Bartosz

Remote werken en zogenoemde workations zijn populairder dan ooit. Mede door de coronapandemie. Ook bij Bartosz krijgen we hier regelmatig vragen over vanuit bestaande en nieuwe medewerkers. Remote werken geeft flexibiliteit, minder reistijd en het kan zorgen voor een betere werk/privé balans. Ook Bartoszian Saagar ondervindt veel voordelen van werken op (grote) afstand. Begin dit jaar heeft hij vijf weken remote gewerkt vanuit Suriname en in december gaat hij weer die kant op voor maar liefst drie maanden. Waarom Suriname? Hoe kijkt zijn klant, een verzekeringsmaatschappij, hier tegenaan? En, met welke uitdagingen heeft hij te maken?

Het akkoord en de voorwaarden vanuit de klant

Begin dit jaar werkte vrijwel iedereen nog volledig vanuit huis. Diezelfde vier inspiratieloze muren waar ik dagelijks tegenaan keek, begonnen op een gegeven moment te vervelen. Waarom niet vanuit een andere locatie werken? Ik merkte dat ik de behoefte had om een maandje in Suriname – waar veel van mijn familie woont – te verblijven. En te ervaren hoe het is om vanuit daar te werken.

Zogezegd, zo gedaan. Ik ging eerst in overleg met mijn manager bij Bartosz. Die gaf aan dat het voor Bartosz geen probleem is, zolang de klant maar akkoord is. De verzekeringsmaatschappij – waar ik op dat moment aan de slag was – zag er geen belemmeringen in. Ik kreeg een ‘go’ op voorwaarde dat ik goed internet zou hebben en dat ik de Nederlandse tijden zou werken. Verder, als ik door een slechte verbinding niet zou kunnen werken, dan moest ik daar mijn eigen vrije dagen voor opnemen. En als er belemmeringen zouden ontstaan waardoor ik helemaal niet meer zou kunnen werken vanuit daar, dan zou ik verplicht terug moeten komen. Heel schappelijk als je het mij vraagt, dus ik besloot te gaan en boekte mijn tickets.

Veel vrijheid en quality time

Ik ging voor een periode van vijf weken die kant op. Ik verbleef bij mijn broer die daar woont met zijn gezin en mijn werktijden waren van 5 uur ’s ochtends tot 1 uur in de middag. Zodat ik op precies dezelfde tijden online was als mijn collega’s in Nederland. Werken tot 1 uur in de middag geeft ontzettend veel vrijheid voor de rest van de dag. Het gaf mij de gelegenheid om genoeg tijd door te brengen met mijn familie en uitstapjes te plannen. Ook mijn nichtje kwam vanuit Nederland naar Suriname in diezelfde periode om daar remote te werken. We waren dus met z’n tweeën, dat maakte het extra gezellig.

"Mijn werktijden waren van 5 uur ’s ochtends tot 1 uur in de middag. Zodat ik op precies dezelfde tijden online was als mijn collega’s in Nederland."

De belangrijkste voordelen

Het grootste voordeel van remote werken voor mij, is het in Suriname kunnen zijn. Ik heb heel veel familie daar wonen. Onder andere mijn opa en oma, mijn oom en mijn broer. Zij wonen op één groot perceel, vlakbij elkaar. Door mijn verblijf daar kon ik aanwezig zijn bij belangrijke familiegebeurtenissen. Een ander groot voordeel is natuurlijk het lekkere weer daar. Overwinteren in Suriname, mij hoor je niet klagen 😉

De nadelen van remote werken

Nadelen die ik ondervond wat betreft het werken vanuit Suriname was dat soms de stroom uitviel, waardoor ik geen internet had. Dan moest ik me snel verplaatsen naar mijn oom die dus vlakbij woont en een eigen generator heeft. Verder was het internet soms wat trager, waardoor het me dan niet lukte om mijn scherm te delen in Teams. Als dat voorkwam, was dat alleen na 11 uur. Omdat dan de hele familie wakker is en ook gebruik maakt van internet. De klant heeft hier gelukkig weinig hinder van ondervonden. Ook in Nederland kan het soms zo zijn dat het internet wat trager is. Het scheelt daarin ook dat we niet met hele grote teams werken: maximaal 5 personen. Mijn broer heeft er inmiddels voor gezorgd dat hij nog sneller en stabieler internet heeft. Dat belooft dus veel goeds voor december, als ik weer die kant op ga.

Remote werken wérkt

Zolang de klant er geen hinder van heeft en er duidelijke afspraken worden gemaakt over de bereikbaarheid, wérkt remote werken. En als de klant akkoord is, zit er voor Bartosz weinig in de weg om jouw ‘remote werken’ droom uit te laten komen! Ik – Saagar – ben hier een mooi voorbeeld van en heb bewezen dat een tevreden klant prima gecombineerd kan worden met quality time met familie in Suriname. Prachtig toch?

Wil jij meer weer te weten komen over de mogelijkheden om remote te werken bij Bartosz? Neem dan contact op.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz