Werken bij, Bartosz, Testautomatisering

BNG bank is niet zomaar een bank, maar een betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Vanuit Bartosz is Yorik Giesbers (Test Automation Consultant) nu ruim een half jaar met veel plezier aan de slag bij BNG Bank. Daar werkt hij met Shashi Baidjoe (Scrum Master en Projectmanager bij BNG Bank) dagelijks samen aan het testen en verbeteren van software bij BNG. Een grote uitdaging, maar die pakken Shashi en Yorik graag met beiden handen aan. Wel op afstand, want dat is even niet anders in deze tijd. In dit interview vertellen ze over het succes van hun samenwerking.

Shashi over Yorik

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

Yorik en ik werken met elkaar samen in team Mijn BNG Bank (MBB). In dat team werken we samen aan het realiseren van een self-service portal voor onze klanten. We misten in ons team iemand die continue de kwaliteit van onze grote hoeveelheid code onafhankelijk test en laat verbeteren. Yorik zorgt er met zijn expertise niet alleen voor dat de kwaliteit omhoog gaat, maar ook dat het testen zelf sneller gaat door testautomatisering in Katalon. Ook wordt door Yorik de testdekking uitgebreid, waardoor de kwaliteit van de code stijgt.

Waarom vormen jullie zo’n goede combinatie?

Yorik is een open, prettige persoonlijkheid met een zeer scherpe geest. Bovendien werkt hij gemakkelijk samen met verschillende disciplines, is kalm en heeft humor. Hierdoor behalen we resultaten met het behoud van goede relaties met onze stakeholders. Dat maakt onze samenwerking krachtig!

Hoe herken je de Bartoszian in Yorik?

Yorik is een echte aanpakker. Hij stelt vragen totdat hij bevredigende antwoorden krijgt. Hij is pro-actief en heeft een no-nonsense-mentaliteit. Een prettige gast om mee in een team te werken.

thumbnail_Shashi Baidjoe
"Yorik is een echte aanpakker. Hij stelt vragen totdat hij bevredigende antwoorden krijgt."

Hoe ziet jullie werkdag er bij BNG uit?

Een werkdag bij BNG begint altijd met een daily. Hierbij starten we de dag op en bespreken we waar we mee bezig zijn en wat we gaan doen. Gedurende de rest van de dag hebben we wat overleggen hier en daar en lossen we ondertussen veel problemen op, zowel op technisch, functioneel als relationeel vlak.

Yorik over Shashi

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?

Shashi en ik werken graag samen aan het verbeteren van de teststrategie binnen het team. We hebben als doel om het product ‘Mijn BNG Bank’ (een online portaal) zo goed mogelijk neer te zetten. Daarnaast willen we de time-to-market verkleinen en daar helpt testautomatisering in mee. Naast het gezamenlijke doel helpt Shashi mij om met de juiste mensen in contact te komen en zorgt hij ervoor dat eventuele blokkades snel worden opgeheven.

Wat is jouw toegevoegde waarde voor Shashi?

Over het algemeen heb ik snel het overzicht van een applicatie. Daardoor kan ik zwakheden en fouten snel blootleggen en daarmee bugs in productie voorkomen. Daarnaast zorg ik ervoor dat het testen binnen het team sneller, uitgebreider en accurater gebeurt door middel van testautomatisering met Katalon. Daarmee heeft het team sneller inzicht in de kwaliteit en kan er meer getest worden.

Wat maakt BNG een leuke klant?

BNG is een bank waar binnen de teams een vrij informele sfeer hangt. Dit maakt het werken prettig, omdat er een goede balans is tussen plezier en hard werken. Op het gebied van testen is er veel uitdaging en iedereen wil elkaar graag helpen om doelen te bereiken.

Hoe ziet een werkdag er bij BNG uit?

Normaliter zou ik zeggen dat ik de auto zou pakken en naar kantoor zou rijden, maar tijdens de coronacrisis ligt dat anders. Eerlijk gezegd ben ik in totaal niet meer dan drie keer op het kantoor van BNG Bank geweest! Ik loop nu naar zolder en begin de dag met een tweetal daily’s. Na de daily’s ga ik verder met het testwerk/testautomatisering. Afhankelijk van de dag komen daar ook nog supportwerkzaamheden bij voor het team. Gedurende de dag wordt er veel overlegd met elkaar om zaken af te stemmen en om elkaar te helpen. Over het algemeen verloopt geen enkele dag precies zoals je het zou verwachten. Dat maakt BNG als klant leuk om voor te werken!

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz