Werken bij

Voor de blokreeks ‘Heb je even…?’, ging ik dit keer in gesprek met niemand minder dan Annejan. Een bekend gezicht voor velen! Annejan is al ruim 7 jaar een vaste waarde van het office team op kantoor in Veenendaal. Als managementassistente en hét aanspreekpunt voor wagenparkbeheer, is zij niet meer weg te denken uit de organisatie. Altijd vrolijk, een echte aanpakker en zeer behulpzaam! Manager Marc Rabel waarmee zij werkt, én de 18 testconsultants uit team 8, hebben veel geluk met Annejan aan hun zijde. In deze blog vertelt Annejan onder andere over de leuke aspecten van haar werk en de uitdagingen. We komen meer te weten over haar hobby’s, favoriete vakantiebestemming en meest ‘gekke’ eigenschap. En ze vertelt waarom een testconsultant geen IT-nerd is. Snel verder lezen dus.  

Wat vind je het allerleukst aan jouw werk bij Bartosz?

Ik word super enthousiast van de vele evenementen die we organiseren. Van een Bijtanken bij Bartosz avond tot aan een compleet medewerkersweekend in binnen- of buitenland. Ik verbaas me er nog steeds over hoe ontzettend veel er ieder jaar weer op de planning staat bij Bartosz. En hoeveel werk het is om dit allemaal tot in de puntjes te verzorgen. Als ik aan familie en vrienden over mijn werk vertel, vragen ze zich soms af of ik niet gewoon bij een evenementenbureau werk :-). 2020 was wat dat betreft een vreemd jaar. Door Corona zijn veel uitjes en events niet doorgegaan. Aan ons de uitdaging om naar alternatieven te kijken. Typisch Bartosz: kijken naar wat wél kan en hier een creatieve draai aan geven. Dat resulteerde onder andere in online Bijtank-sessies, een digitaal Sinterklaasfeest en een Christmas Drive Thru met de auto.

En wat vind je het meest uitdagend aan jouw werk?

Bij Bartosz doen we altijd alles nét iets beter en nét iets sneller. Dat geldt voor de testconsultants, maar zeker ook voor ons als admin team. De mensen zijn de drijvende kracht achter de organisatie. Onze taak is om hen maximaal te ondersteunen en faciliteren. Iedere dag weer. Ik ben kritisch op mijn werk en kijk altijd of iets nóg professioneler of efficiënter kan. En afspraak is afspraak, geen deadline wordt gemist.

"De testconsultants bij Bartosz zijn stuk voor stuk sociale en ondernemende personen. Vrijwel altijd goed gemutst en in voor een praatje!"

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Momenteel is überhaupt op vakantie kunnen gaan al fijn. Man, wat kijk ik daar straks weer naar uit als de Coronacrisis voorbij is. Over mijn favoriete bestemming hoef ik niet lang na te denken, dat is sowieso Zuid-Afrika. Vooral de combinatie van natuur – hoe te gek zijn wild safari’s per auto of paard en grote steden zoals Kaapstad en Johannesburg. Ik ben ook dol op wintersport. Heerlijk in de frisse buitenlucht sportief bezig zijn. Avontuur en natuur zijn voor mij de belangrijkste ingrediënten van een goede vakantie. Een zon vakantie vind ik ook fijn, maar niet wat ik me later nog herinner.

Hoe herken je de Bartoszian in jezelf?

Een echte Bartoszian zijn, zit ‘m wat mij betreft in meerdere aspecten. Allereerst het sociale aspect. Een Bartoszian is communicatief vaardig en positief ingesteld. Wanneer een collega op kantoor komt, neem ik altijd de tijd om een praatje te maken. Hoe gaat het op je opdracht, hoe gaat het thuis? In mijn rol is het belangrijk om het contact met consultants te onderhouden en betrokken te zijn. Het tweede aspect betreft de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Jezelf altijd afvragen: op welk gebied kan ik een training volgen, kan ik mijzelf verbreden of juist specialiseren? Dat geldt voor de testconsultants, en zeker ook voor ons. Ieder jaar probeer ik nieuwe werkzaamheden naar mij toe te trekken en te groeien in mijn functie. Zo ben ik momenteel nauw betrokken bij de nieuwe editie van ons testmagazine Paarsz. Is het eigenlijk al bekend dat editie 4 eraan zit te komen? Bij deze de primeur dan 😉

Annejan 3

Hoe ziet jouw ideale zondag eruit?

Heel relaxt. Het liefst start ik met uitslapen, want dat gebeurt niet zo vaak meer sinds Lucas er is; ons inmiddels tweejarige zoontje. Daarna een heerlijk uitgebreid zondag ontbijtje. Vervolgens een mooie rit te paard op de hei, vlak bij ons huis in Ede. Dat vind ik echt genieten! En als afsluiter heerlijk op de bank ploffen met Niels (mijn man) en Lucas, een leuke film, een lekkere borrelplank en een glas wijn. Perfect! In de zomer is onze veranda een favoriete plek om het weekend af te sluiten.

Meest gekke eigenschap

Haha! Ken je dat nummer ‘Even aan mijn moeder vragen..’? Nou ik wel dus. Sterker nog: ik ken de hele tekst uit mijn hoofd, woord voor woord. Echt een jeugdsentiment! Vroeger met mijn ouders in de auto op weg naar onze vakantiebestemmingen, stond dat nummer standaard op repeat.

Hoe ziet een typische testconsultant eruit?

Eerlijk? Toen ik in 2013 solliciteerde bij Bartosz, dacht ik dat een software tester een ”echt” IT-nerd zou zijn. Al snel had ik door dat dat absoluut niet het geval is. De testconsultants bij Bartosz zijn stuk voor stuk sociale en ondernemende personen. Vrijwel altijd goed gemutst en in voor een praatje! Het zijn oprecht gezellige gasten (85% is man) waar ik het op een medewerkersweekend heel gezellig mee kan hebben. Wat me verder opvalt is dat ze graag een stapje extra zetten. Of het nu gaat om het schrijven van een blog, het geven van een presentatie, meewerken aan een sollicitatieprocedure of een rol spelen als mentor. Niets is ze te beroerd en dat maakt het extra fijn met ze werken.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz