhuizing toch fijner om wel een leaseauto te hebben? Dan passen we dat gewoon aan.

Milieuvriendelijker reizen

Door de mobiliteitsvergoeding laten we medewerkers bewuster nadenken over hun rijgedrag. Een groot voordeel hiervan is dat ze milieuvriendelijker reizen. Medewerkers kiezen ervoor om gebruik te maken van het openbaar vervoer, of een privéauto te delen met hun partner. Hierdoor hoeven er minder nieuwe auto’s geproduceerd te worden, en is onze CO2-uitstoot lager. Daarnaast zien we dat de medewerkers die wél voor een leaseauto kiezen, steeds vaker gaan voor een elektrische auto. Bijna de helft van onze medewerkers maakt gebruik van de mobiliteitsvergoeding of rijdt volledig elektrisch. Een mooi ontwikkeling in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Heb jij vragen over ons mobiliteitsbeleid of wil je meer weten over onze activiteiten op het gebied van MVO? Neem dan contact met mij op.

 

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz