Werken bij, Bartosz

In deze ‘Heb je even…?’ blog maken we kennis met Jeroen. Al 14 jaar werkzaam als softwaretester, waarvan 11 jaar bij Bartosz. Jeroen in het kort: 36 jaar, getrouwd en recentelijk verhuist naar een mooi appartement in hartje Rotterdam. Hij houdt er een actief leven op na. Hardlopen, zaalvoetballen of reizen: daar is Jeroen wel voor te porren. In deze blog lees je waarom Jeroen een voorliefde heeft voor Florida, hoe het komt dat hij zich helemaal thuis voelt bij Bartosz en hij geeft zijn tips voor thuiswerken.

Hoe herken je de Bartoszian in jezelf?

Dan kijk ik naar: wat omschrijft iemand die bij Bartosz werkt? Dat is iemand die én vakinhoudelijk sterk is, maar ook oog heeft voor de ander. Wij helpen elkaar. We vinden het belangrijk om met elkaar op te trekken. En dat herken ik ook in mezelf. Als iemand een vraag heeft, doe ik mijn uiterste best om diegene te helpen.

Welke ontwikkelingen zie jij in het testvak?

Het testvak is in de afgelopen jaren wel wat veranderd. Het is technischer geworden. Er wordt regelmatig de vraag gesteld of de de rol van softwaretester in de toekomst verdwijnt. Dat denk ik niet. Je kunt heel veel automatiseren, maar je hebt altijd iemand nodig die met het oog een kritische blik werpt op het systeem. Iemand die de gaten dichtloopt. En daar zie ik de rol en toegevoegde waarde van een tester in. Wij hebben die kritische blik; altijd streven naar kwaliteit. Wij zijn de brug tussen de inhoud en de business.

0433FA72-C832-43ED-811E-DA726BE339D9

Welke klant of welk project is je altijd bijgebleven?

Ik heb heel lang bij de Rabobank gewerkt. In totaal 6 jaar. Wat ik daar één van de leukste projecten vond – zowel qua inhoud als team – is de toentertijd nieuwe mobiele Bankieren app en het onderliggende platform. Een project met een grote maatschappelijke impact. Vaak is het aan vrienden en familie lastig uitleggen wat ik nu precies doe. Dit project kon ik daarentegen wel heel makkelijk toelichten. Een andere bijzonder testopdracht was het samenbrengen van ING Nederland en België. Ik werkte destijds regelmatig vanuit Brussel en had te maken met Belgen die zowel Nederlands als Frans spreken. Dat was een gaaf project, omdat je in een internationaal team werkt.

Waarom heb je destijds voor Bartosz gekozen?

Ik had het gevoel dat Bartosz alle zaken écht goed op orde heeft. En dat is ook wel gebleken. Bartosz komt afspraken altijd na. Het is nooit de vraag: gaat een belofte of activiteit wel door? Dat blijkt ook wel uit de vele uitjes die georganiseerd worden. Het is altijd van A tot Z goed geregeld. Ook de combinatie van kwalitatief goede collega’s en een fijne onderlinge sfeer maken het werken heel prettig. Werk blijft werk, maar dit komt toch wel heel dicht in de buurt van familie. Iedereen is er voor je wanneer je dat nodig hebt. Dat was toen mijn overweging, maar nu – 11 jaar later – nog steeds de reden dat ik bij Bartosz werk!

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Dat is Florida! Ik ben daar al een aantal keren – om precies te zijn 5 keer – geweest en ga er nog steeds graag naartoe. Florida is voor mij de ultieme mix van zon, zee, strand, leuke steden om te bezoeken, mooie natuur én vermaak. Maar ook de Amerikaanse cultuur en de mensen spreken me aan: super hartelijk. Dat voelt voor ons als Nederlanders vaak een beetje nep aan, maar ze menen het wel. Ze zijn echt blij met je komst. Ik zou er zelf nooit willen wonen, maar voor een vakantie vind ik het daar geweldig. Het is heerlijk om te roadtrippen en bijvoorbeeld alle restaurantketens af te gaan. En je hebt daar ook hele leuke kleine eilandjes en idyllische stadjes. Dat maakt het als vakantiebestemming ideaal.

Wat zijn jouw tips voor thuiswerken?

Zorg voor je eigen ruimte en rust. Idealiter wil je een ruimte of kamer voor jou alleen hebben, maar kan dat niet, zorg dan voor een goede headset waarmee je jezelf kunt afsluiten voor je omgeving. Verder ben ik heel blij met mijn in hoogte verstelbare bureau waar ik ook achter kan staan. Zeker een aanrader. En zorg voor voldoende beweging. Ga buiten een halfuurtje lopen, in de pauze of als je moet bellen. Probeer ook af en toe wat tijd met collega’s in te plannen. Bijvoorbeeld om koffie of thee te drinken of om bij te kletsen over het weekend. Op die manier boots je het gesprek bij de koffieautomaat na. Ook wij doen dat nog te weinig, maar het is wel een prettige afwisseling!

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz