Bartosz

Maak kennis met Marit Leijnse. In de blogreeks “Heb je even…?” zetten we haar als sterke Bartoszian graag in de spotlights. Deze 26-jarige testengineer uit Utrecht is anderhalf jaar geleden gestart bij Bartosz en daar heeft ze tot op de dag van vandaag geen moment spijt van. Na de intensieve eerste periode van het traineeship bij Bartosz, ging ze aan de slag als tester bij Nationale Nederlanden. Marit vertelt over haar ervaringen als testengineer en waarom ze zich zo thuis voelt bij ons.

Waarom heb je voor het testvak gekozen?

Voor mij was het een logische stap om na mijn afstuderen bij Bartosz te beginnen. Na vijf weken bij een ander bedrijf te hebben gewerkt, kwam ik erachter dat ik graag een communicatieve rol wilde vervullen in de IT-wereld. Ik wilde niet alleen maar achter mijn computer zitten, maar ook in contact zijn met anderen. Bij Bartosz ben je de ‘linking pin’ tussen de developer en de business, waardoor je veel contact hebt met verschillende mensen. Het werk als tester is super gevarieerd: de ene dag ben je bezig met handmatig testen, terwijl je de andere dag met geautomatiseerde testen werkt. Daarnaast ben je betrokken bij het designproces en werk je samen met collega’s om het concept op papier te zetten. Dit alles zorgt ervoor dat de kwaliteit van het opgeleverde product  zo hoog mogelijk is.

Waarom past het testvak bij jou en wat is volgens jou een uitdaging in het vak?

Een van mijn sterke eigenschappen is mijn ‘helicopterview’. Voordat ik de diepte in ga, probeer ik altijd eerst een globaal plaatje te schetsen. Vaak kijken mensen alleen naar wat er gemaakt moet worden en hoe dit gerealiseerd moet worden. Hierdoor wordt het belangrijkste dan soms over het hoofd gezien: het klantperspectief en de medewerkers die ermee moeten werken. Ik vind het interessant om de juiste vragen te stellen en te kijken naar alternatieve opties. “Dat klinkt leuk, maar jullie hebben het makkelijkste pad genomen. Wat als we dit zouden doen?” Zo werken we samen aan de beste oplossing.

Een uitdaging in mijn werk is het werken met een versnipperd team. Dit kan de communicatie lastiger maken en er moeten veel gesprekken gevoerd worden om alles af te stemmen en inzichten uit te wisselen. Momenteel werk ik bijvoorbeeld samen met een customer journey team. Dit team zorgt voor de output die de klant ontvangt en de communicatie naar de customer servicemedewerkers. Het is belangrijk om veel Jip en Janneke taal te gebruiken tussen de teams, zodat het voor iedereen begrijpelijk is. Als iemand bijvoorbeeld een aanvraag doet voor een spaarproduct, dan gaat het om hoe de eindklant in die situatie het beste benaderd wordt. We werken altijd aan de beste oplossing voor de klant.

''Ondanks dat we veel automatiseren, ben ik van mening dat we mensen niet volledig kunnen vervangen''

Wat gaat er volgens jou nooit veranderen binnen het testvak?

Ondanks dat we veel automatiseren, ben ik van mening dat we mensen niet volledig kunnen vervangen. Hoewel we steeds meer stappen kunnen automatiseren, zal de menselijke factor altijd nodig blijven. In het begin zal een mens altijd de testen moeten uitvoeren, voordat deze geautomatiseerd kunnen worden. Grote organisaties zijn al erg innovatief op dit gebied, maar ik denk dat de menselijke blik toch onmisbaar blijft. Een kritische noot is altijd nodig, vooral wanneer de focus op kwaliteit ligt.

Wat is jouw aller-leukste herinnering aan Bartosz?

Het is een hechte club met betrokken medewerkers, waardoor er een familiesfeer heerst. Iedereen is bereid om elkaar te helpen en er wordt veel geïnvesteerd in ontwikkeling en training. Mijn leukste herinnering is het jubileumweekend in Lissabon. Ik had geluk, want door corona was het uitgesteld. Hierdoor kon ik direct mee toen ik net in dienst  was gekomen. Superleuk! We hebben een weekend lang genoten van verschillende activiteiten, zoals een port proeverij, een jeepsafari door de natuur en een walking diner. Er was voor ieder wat wils en je kon jezelf inschrijven voor de activiteiten die je het meest aanspraken.

Stel dat slapen niet meer nodig was, hoe zou jij dan je extra tijd besteden?

Ik zou mijn tijd gebruiken om veel te werken en zoveel mogelijk geld te sparen. Dat klinkt misschien gek, maar mijn droom is om samen met een vriendin op wereldreis te gaan. Op mijn lijst staan bestemmingen zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Scandinavië en Japan. Er staat genoeg op mijn bucketlist, dus hard werken en sparen!

Welke vaardigheid zou je graag willen bezitten?

Hyperfocus lijkt me een geweldige vaardigheid om te hebben! Soms raak ik namelijk te veel afgeleid als ik aan een taak werk, waardoor ik later weer verder moet gaan. Als ik hyperfocus zou hebben, zou ik sneller en efficiënter kunnen werken en dan meteen door kunnen naar de volgende taak. Dat lijkt me ideaal!

 

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz