Bartosz

Ieder jaar kiest Bartosz samen met haar medewerkers een goed doel uit om te ondersteunen. Na onder andere Kika, Sophia Kinderziekenhuis, Make-A-Wish en het Longfonds, gaan we in 2024 geld inzamelen voor SEIN: het expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. In dit blogartikel legt Paul uit wat SEIN precies doet, waarom we juist voor dit goede doel gekozen hebben en hoe we samen geld gaan inzamelen.

Jaarlijkse sponsoring goede doelen

Binnen ons MVO-beleid is goede doelen steunen een belangrijk onderdeel. We zijn een bevoorrechte groep mensen. Een groep fijne mensen, jong en gezond, werkend in een uitdagend beroep. Wij vinden het belangrijk om mensen die minder bevoorrecht zijn een helpende hand te bieden. Jaarlijks steunt Bartosz daarom een goed doel. In 2022 en 2023 hebben een groot aantal Bartoszians gefietst, gerend en uren gedoneerd om het Longfonds te steunen. Daarmee hebben we het fantastische bedrag van €8000,- bij elkaar gebracht. Komend jaar komen we in actie voor SEIN.

SEIN: de feiten op een rij

SEIN onderzoekt de oorzaken en de behandeling van epilepsie en slaapproblemen. Dit doet zij samen met academische centra en andere epilepsiecentra, in Nederland en in de rest van de wereld. Met ongeveer 1.400 medewerkers staat SEIN iedere dag klaar voor mensen met epilepsie of slaapproblemen, om hen de zorg te bieden die zij nodig hebben. Een aantal feiten op een rij:

  • In Nederland hebben ongeveer 200.000 mensen epilepsie en het komt het vaakst voor bij kinderen, ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Ook mensen met een hersenbeschadiging hebben meer kans op epilepsie
  • Epilepsie is een aandoening waarbij aanvallen voorkomen. Die aanvallen ontstaan door een plotselinge, tijdelijke verstoring van de elektrische prikkeloverdracht in de hersenen. Epilepsie kent verschillende vormen en ook verschillende soorten aanvallen.
  • Medicijnen kunnen epilepsie niet genezen. De meeste mensen met epilepsie zullen levenslang medicijnen moeten blijven innemen om aanvallen te onderdrukken.
  • Uit enquêtes van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat één op de vijf Nederlanders van twaalf jaar of ouder slaapproblemen heeft. Deze slechte slapers zeggen moeilijk in slaap te vallen, niet goed door te slapen of te vroeg wakker te worden.
  • Slaapproblemen komen relatief vaker voor bij vrouwen, pubers en jongvolwassenen, ouderen, lager opgeleide mensen en Nederlanders met een migratieachtergrond.
  • Volwassenen die slecht slapen, hebben een verhoogd risico op obesitas, diabetes, kanker, coronaire hartziekte, beroerte, depressie en dementie. Er zijn aanwijzingen dat slechte slaap bij jongeren risico’s geven op obesitas, slechter cognitief functioneren en gedragsproblemen.

Met zoveel mensen die lijden aan epilepsie en slaapproblemen kun je je voorstellen dat de nood hoog is. Iedere bijdrage aan hulp, onderzoek en behandeling is welkom!

"Binnen SEIN draait het écht om de mens en staan de familie en naasten van patiënten ook centraal. Net als bij Bartosz!"

Waarom SEIN?

Omdat ik zelf epilepsie heb en dus bekend ben met SEIN, heb ik dit goede doel aangedragen. Ik vind het belangrijk dat er goede diagnose, behandeling en ondersteuning wordt geboden bij epilepsie of slaapproblemen. Daarnaast vind ik SEIN als organisatie goed passen bij Bartosz. Binnen SEIN draait het namelijk écht om de mens en staan de familie en naasten van patiënten ook centraal. Net als bij Bartosz! We hebben SEIN uitgenodigd om tijdens een maandmeeting van Bartosz wat te komen vertellen over het expertisecentrum. Zodat alle medewerkers worden meegenomen in het belang van dit goede doel.

Kom in actie voor SEIN

In 2024 komen we samen in actie voor SEIN. Geld inzamelen en doneren aan SEIN kan op twee manieren:

  1. Alle medewerkers van Bartosz kunnen overuren of vakantie-uren afstaan en deze doneren. Natuurlijk doen we dat tegen het uurtarief van de klant! Bartosz zorgt ervoor dat dit bedrag bij SEIN terecht komt.
  2. We hebben het voornemen om in 2024 deel te nemen aan één of twee sportieve evenementen. Denk aan een hardloopevent en/of een fietsevent. Om zo samen een fysieke inspanning te leveren én door middel van sponsoring door familie en vrienden geld in te zamelen voor SEIN.

Wil jij ook s(up)porten?

Wil jij je ook inzetten voor dit goede doel? Dan nodigen we je van harte uit om een (sportieve) bijdrage te leveren. Hoe, wanneer en voor welke events laten we je nog weten. We houden je hiervan graag op de hoogte via onze website en social media.

 

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz