Werken bij, Trendsz

Je kent ze vast wel, de foto’s van laptops op het strand met de hashtag #workmode. Of de verhalen van bekenden over hun ‘workation’. De ene maand werken ze vanuit Italië, de volgende maand houden ze kantoor in Bali. Het klinkt als een droom: werken vanaf waar jij maar wilt met als enige benodigdheden je laptop en een wifi connectie. Maar, is het allemaal wel zo rooskleurig? En, hoe staat Bartosz tegenover remote werken?

Werken vanuit huis of een locatie in het buitenland

Remote werken betekent simpelweg ‘op afstand werken’. Dat wil zeggen dat je niet op kantoor of bij de klant op locatie werkt, maar bijvoorbeeld vanuit huis of vanuit het buitenland. Hierin zijn uiteraard verschillende gradaties mogelijk. Zo kun je kiezen voor volledig remote en gedeeltelijk (hybride) remote. Remote werken is onder andere door de coronapandemie razend populair geworden. Vooral ook in IT-land. Een programmeur, webdesigner of software tester kan immers prima werken vanuit huis of een vakantieadres en via skype of teams communiceren met andere collega’s. Toch? Ook bij Bartosz krijgen we er regelmatig vragen over. De hoogste tijd dus om onze visie op remote werken te delen.

De voordelen van remote werken

Remote werken biedt veel voordelen, waarbij de belangrijkste natuurlijk ‘de flexibiliteit’ is. Gaan en staan waar jij wilt, werken vanaf locaties die jij prettig vindt. Het zorgt bovendien voor een betere werk/privé balans. Tussendoor even de kinderen van school halen, de hond uitlaten, geen halve dag vrij nemen omdat de ketel gerepareerd wordt en – wanneer je vanuit het buitenland werkt – werken combineren met het ontdekken van nieuwe, interessante mensen en culturen. Ook zorgt remote werken voor minder reistijd. Want zeg nou zelf, niemand zit te wachten op twee uur pendelen per dag van en naar het werk. Bovendien is het goedkoper en minder belastend voor het milieu om die auto te laten staan. Een ander voordeel is dat sommigen zich beter kunnen concentreren. Werken in een volle kantoortuin versus werken in een Zweeds boshuisje midden in de natuur.

Poll

Zou jij 100% remote willen werken?

Bekijk resultaten

De nadelen van remote werken

We spreken uit ervaring als we zeggen dat er ook nadelen aan kleven. Communicatie is bij remote werken uitsluitend digitaal. Een groot nadeel is dat je weinig fysiek contact hebt met andere mensen. Dag in dag uit werken vanuit je zolderkamertje, kan op den duur vrij eenzaam zijn. Ook mis je de interactie met collega’s. Een stand-up op kantoor is toch anders dan online. En wat dacht je van het praatje bij de koffieautomaat? De werkvloer is over het algemeen een fijne plek, en contact met collega’s is goed voor de samenwerking. Ook binding met de organisatie of klant waarvoor je werkt, blijkt lastiger op afstand. En als laatste kan werken in het buitenland ongemakken opleveren zoals tijdverschil of een toch niet zo goede wifi verbinding.

Remote werken bij Bartosz?

Hoe staat Bartosz tegenover remote werken? Wat zijn de mogelijkheden voor (potentiële) medewerkers? Laten we vooropstellen dat Bartosz áltijd denkt en handelt in het belang van de consultant. Maar als detacheerder houden we uiteraard ook rekening met de wensen van de klant. Dat betekent dat we moeten zoeken naar de juiste balans als het gaat om remote werken versus op locatie van de klant werken. Momenteel werkt vrijwel iedereen bij Bartosz gedeeltelijk remote. Dit is door Corona zo ontstaan en is zeker iets dat in de toekomst zal blijven. 100% remote werken daarentegen, past niet altijd bij onze dienstverlening. Onze klanten, maar ook wijzelf, vinden (fysieke) menselijke interactie belangrijk. Afgelopen periode hebben meerdere consultants de wens uitgesproken om voor een bepaalde periode volledig remote te werken vanuit het buitenland. Samen bekijken we dan hoe en wanneer we dit het beste kunnen organiseren en uiteraard stemmen we dit zorgvuldig af met de klant. Volledig remote werken vanuit het buitenland moet geen doel op zich zijn, maar daar waar het past in onze dienstverlening kijken we graag naar de mogelijkheden. Zo hebben consultants de afgelopen periode gewerkt vanuit Aruba, Suriname, Engeland en Spanje.

 

Wil jij meer weer weten over de mogelijkheden om remote te werken bij Bartosz? Neem dan contact op.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz