Werken bij, Bartosz

Bij Bartosz staan mensen centraal. We zijn een bevoorrechte groep mensen. Een groep fijne mensen, jong en gezond, werkend in een uitdagend beroep. Wij vinden het belangrijk om mensen die minder bevoorrecht zijn een helpende hand te bieden. Daarom kiest Bartosz ieder jaar een goed doel om samen met haar medewerkers te steunen.

2022

8.000 euro voor het Longfonds

Ademhalen. Het lijkt zo gewoon, maar voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte is vrij ademen niet vanzelfsprekend. Het Longfonds zet zich daarom in voor een wereld zonder longziekten. Met als missie om bij te dragen aan een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte.

Medewerkers konden in 2022 op meerdere manieren het Longfonds ondersteunen. Allereerst door het afstaan en doneren van overuren of vakantie-uren. Bartosz zorgde er vervolgens voor dat deze uren tegen het uurtarief van de klant bij het Longfonds terecht kwamen. Daarnaast konden medewerkers – letterlijk – hun beste beentje voorzetten door mee te doen aan twee sportieve events en zich daarvoor te laten sponsoren. Op die manier brachten we het Longfonds onder de aandacht én hadden we twee leuke dagen met elkaar. Want hoe fijn (en laagdrempelig) is het om sporten te combineren met het helpen van anderen!?

Op de Bartosz sponsorpagina op de website van het Longfonds werd het sponsorbedrag bijgehouden. We zagen de teller steeds verder oplopen. In totaal hebben we maar liefst 8.0000 euro bijeengebracht. Niet alleen hebben medewerkers een bijdrage gedaan, maar ook familie en vrienden. Trotsz op deze mooie prestatie.

2
1

2020

Bartosz doneert 10.621 euro aan BikevoorParkinson

De ziekte van Parkinson stukje bij beetje de wereld uittrappen, dat is wat BikevoorParkinson doet. BikevoorParkinson is – zoals de naam al doet vermoeden – een groot fietsevenement waarmee aandacht wordt gevraagd en geld opgehaald voor mensen met parkinson. Op 5 september 2020 stapten er honderden enthousiaste deelnemers op de fiets voor een tocht door de Limburgse heuvels met start en finish op de Cauwberg.

Vanuit Bartosz hebben 14 sportievelingen meegedaan aan het fietsevenement. Bovendien konden Bartoszians weer vakantie uren doneren, welke vervolgens tegen het commerciële uurtarief zijn gedoneerd. In totaal hebben we maar liefst 10.621 euro bijeengebracht

Bike voor Parkinson 1

2019

8.000 euro voor Sophia Kinderziekenhuis (Erasmus MC) 

De Stichting Vrienden van het Sophia zet zich dagelijks middels fondsenwerving in voor de beste zorg voor zieke kinderen in het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis. Een goed doel waar wij ons graag hard voor maken. Bartoszians konden de afgelopen maanden vakantie uren en overuren doneren. Tegen het commerciële uurtarief zijn deze vervolgens overgemaakt naar de stichting. Dit betekent dat één uur gemiddeld meer dan €75 waard is. Dit heeft geleid tot een bedrag van in totaal € 8.000.

Bovendien verzorgt Bartosz binnenkort een workshop programmeren in het kinderziekenhuis. Met behulp van Scratch en een Micro:Bit maken de kinderen spelenderwijs kennis met het ontwikkelen van code.

2018

Beste bedrijventeam Run for Kika Utrecht!

Ook dit jaar zetten onze mensen letterlijk weer ‘hun beste beentje voor’ voor Stichting Kinderen Kankervrij (Kika). Voor het derde jaar op een rij doen we mee aan de Run for Kika in Utrecht! Niet alleen hebben familie en vrienden geld gedoneerd aan de lopers van team Run Bartosz Run, ook hebben vele Bartoszians overuren en vakantie uren beschikbaar gesteld. En voor ieder gedoneerd uur maakte Bartosz een bedrag over naar KiKa. Dat heeft geleid tot een ongelooflijk mooi bedrag. We hebben in totaal € 14.079,74 bijeengebracht en daarmee zijn we het beste bedrijventeam van de Run for Kika Utrecht. Trotsz!

Run for Kika 2018
Team Run Bartosz Run heeft het meeste geld opgehaald en is daarmee het beste bedrijventeam van de Run for Kika in Utrecht.

2017

Run Bartosz Run: rennen voor Kika en Make-A-Wish

Opstaan, sportkleding aan en gaan; Run Bartosz Run! Tijdens onze weekendjes weg of voor het goede doel. Zo legden we voor ons plezier als Bartoszians al hardloop kilometers af in Rome, Rotterdam, Noordwijk, Oosterbeek en in New York. Maar we rennen ook voor geld zodat we dat kunnen doneren aan een goed doel. Niet alleen in 2016 hebben we hardgelopen voor Stichting Kinderen Kankervrij (Kika), ook in 2017 was Bartosz weer van de partij bij Run for Kika in Utrecht. Nieuw dit jaar is de stichting Make-A-Wish waarvoor collega Martin Kool met zijn team Run4Kids middels een estafetteloop geld heeft ingezameld.

Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn.

In 2017 hebben we met alle Bartoszians maar liefst € 12.400 bijeengebracht voor Kika en stichting Make-A-Wish. Run Bartosz Run!

Team Run4Kids bedankt Bartosz!
Team Run4Kids heeft middels een estafetteloop geld ingezameld voor stichting Make-A-Wish. Daarbij hebben zij de hulp van Bartosz ingeschakeld. In totaal is er een bedrag van € 7.378 bijeengebracht.

2016

15.000 euro voor Kika!

Work hard, play hard! Dat is waar Bartosz voor staat. Onder dit motto hebben al onze 130 medewerkers zich ingezet voor Kika (Stichting Kinderen Kankervrij). Daarvoor heeft Bartosz meegedaan aan de Run for KiKa. Dit zijn een reeks hardloopevenementen die allemaal één doel hebben: 95% genezingskans voor kinderen met kanker in 2025. Met een team van bijna 60 lopers heeft Bartosz meegedaan aan de Run for Kika in Utrecht. Elke deelnemer heeft zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar gebracht. Daarnaast konden medewerkers van Bartosz vakantie uren of gemaakte overuren doneren. Voor ieder gedoneerd uur maakte Bartosz een bedrag over naar KiKa. In totaal hebben we € 15.000 bijeengebracht! Dit geld wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker.

2015

Schoon drinkwater in Kenia

In 2015 heeft Bartosz de stichting Dutch Water Limited (DWL) gesteund. DWL is een Keniaanse non-profit organisatie met Nederlandse roots en onder Nederlandse leiding. DWL is opgericht met als doelstelling gezond drinkwater te produceren voor de bevolking in de grote steden van Kenia. Dit drinkwater wordt voor een zo laag mogelijke prijs verkocht. De meerderheid van de bevolking heeft namelijk geen toegang tot gezond drinkwater. In totaal hebben Bartosz en haar medewerkers € 10.000,- bijeengebracht voor stichting DWL.

DWL heeft de ambitie om de komende 10 jaar met 8 fabrieken miljoenen Afrikanen in grote steden te bedienen met lekker, gezond en betaalbaar drinkwater. Hiervoor is naast geld, ook een goede IT infrastructuur nodig. In dat kader doneert Bartosz geregeld gebruikte laptops aan DWL. DWL zorgt er dan persoonlijk voor dat deze ter plekke een tweede leven krijgen.

2013

Hartpatiëntjes uit Eritrea

Bij gebrek aan medische voorzieningen werden tot 2010 ernstig zieke hartpatiëntjes uit Eritrea door de stichting ‘Mekane Hiwot’ naar Nederland gehaald om hier geopereerd te worden. Inmiddels zijn de voorzieningen in Eritrea sterk verbeterd en zijn voldoende specialisten opgeleid om de levensreddende operaties daar te verrichten. Hiermee is de primaire doelstelling van ‘Mekane Hiwot’ gehaald en de stichting opgeheven.

De opvang, zorg en begeleiding van de hartpatiëntjes in Nederland is overgegaan in de nazorg van deze kinderen en hun families die in hun eigen land geen enkele kans maken op een normaal bestaan. Hiervoor is de Bineam-rekening geopend. De nazorg richt zich op de medische controles, noodzakelijke medicijnen en goederen en financiële ondersteuning. Jurgen van Amerongen van Bartosz is nauw betrokken bij deze stichting en collega’s kunnen kleding, speelgoed en andere spullen doneren. Bovendien wordt er door middel van acties zoals de verkoop van loempia’s op ons Bartosz Open Huis, geld ingezameld voor dit goede doel.

2012

Van Parijs naar Rotterdam… de Roparun

De Roparun is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam over een afstand van ruim vijfhonderd kilometer. Doel is om geld in te zamelen om kankerpatiënten te steunen. De Roparun wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dit blijkt uit het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Bartosz en haar medewerkers hebben in 2012 de Roparun gesteund door geld te doneren aan team 6 – ECORunners. Een aantal Bartosz collega’s was onderdeel van dit sportieve team en de ambitie destijds was “het klimaatneutraal volbrengen van de Roparun!” In totaal hebben Bartosz en haar medewerkers ruim € 2.500,- bijeengebracht. Daarnaast stond Bartosz als hoofdsponsor met haar logo op de sportshirts van de teamleden.

2011

Bartosz steunt Tour for Life

“De Tour For Life fietsen we om zoveel mogelijk geld op te halen voor Artsen zonder Grenzen. Artsen zonder Grenzen helpt jaarlijks de miljoenen mensen die in noodsituaties verkeren. Om dit te bereiken leveren we een bijzondere prestatie: 1254 km en 19 hoogtekilometers in 8 dagen tijd. De tocht telt acht spectaculaire etappes. We rijden van Italië naar Nederland en beklimmen dagelijks beroemde cols. De tocht start in Bardonecchia, een Italiaans bergdorp, en leidt via de Alpen, Jura, Vogezen en Ardennen naar onze finish: de Cauberg.”

In 2011 hebben Bartosz en haar medewerkers één van de deelnemende ploegen van de Tour for Life gesteund. Namelijk Team No Limits waarvan collega Rein Hochstenbach deel uit maakte. Naast de fietskleding, waarin Team No Limits de laatste etappe heeft gereden en de Cauberg in heeft beklommen, hebben Bartosz en haar medewerkers ook een bedrag van meer dan € 5.000,- gedoneerd.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz