Werken bij, Bartosz

In onze blogreeks ‘Heb je even…?’ geven we Bartoszians het woord. Wie zijn ze? Waarom doen ze wat ze doen? Wie zijn de personen achter de medewerkers? Deze keer is het de beurt aan Stefan Garcia: een professionele, betrouwbare én gezellige testconsultant. Ruim acht jaar geleden startte hij bij Bartosz. De vrijheid en verantwoordelijkheid die hij in zijn werk krijgt is hem goud waard. Hij werkt dan ook nog altijd met veel plezier voor Bartosz. In zijn vrije tijd hardloopt en fietst hij graag of bezoekt hij z’n familie in het mooie Spanje. Onder het genot van een kop thee geeft hij antwoord op zeven (persoonlijke) vragen. Wil jij Stefan beter leren kennen? Lees dan snel verder.

Wat vind je het meest uitdagende aan dit werk?

Dat je jezelf elke opdracht weer opnieuw moet bewijzen. Mijn laatste opdracht was bijvoorbeeld een opdracht bij Cito in Arnhem, in het onderwijswerkveld. In dat domein had ik niet eerder gewerkt en ik moest me dan ook helemaal verdiepen in het onderwerp. Wat ik ook uitdagend vind is dat je steeds weer een nieuw netwerk moet opbouwen en je weg moet vinden in een organisatie. Dat blijft spannend, maar ook wel heel erg leuk!

Waarom heb je voor het testvak gekozen?

Dit klinkt misschien gek, maar ik heb geen bewuste keuze voor het testvak gemaakt. Ik ben er een beetje ingerold. Vanuit m’n opleiding Communicatiesystemen op de HAN kwam ik met het testvak in aanraking.  Eigenlijk was ik meteen enthousiast: je bent als tester de verbinder tussen ontwikkeling en business. Je bent de spin in het web: een rol die mij goed past én die aansluit bij mijn ervaring en interesses.

Paarsz editie 4 (10)

Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt ontvangen?

Bij m’n laatste klus kreeg ik toen ik wegging een heel mooi compliment. Vanwege de coronacrisis kon er geen ‘normaal’ afscheid plaatsvinden. Ze hebben toen een ontbijtservice aan huis voor me geregeld. Dat was heel erg speciaal! Er zat een mooie kaart bij waarop stond dat ze heel erg tevreden waren over mijn werkzaamheden. Een mooie afsluiter!

Hoe herken je de Bartoszian in jezelf?

Bartoszians zijn professioneel, betrouwbaar en loyaal. Die eigenschappen herken ik in mezelf. Ik ben iemand die het liefst niet in het middelpunt staat, maar meer op de achtergrond opereert. Ik denk dat ik een prettige collega ben die waarde levert aan het team. Dat is ook waar we bij Bartosz op sturen: altijd de beste kwaliteit leveren. En oja, Bartoszians zijn ook heel erg gezellig!

Welk boek zou iedereen moeten lezen?

De driedelige serie The Kingkiller Chronicle van Patrick Rothfuss. Dit zijn fantasieboeken met een prachtig verhaal. Ik ben nu bezig met The name of the wind. Echt een meeslepend boek dat mij helemaal gegrepen heeft. De boeken zijn overigens vrij dik, dus je moet er wel even voor gaan zitten 😉

"Bartoszians zijn professioneel, betrouwbaar en loyaal. Die eigenschappen herken ik in mezelf."

Hoe ziet het testvak er over 10 jaar uit?

Ik denk dat het testen zoals we nu doen altijd blijft bestaan. Ik denk dus zeker niet dat de tester weg geautomatiseerd wordt. Wél denk ik dat de rol van tester gaat veranderen. Het testvak wordt breder dan alleen testen. Je gaat je als tester bijvoorbeeld meer bemoeien met de inrichting van een automatische releasestraat. De rol van tester wordt daarmee veel technischer en ziet er over 10 jaar dus zeker anders uit.

Wat is jouw allerleukste herinnering aan Bartosz?

Het weekendje weg naar Barcelona. Dat was voor mij het eerste medewerkersweekend waarbij we naar het buitenland gingen. Ik vond het geweldig, vooral vanwege de feesten en het plezier dat we met z’n allen hebben gehad. Je gaat toch op een soort van vakantie met ruim 100 medewerkers. Je kon zelf helemaal je eigen programma samenstellen. Fietsen, hardlopen, stappen, shoppen… You name it! Het bijzondere is dat er nooit gezeur is, iedereen kan goed met elkaar opschieten. Ik kijk nu al uit naar het volgende weekend!

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz