Traineeship

Via mijn vader ben ik bij Bartosz terechtgekomen. Zijn enthousiasme over het testvak én Bartosz als werkgever, bleek volledig gerechtvaardigd. Ik besloot begin vorig jaar te solliciteren en ben op 1 april gestart. Bijna een jaar later kijk ik met een grote glimlach terug op mijn trainee-avontuur. In deze blog vertel ik je hoe deze reis begon, wat mij het meest is bijgebleven in die trainee-periode, en hoe het me nu vergaat als echte Bartoszian. Lees je mee?

Van Biologie naar ICT

Al tijdens mijn studie Biologie wist ik dat ik geen bioloog wilde worden. Maar wat dan wel? Na het behalen van mijn diploma besloot ik een opleiding tot paardrijinstructrice te volgen. Na twee leuke jaren hierin werkzaam te zijn geweest, sloeg de twijfel opnieuw toe. Op dat moment vertelde mijn vader – die zelf 25 jaar gewerkt heeft bij CGI – enthousiast over Bartosz. Hij kent een aantal managers bij Bartosz vanuit zijn CGI-periode en hoort alleen maar positieve verhalen over de cultuur en de mensen die er werken. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk. Ik besloot me te verdiepen in Bartosz én in het vak software testen. Op dat moment had ik namelijk geen idee over wat testen precies inhoudt.

Coderen voert niet de boventoon

Mijn verdieping begon bij de website van Bartosz. De blogs van trainees die me voorgingen, heb ik állemaal gelezen. Meerdere keren zelfs. De persoonlijke ervaringen hielpen me om een goed beeld te krijgen van Bartosz, het testvak en het traineeship. Waar ik in eerste instantie dacht dat testen vooral coderen betrof, ontdekte ik dat het vooral ook communicatie en teamwork is. Door een website klikken om te checken of alle functionaliteiten naar behoren werken? Dat sprak me wel aan!

"Waar ik in eerste instantie dacht dat testen vooral coderen betrof, ontdekte ik dat het vooral ook communicatie en teamwork is."

Huiswerkopdrachten als deep-dive in het testvak

Ik solliciteerde bij Bartosz en werd snel daarna uitgenodigd voor een eerste gesprek. Omdat mijn studie niet IT-gerelateerd is, kreeg ik wat ‘huiswerk’ mee naar huis. Niet zozeer om te toetsen of ik ergens aan voldoe, maar om te achterhalen of ik de stof interessant genoeg vind om door te gaan met de sollicitatieprocedure. En dat deed ik! Dus reisde ik opnieuw naar Den Haag voor de vervolggesprekken

De klik met mijn mede-trainees

Wat ik het allerleukst vond aan die eerste periode van het traineeship, is de band die je opbouwt met je mede-trainees. Vanaf dag één had ik een leuke klik met ze. Onder andere daardoor kijk ik met een hele grote glimlach terug op die eerste zes theoretische weken.  De trainingen waren informatief en soms ook pittig. Maar samen sloegen we ons er doorheen. We hebben echt veel lol gehad samen. Ons ‘groepje’ is nog steeds onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Mijn eerste (uitdagende) testopdracht

Inmiddels ben ik al enige tijd aan het werk bij de Rabobank als Quality assurance engineer. Een superleuke overkoepelende testrol binnen het team. Een behoorlijke verantwoordelijkheid voor zo’n eerste opdracht, maar ik had er alle vertrouwen in dat mijn manager goed kon inschatten of het bij mij zou passen. Na de beginperiode waarin ik echt even moest wennen, kan ik nu met zekerheid zeggen dat ik helemaal op mijn plek zit!

 

Wil je meer weten over het Test engineer traineeship? Heb je vragen over het testvak in het algemeen of over de functie van testconsultant bij Bartosz in het bijzonder? Neem gerust contact met me op.

 

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz