Traineeship

Al tijdens mijn studie Bio-informatica hoorde ik via een bekende en tevens Bartoszian over het Testengineer traineeship. Eenmaal mijn diploma op zak, besloot ik de sprong in het diepe te wagen en inmiddels ben ik ruim een jaar in dienst. Niet alleen het testvak, maar juist ook de rol van consultant, bevalt me erg goed. Het kunnen wisselen van klant in combinatie met de vastigheid bij Bartosz is perfect als je het mij vraagt. In deze blog deel ik mijn ervaringen met het solliciteren, het traineeship en het werken in de testconsultancy.

Via via in contact met Bartosz

Het jaar 2023 had voor mij een bijzonder goede start. In januari leverde ik mijn scriptie in, en in april begon ik aan het traineeship bij Bartosz. Al tijdens mijn studie vroeg Bartoszian Saagar of ik interesse had in het traineeship. Toen ik hem vlak na mijn afstuderen trof op een verjaardag, raakten we over Bartosz aan de praat. En na het lezen van de vacature en verschillende blogs op de website, gaf ik groen licht aan Saagar. Een dag later werd ik al gebeld om vervolgens twee dagen later via Teams een kennismakingsgesprek te hebben met een manager van Bartosz! Dat gesprek was verrassend leuk en dus besloten we een sollicitatieprocedure in te plannen op kantoor.

Een nóg betere indruk

Een week later volgde de sollicitatieprocedure. Van Bartosz had ik inmiddels een goede indruk, het testvak was nog een behoorlijk raadsel voor me. Gelukkig trof ik Edward als gesprekspartner tijdens de procedure. Hij nam ruim de tijd om mij haarfijn uit te leggen wat testen nu precies inhoudt. Dat was zo fijn en verhelderend! Ook kreeg ik een nóg betere indruk van de sfeer en mensen. Ik kreeg een heel mooi aanbod en nam een besluit: ik zette mijn handtekening en besloot ervoor te gaan! Natuurlijk vond ik het spannend: “wat nou als het toch niet is wat ik ervan verwacht?” Ach, dat zien we dan wel weer. Let’s do this!

"Het toepassen van de theorie in de praktijk gaat met vallen en opstaan. Fouten maken hoort erbij, daar leer je juist van"

Doorbikkelen, vallen en opstaan

Dat het traineeship een goede keus is geweest, blijkt wel uit het feit dat ik hier nog steeds werk én er met enthousiasme over vertel voor deze blog ;-). Het is een heel fijn en gezellig bedrijf waar ik het onwijs naar mijn zin heb. Het testvak is breed en je kunt er alle kanten mee op. De eerste zes theoretische trainingsweken waren behoorlijk zwaar, maar dat is gewoon een kwestie van doorbikkelen. In de laatste twee weken krijg je een casus en dan besef je waarvoor je al die nieuwe stof tot je hebt genomen. En dan nog: het daadwerkelijk toepassen van de theorie in de praktijk gaat met vallen en opstaan. Fouten maken hoort erbij, daar leer je juist van.

Werken als consultant

Bartosz is natuurlijk mijn vaste werkgever en de klanten waarvoor ik werk zijn tijdelijk. Dat maakt mijn werk juist aantrekkelijk. Ik krijg de kans om ervaring op te doen bij verschillende type organisaties. En ik hoef niet bang te zijn om in een sleur te belanden. Dat vind ik echt een pluspunt. Ben ik na twee jaar uitgeleerd bij een klant? Dan kijkt mijn manager samen met mij wat een mooie vervolgstap kan zijn. Tegelijkertijd heb ik wel die vaste groep collega’s om mij heen én heb ik een vast maandsalaris. Ik denk dat de consultancy daardoor juist interessant is voor de huidige generatie, die vaker van werkgever verandert dan voorgaande generaties.

Gewoon doen!

Mijn tip voor potentiële trainees die nog twijfelen? Gewoon doen! Vooral als het goed voelt, ga er dan voor. Het testvak kun je gaandeweg leren en eigen maken. En mocht het toch niets zijn, dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Al weet ik zeker dat het je niet gaat tegenvallen 😉

 

Wil je meer weten over het Testengineer traineeship? Heb je vragen over het testvak, over Bartosz óf over de rol van consultant? Neem gerust contact met me op.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz