Bartosz

Bij Bartosz werken echte mensenmensen: sociaal van aard en altijd oog voor de medemens. Wat ons nog meer kenmerkt? Sportiviteit! En hoe fijn is het om sporten te kunnen combineren met het helpen van anderen. Samen met de medewerkers kiest Bartosz ieder jaar een goed doel om samen te steunen. Dit jaar komen we in actie voor het Longfonds. Meedoen of doneren? Lees snel verder.

Jaarlijkse sponsoring goede doelen

Binnen ons MVO-beleid is goede doelen steunen een belangrijk onderdeel. We hechten waarde aan het milieu en sociaal-ethische kwesties. We zijn een bevoorrechte groep mensen. Een groep fijne mensen, jong en gezond, werkend in een uitdagend beroep. Wij vinden het belangrijk om mensen die minder bevoorrecht zijn een helpende hand te bieden. Jaarlijks steunt Bartosz daarom een goed doel. Voorgaande jaren hebben wij onder andere voor het Sophia Kinderziekenhuis, Make a wish, RoPaRun, Tour for Life, Bike for Parkinson en Run for Kika geld ingezameld.

Waarom het Longfonds?

Na de turbulente 1,5 jaar op het gebied van gezondheid komt onze keuze voor dit goede doel niet uit de lucht vallen. In 2021 en 2022 zetten wij ons namelijk in voor het Longfonds. De relevantie van dit doel is na de coronacrisis enorm gestegen. Het Longfonds heb ik (Bart Linnenbank) bovendien aangedragen omdat mijn vrouw en ik beide chronische longpatiënten zijn. Zelf heb ik astmatische bronchitis. Dankzij dagelijkse onderhoudsmedicatie ondervinden wij hier tegenwoordig nauwelijks meer hinder van. Helaas geldt dit niet voor iedere patiënt. Vandaar dat ik het Longfonds een ontzettend goed doel vind om ons – juist nu – voor in te zetten.

LF_Infographic_beleidsplan_800x1131

Longfonds: de feiten op een rij

Het Longfonds zet zich in voor een wereld zonder longziekten. Het is hun missie om longziekten de wereld uit te helpen en bij te dragen aan een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte. Een aantal feiten over long(ziekten) op een rij:

  • In Nederland hebben zo’n 600.000 mensen COPD. COPD komt op de zesde plaats van ziektes die de hoogste sterftecijfers in Nederland veroorzaken en dit getal is nog steeds stijgende.
  • In Nederland hebben zo’n 600.000 mensen astma. Dit is de meest voorkomende chronische kinderziekte.
  • Jaarlijks belanden er 42.000 mensen in het ziekenhuis als gevolg van een chronische longziekte.
  • Veel mensen hebben longklachten overgehouden aan een infectie met het coronavirus.

Je kunt je voorstellen dat met zo’n groot aantal longpatiënten de nood hoog is. Iedere bijdrage aan hulp, onderzoek en behandeling is welkom!

“Draag bij aan een wereld waarin iedereen vrij kan ademen en kom in actie voor gezonde longen.”

Kom in actie voor gezonde longen

Geld inzamelen en doneren aan het Longfonds kan op twee manieren:

  1. Alle medewerkers van Bartosz kunnen overuren of vakantie-uren afstaan en deze doneren. Natuurlijk doen we dat tegen het uurtarief van de klant! Bartosz zorgt ervoor dat dit bedrag bij het Longfonds terecht komt.
  2. We hebben het voornemen om in 2022 deel te nemen aan één of twee sportieve evenementen. Denk aan een hardloopevent en/of een fietsevent. Om zo samen een fysieke inspanning te leveren én door middel van sponsoring door familie en vrienden geld in te zamelen voor het Longfonds. Het is nu nog te onzeker of fysieke events kunnen plaatsvinden. Daarom hebben we besloten om de keuze van een of meerdere sportieve events nog even uit te stellen.

Wil jij ook s(up)porten?

Wil jij je ook inzetten voor dit goede doel? Dan nodigen we je van harte uit om een (sportieve) bijdrage te leveren. Hoe, wanneer en voor welke events laten we je nog weten. We houden je hiervan graag op de hoogte via onze website en social media.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz