Bartosz

Nieuwe collega’s komen meestal via een recruiter bij Bartosz terecht. Voor mij verliep de zoektocht naar een werkgever op een iets andere manier. Ik ben namelijk via mijn broer – en tevens ex-Bartoszian – bij Bartosz aan de slag gegaan. ‘Van je familie moet je het hebben’, zullen we maar zeggen ;-). Hoewel we nooit tegelijkertijd bij Bartosz gewerkt hebben, voel ik me soms wel ‘het broertje van’. Gelukkig ligt dat aan mijzelf en zien mijn collega’s me gewoon als Justin. In deze blog deel ik mijn persoonlijke verhaal.

Mijn interesse voor het testvak

Na mijn opleiding Business Informatica moest ik besluiten wat ik wilde gaan doen. De vakken tijdens mijn studie waar het testen aan bod kwam, vond ik altijd erg interessant. Bovendien vertelde mijn broer Kelvin – die werkzaam is als software tester – altijd heel enthousiast over het testvak. Wat me vooral aansprak in zijn verhalen, is de combinatie van techniek en communicatie. Soms ben je een dagje aan het programmeren, andere dagen heb je constant meetings en sessies met je teamleden. Die balans tussen jezelf terugtrekken en veel onder de mensen zijn, leek mij fijn. Zeker in vergelijking met de hardcore IT-banen waar je non-stop achter je laptop code aan kloppen bent.

Mijn zoektocht naar een werkgever

Dat ik me verder wilde ontwikkelen in het testvak, was inmiddels een feit. Nu nog op zoek naar een geschikte werkgever. Hoewel Kelvin mij meerdere keren had geadviseerd om met Bartosz te praten, deed ik het in eerste instantie niet. Bij hetzelfde bedrijf werken als mijn broer zag ik namelijk niet zitten. Ik ben toch zeker wel capabel genoeg om zélf een werkgever te vinden? En wat nou als ik telkens met hem vergeleken word? Of continu gezien word als ‘het broertje van’? Dat zag ik niet zitten. Bovendien wilde ik mijn eigen pad bewandelen. Zelf op ontdekkingstocht gaan en niet blindelings op zijn advies vertrouwen. Ik ben daarom met verschillende bedrijven in gesprek gegaan. Maar ze bevielen me allemaal niet. Soms waren het de arbeidsvoorwaarden die niet paste en soms voelde ik gewoon de klik niet.

"Wat nou als ik telkens met hem vergeleken word? Of continu gezien word als ‘het broertje van'? Dat zag ik niet zitten."

Alles viel op z’n plek

Omdat Kelvin bleef aanmoedigen om Bartosz een kans te geven, besloot ik toch een afspraak te maken. Tijdens dat eerste gesprek viel alles op z’n plek. Ik voelde direct de klik die ik bij die andere bedrijven niet voelde. Het klopte gewoon. Ik was overtuigd van Bartosz als werkgever en besefte dat Kelvin tóch gelijk had! Na het eerste gesprek volgde de sollicitatieprocedure en op 1 september 2023 startte ik met het Agile testengineer traineeship.

Onterechte vooroordelen

Inmiddels werk ik ruim 6 maanden bij Bartosz. Wat blijkt, ik ben hier gewoon Justin en niet ‘het broertje van’. Iedereen ziet mij als een individu, los van mijn broer. Ik ben nog nooit vergeleken met Kelvin. Wat daar natuurlijk ook aan bijdraagt, is dat Kelvin zelf niet meer bij Bartosz werkt. En omdat hij al een aantal jaar uit dienst is, zijn er genoeg collega’s zijn die hem niet eens kennen. Bovendien heb ik – op mijn verzoek – een andere manager dan dat Kelvin had. Voor beiden wel zo prettig.

 

Mijn persoonlijke hulplijn

Een groot voordeel van het ‘jongere broertje van’ zijn, is dat ik veel kan leren van hem en hij me advies kan geven wanneer ik ergens tegenaan loop. Hij is tenslotte een senior en beschikt over veel testkennis en consultancy-ervaring. Wanneer ik twijfel over welke methode of tool ik moet toepassen en hoe ik dat het best kan doen, bel ik hem zonder na te denken even op. Naast Bartosz heb ik dus een éxtra bron van informatie. Erg handig! Wel is het oppassen dat we op familiebijeenkomsten niet té veel over werk en Bartosz praten ;-).

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz