Trendsz, Testadvies, Hard & soft skills

Het begin van een nieuw jaar. Tijd voor het maken van goede voornemens, om vooruit te blikken én plannen te maken. En daar help ik je graag bij. Waar wil jij je komend jaar op focussen? En hoe en waarin wil jij je verder ontwikkelen? Mijn tip voor (test)professionals: bezoek een conferentie! Dé manier om je vakkennis bij te spijkeren, op de hoogte te worden gehouden van de laatste trends en je netwerk een boost te geven. In deze blog leg ik uit waarom.

Presentaties

Voor de meeste mensen misschien wel de belangrijkste reden om naar een conferentie te gaan: de presentaties. Op een conferentie delen andere professionals hun kennis, visies en vraagstukken met het publiek. Ideaal wanneer je meer te weten wilt komen over een bepaald onderwerp of geïnteresseerd bent in de visie van een goeroe op het vakgebied. Op basis van het programma kun je zelf kiezen welke presentaties je wilt bijwonen en op welk vlak jij dus jouw kennis wilt bijspijkeren. Na een presentatie is er vaak ruimte om verder in discussie te gaan met de presentator en overige deelnemers. Dit zorgt voor interactie.

Workshops & tutorials

Zeker op de grotere conferenties is er de mogelijkheid om workshops en tutorials te volgen. Deze worden gegeven door ervaren trainers en coaches. Een mooie kans om bij grote namen zoals Michael Bolton, Huib Schoots, Paul Holland en James Lindsey je kennis en kunde een boost te geven.

"Het spreken van andere mensen dan diegene waar je dagelijks mee samenwerkt, zorgt voor nieuwe inzichten en ideeën."

Netwerken

Het ligt er natuurlijk aan naar welke conferentie je gaat, maar vrijwel altijd ontmoet je nieuwe mensen en wellicht (oud)bekenden. Een conferentie is een mooi platform om met anderen te praten over je vakgebied. En wie weet ontstaan er nieuwe samenwerkingen. Een bekend gezegde is “verandering van spijs doet eten”. Het spreken van andere mensen dan diegene waar je dagelijks mee samenwerkt, zorgt voor nieuwe inzichten en ideeën.

Discussies met gelijkgestemden

Mijn favoriete onderdeel van een conferentie is het voeren van goede discussies over vraagstukken waar je in het dagelijkse werk tegenaan loopt. Op een conferentie ontmoet je veel mensen die op hetzelfde niveau acteren als jij. Dit zorgt ervoor dat je elkaar kunt uitdagen. Je krijgt op een conferentie de kans om jezelf en anderen te inspireren! En wellicht bestaande kennis en manieren van werken aan te passen. En je hoeft echt niet alleen over je werk te praten. Juist de gesprekken met anderen over gelijke interesses of een bepaalde mindset maken een conferentiebezoek interessant.

Social events

Naast alle presentaties, workshops, vragenuren en andere inhoud gerelateerde onderdelen, worden er ook vaak social events georganiseerd. Een aantal voorbeelden: een agile gaming night, pub quiz, gala diner of feestavond. Samen met de andere bezoekers maak je een conferentie niet alleen leerzaam maar ook leuk!

Nieuwe ontwikkelingen

Wat is hot op dit moment? Zijn er zaken die gaan spelen in de toekomst? Op de meeste conferenties krijg je hier een goed beeld van. Die kennis kun je toepassen bij je eigen werkgever of je klant. Of gebruiken voor je eigen ontwikkeling: welke trainingen zijn goed om te volgen? In welke tooling moet ik mij komend jaar verdiepen? Is er wetgeving die veranderd en hoe kun hier op inspelen? Kortom: een grote bron van informatie die je in korte tijd krijgt.

Bezoeken van steden

Het gaat niet op voor alle conferenties, maar veel worden er georganiseerd in bijzondere steden waar je misschien nog niet eerder bent geweest. Hoe leuk is het dan om – naast het bezoeken van de conferentie – de stad te ontdekken en cultuur te snuiven? Een rondje langs historische gebouwen, het bezoeken van een museum of wellicht besluit je met de mensen die je eerder die dag ontmoet hebt, nog wat te gaan drinken in een leuk café.

Lang verhaal kort

Het bezoeken van een conferentie is een mooie manier om bijgepraat te worden over het vakgebied en jezelf te (blijven) ontwikkelen. Je bezoekt gave presentaties, ontmoet interessante mensen, krijgt tips voor boeken en websites die je kunt lezen of je deelt jouw tips met anderen. Wat vast staat, is dat je een conferentie altijd verlaat met veel nieuwe ideeën en inspiratie. Die jij vervolgens kunt toepassen in je team, op je werk of in je eigen ontwikkeling. Hoe gaaf is dat!

Welke conferentie ga jij in 2020 bezoeken?

Poll

Aan welke conferentie(s) breng jij in 2020 een bezoek?

Bekijk resultaten

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz