Werken bij, Bartosz

In onze blogreeks ‘Heb je even…?’ geven we Bartoszians het woord. Wie zijn de personen achter de medewerkers? Dit keer stelden we zeven vragen aan de 29-jarige Bas Jansen. Hij woont al zijn hele leven in Nijmegen en werkt sinds vijf jaar voor Bartosz. Hoe is Bas na een opleiding docent lichamelijke opvoeding bij Bartosz terecht gekomen? Wat maakt hem een typische Bartoszian? En, waarom denkt hij nog vaak terug aan zijn periode bij de Rabobank? Je leest het in deze blog!

Hoe en waarom ben jij in het testvak terecht gekomen?

Ik ben begonnen met een docentenopleiding tot lichamelijke opvoeding. Hoewel ik de opleiding netjes heb afgerond, wist ik al vrij snel dat dit niet iets is wat ik mijn hele leven wil doen. Via een baan bij een bank ben ik gestart met de technische opleiding Industrial Engineering. Hierbij sprak vooral de IT-component mij aan en daarom besloot ik me daar verder in te verdiepen. Ik had het geluk dat mijn oom een kennis is van Martijn Meijer, voormalig manager bij Bartosz. Hij regelde een afspraak voor mij met Martijn en dat pakte goed uit. Mijn persoonlijkheid bleek goed te passen, maar mijn IT kennis was nog niet voldoende. Ik heb daarom toen in ik dienst trad verschillende cursussen gevolgd en ben zo het testvak ingerold. De kans die ik bij Bartosz kreeg, heb ik met beide handen aangegrepen.

Waarom ben jij een goede software tester?

Ik denk dat mijn communicatieve skills bovengemiddeld zijn en ik besef dat deze skills heel belangrijk zijn om een goede software tester te zijn. Het schakelen tussen verschillende teams en verschillende specialiteiten binnen de IT-afdeling wordt makkelijker als je sociaal vaardiger bent. Ik kan makkelijk schakelen en weet hierdoor snel bij wie ik moet zijn voor het krijgen van input.

"Ik heb de afgelopen jaren een vertrouwensband opgebouwd met mijn managers. Dat ik alles aan ze kwijt van, vind ik uniek."

Welk testproject is jou het meeste bijgebleven en waarom?

Dat is mijn opdracht bij de Rabobank. In totaal heb ik daar drie jaar gezeten. Ik maakte daar in de eerste weken kennis met Mo, een gewaardeerde collega waar ik een enorme klik mee had. We maakten veel lol en dat werkte aanstekelijk voor het hele team. In die drie jaar tijd dat ik daar werkte, hebben Mo en ik samen een hechte groep opgebouwd. We konden op elkaar bouwen en werkten hard met z’n allen. Nog steeds heb ik contact met een aantal van die jongens. Ik kijk echt leuk terug op die periode. Als ze mij terug zouden vragen, dan hoef ik daar niet over te twijfelen.

Over welke (extra) skills wil je zou je graag willen beschikken?

Management skills. In mijn huidige rol bij Crédit Agricole geef ik leiding aan een team van feature engineers. En ik haak bijvoorbeeld ook aan bij de management overleggen. Omdat dit nieuw voor mij, merk ik dat ik wel een training leidinggeven kan gebruiken. Mensen aansturen vraagt om specifieke skills die ik graag beter onder de knie wil krijgen.

Vind jij jezelf een typische Bartoszian?

Ik denk het wel. Als ik naar de collega’s om me heen kijken, vooral tijdens uitjes, dan denk ik dat ik daar goed tussenpas. Een gezellige groep professionals die het leuk met elkaar hebben. Maar die ook met elkaar kunnen sparren over inhoudelijke onderwerpen. Ik voel me thuis bij Bartosz. Er werken alleen maar sociale dieren. Dat trekt mij en zorgt ervoor dat ik hier – na vijf jaar – nog steeds met plezier werk.

Hoe ziet jouw ideale zondag eruit?

Over het algemeen breng ik de zondagen door met mijn vriendin. We vinden het bijvoorbeeld leuk om een andere stad te bezoeken en daar lekker een terrasje te pakken. Ook vind je mij op zondag geregeld op de tennisclub. De combinatie van die twee maken mijn zondag ideaal 😉

Waarin denk jij dat Bartosz als werkgever onderscheidend is?

Dat de lijntjes hier heel kort zijn en de managers heel toegankelijk. Als je met vragen of een probleem zit, ook privé, kun je altijd aankloppen bij je manager. Ik heb de afgelopen jaren echt een vertrouwensband opgebouwd met mijn managers. Dat ik alles aan ze kwijt van, vind ik uniek. Ik ben ervan overtuigd dat dat niet overal zo is.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz