Bartosz

Binnen ons MVO-beleid is goede doelen steunen een belangrijk onderdeel. Ieder jaar kiest Bartosz daarom – samen met de medewerkers – een goed doel uit. In 2022 zijn we in actie gekomen voor het Longfonds. Hoe we dat gedaan hebben en wat dat uiteindelijk heeft opgeleverd, lees je in deze blog.

Waarom het Longfonds?

Ademhalen. Het lijkt zo gewoon, maar voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte is vrij ademen niet vanzelfsprekend. Het Longfonds zet zich daarom in voor een wereld zonder longziekten. Met als missie om bij te dragen aan een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte. In mijn vorige blog schreef ik waarom ik (Bart) dit goede doel heb aangedragen. Zowel ikzelf als mijn vrouw zijn chronische longpatiënten. Dankzij dagelijkse onderhoudsmedicatie ondervinden wij hier tegenwoordig nauwelijks meer hinder van. Maar helaas geldt dit niet voor iedere longpatiënt. Bovendien zijn er door de komst van Covid-19 veel chronische longpatiënten bijgekomen.

Doneren van overuren en vakantie-uren

Medewerkers van Bartosz konden het afgelopen jaar op meerdere manieren het Longfonds ondersteunen. Allereerst door het afstaan en doneren van overuren of vakantie-uren.  Bartosz zorgde er vervolgens voor dat deze uren tegen het uurtarief van de klant bij het Longfonds terecht kwamen.

Het leveren van een sportieve prestatie

Daarnaast konden medewerkers – letterlijk – hun beste beentje voorzetten door mee te doen aan twee sportieve events en zich daarvoor te laten sponsoren. Op die manier brachten we het Longfonds onder de aandacht én hadden we twee leuke dagen met elkaar. Want hoe fijn (en laagdrempelig) is het om sporten te combineren met het helpen van anderen!? We hebben samen een fysieke inspanning geleverd op de volgende twee sportevents:

  • De (hard)lopers binnen Bartosz hebben begin april meegedaan aan de Cityrun in Hilversum. Run Bartosz Run!
  • Eind mei heeft een groep Bartoszians en vrienden een zelf georganiseerde tocht gefietst.
2

Eindstand: 8.000 euro

Op de Bartosz sponsorpagina op de website van het Longfonds werd het sponsorbedrag bijgehouden. We zagen de teller steeds verder oplopen. In totaal hebben we maar liefst 8.0000 euro bijeengebracht. Niet alleen hebben medewerkers een bijdrage gedaan, maar ook familie en vrienden. Trotsz op deze mooie prestatie. Als sponsorpartner van het Longfonds dragen we hiermee bij aan concrete projecten en steunen we onderzoeken.

In 2023 willen we ons inzetten voor weer een ander goed doel. Heb jij hiervoor een goed idee of tip? Laat het ons dan weten!

 

1

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz