Werken bij, Bartosz

We stellen je dit keer graag voor aan Bart Linnenbank. Sinds 1,5 jaar werkt hij voor Bartosz. Vanuit zijn woonplaats Apeldoorn – waar hij woont met zijn vrouw en twee kinderen – rijdt hij een aantal keer per week naar onze hoofdstad. Daar werkt hij als testmanager voor de Vrije Universiteit van Amsterdam. In deze “Heb je even…?” vertelt Bart onder andere waarom hij voor Bartosz heeft gekozen en wat hem een goede software tester maakt. Bovendien vertelt hij ons dat hij een wel héél bijzondere hobby heeft voor iemand die hoogtevrees heeft… Benieuwd naar Bart’s verhaal? Lees snel verder!

Waarom heb jij voor Bartosz gekozen?

Om mijzelf nog verder te specialiseren in het testvak was ik op zoek naar een bedrijf gespecialiseerd in testen. Toen ik me aan het oriënteren was op een nieuwe werkgever, sprong Bartosz er al snel bovenuit. Met name de vele mogelijkheden voor ontwikkeling spraken me aan. Van Bartosz Labsz, tot aan Boosz sessies en een breed scala aan interne opleidingen. Daar werd ik direct enthousiast van. Gelukkig was Bartosz ook enthousiast over mij en ben ik gestart als testconsultant. En het klinkt misschien zweverig, maar werken bij Bartosz voelde meteen als thuiskomen. Iedereen is toegankelijk en behulpzaam. Het maakt niet uit of je directeur, testconsultant of manager bent. Dat werkt fijn en bevalt goed.

Als je niet meer hoefde te slapen, wat zou je dan doe met je extra tijd?

Ik vind het enorm leuk om actief bezig te zijn, dus als ik alle tijd van de wereld zou hebben dan zou ik allerlei verschillende sporten willen beoefenen. Momenteel doe ik veel aan crossfit, maar ik zou graag alle sporten die er bestaan willen uitproberen. Zowel teamsporten als individuele sporten. Bovenaan m’n lijstje staat atletiek, dat lijkt me heel erg leuk om te doen. Tijdens mijn studie heb ik een activiteit op Papendal gedaan en ik vond het voor herhaling vatbaar!

"Het klinkt misschien zweverig, maar toen ik begon bij Bartosz voelde het direct als thuiskomen"

Waarom ben jij een goede software tester?

Mijn technische kennis en communicatieve vaardigheden maken mij tot een goede softwaretester. Bovendien heb ik een sterke focus op het blijven verbeteren van de kwaliteit – iets wat bij Bartosz enorm gestimuleerd wordt. Over alles wat ik zie of hoor denk ik nogmaals na. Kan het anders, sneller, beter? Door niks als vanzelfsprekend aan te nemen en overal kritische vragen bij te stellen blijf ik eindeloos verbeteren.

Wat gaat er nooit veranderen binnen het testvak?

De druk die op het testen ligt. Er is altijd een spanningsveld tussen tijd en kwaliteit. Dat is direct ook wat het vak zo leuk maakt: je moet altijd moet vechten voor je eigen werk en het resultaat. Het blijft altijd mooi om te merken dat je als tester zoveel meerwaarde hebt voor het hele project.

Wat is je meest gekke eigenschap?

Ik weet niet of het echt een eigenschap is, maar het is zeker een raar trekje: ik houd van bungeejumpen terwijl ik heel erg last heb van hoogtevrees. Dat botst natuurlijk heel erg met elkaar 😉 Hoe dat zo gekomen is? Ik zag ooit op televisie de deelnemers van Wie is de Mol bungeejumpen in Zuid-Afrika en zei toen heel stoer tegen m’n vrouw ‘Als ik daar zou zijn, zou ik dat ook wel doen’. Datzelfde jaar was ik in Zuid-Afrika en toen kon ik er natuurlijk niet meer onderuit: ik moest bungeejumpen. Ik vond het doodeng maar ook zó ontzettend gaaf. Het gaf zo’n adrenaline kik. Sindsdien doe ik het vaker. Het grappige is dat ik na een ‘jump’ altijd een tijdje wat minder last heb van de hoogtevrees.

IMG_1000

Wat is de belangrijkste innovatie in het vakgebied aller tijden?

Dat testen als integraal onderdeel van en ook echt een vaste plek heeft gekregen in het ontwikkeltraject. Testen is niet langer een bijzaak meer. Eerst was je als tester voornamelijk aan het documenteren. Nu is het documenteren meer ondersteunend dan leidend.

Welk Bartosz-uitje is je het meest bijgebleven?

Het uitje naar Maastricht. Dat was toen ik nét in dienst kwam. Sterker nog, het was het weekend voordat ik echt begon. Ik werd toen zo open ontvangen en heb een fantastisch weekend gehad. Dat blijft me bij. Bartosz voelt een beetje als een familie: en dat merkte ik daar meteen. Ik vond Maastricht ook leuk omdat de stad lekker compact is. Ik voelde de verbondenheid en nabijheid van alle Bartosz-collega’s!

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz