Werken bij, Trendsz, Hard & soft skills

Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk. In een wereld die sneller verandert dan we met onze ogen kunnen knipperen, is het cruciaal om bij de les te blijven. Bij Bartosz worden we sterk gestimuleerd om ons te blijven ontwikkelen. Zo kunnen we gebruik maken van een breed trainings- en coachingsaanbod. Meestal offline, maar door COVID19 nu vaak gedwongen online. Zelf ben ik momenteel bezig met de training ‘Python Programming Language’. In deze blog vertel ik over mijn ervaring met deze online training.

Waarom is deze training zo nuttig?

De training Python Programming Language geeft je een uitgebreid overzicht van de basisbegrippen en functies in Python. Zo leer je hoe Python is opgebouwd en welke voorbereidingen nodig zijn om met Python aan de slag te gaan. Daarnaast wordt er ingegaan op definities, functies en data-elementen binnen Python. De kennis die we opdoen is niet alleen erg handig voor programmeurs, maar óók voor testers. Python een van de meest gebruikte talen ter wereld, dus die extra kennis is nooit verkeerd.

Meekijken met ontwikkelaar

Ik heb altijd een sterke interesse gehad in programmeertalen en het programmeren zelf. Ik kijk dan ook vaker graag mee met een ontwikkelaar om te zien hoe bepaalde functies gebouwd worden. Bij de klant waar ik nu zit wordt veel code geschreven in Python. Deze training helpt mij om de code beter te kunnen lezen en begrijpen. Zeker in de Agile-omgevingen is het handig om zelf als tester codes te kunnen lezen waarmee je vaak ook de ontwikkelaar kan helpen om het probleem te vinden.

“Python is één van de meest gebruikte talen ter wereld. Extra kennis hierover is nooit verkeerd.”

Van offline naar online training

De training Python Programming Language zou in eerste instantie gewoon offline plaatsvinden. Een avond per week klassikaal met elkaar leren over Python. Door de coronacrisis mocht het niet zo zijn en vindt de training nu online plaats. We hebben één ‘fysieke’ training gehad op locatie bij Bartosz. Daarna is de training omgezet naar een online variant. En dat was zeker even wennen.

Enthousiaste instructeur

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het volgen van een online training in eerste instantie enorm pittig vond. Het is online net iets moeilijker om dieper op een onderwerp in te gaan en meer persoonlijke aandacht te geven. Zelf vond ik het lastig om me lang te concentreren, zéker na een lange dag werken. Toch heeft de online training me ook positief verrast: het enthousiasme van de instructeur is erg aanstekelijk en helpt mij om er het beste van te maken.

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

M’n leercurve is misschien iets minder stijl, maar ik ben blij dat we ook in deze gekke tijd de ruimte krijgen voor persoonlijke ontwikkeling. Door de vele veranderingen en nieuwe werkmethoden in het vakgebied is het namelijk enorm belangrijk om bij te blijven met de huidige trends. Dit is natuurlijk goed voor jezelf als professional maar zeker ook voor Bartosz, zo blijf je namelijk goed inzetbaar bij eventuele nieuwe klanten en opdrachten.

"Bij Bartosz krijg je de kans om als professional op alle vlakken te groeien."

Bartosz Academy

Via de Bartosz Academy krijgen we als werknemers toegang tot de Competence wiki. Hier staan volgens het QIT (Quality Infected Teams) rollenmodel de trainingen ingedeeld die de verschillende pijlers volgen van Bartosz. Dit helpt vaak heel erg als je zelf niet goed weet welke training het beste kan bijdragen voor je persoonlijke ontwikkeling. Het aanbod vanuit Bartosz is dan ook erg divers. Zo worden naast actuele trainingen voor de ‘hard skills’ (zoals programmeertalen en testautomatisering) ook trainingen aangeboden die bijdragen aan je aan je ‘soft skills’ (zoals communicatieve vaardigheden en personal branding) waardoor je als professional de kans krijgt om op alle vlakken te groeien.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz