Werken bij, Traineeship

Al tijdens mijn studie ontdekte ik een voorkeur voor de functie van testengineer. Het is een combinatie van mijn interesse voor de techniek en het feit dat ik liever op de achtergrond met applicaties werk dan dat ik op de voorgrond sta. Bartosz kwam op mijn pad toen ik nog studeerde. Het was direct een match. Afgelopen september ben ik gestart met het traineeship Junior agile test engineer. Wil jij weten wat mijn ervaringen zijn? En bij welke klant ik inmiddels gestart ben? Ik vertel het je graag in deze blog.

In contact met Bartosz

Mijn zoektocht naar de volgende stap in mijn leven ging als vanzelf. Nog tijdens mijn master Econometrics & Management Sience aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, werd ik benaderd voor een traineeship bij Bartosz. Hoewel ik verschillende interessante functies voorbij heb zien komen, sprong Bartosz er verreweg het meest uit. Dat leek mij simpelweg de gaafste organisatie, ook als werkgever.

Aantrekkelijke voordelen

Doorslaggevend voor mijn keuze voor Bartosz was de structuur van het bedrijf. Korte lijntjes, daar houd ik wel van. Tijdens de verschillende gesprekken kwam naar voren dat ‘het zorgen voor de medewerkers’ echt centraal staat. Bartosz biedt de best mogelijke werkomstandigheden. Of het nu gaat om de inrichting van je werk, opleidingsmogelijkheden of vrijetijdsbesteding! Bepaalde arbeidsomstandigheden zijn vanzelfsprekend, maar er zijn ook een aantal benefits die andere soortgelijke organisaties niet bieden. Ook de diversiteit aan klanten waarvoor je mag werken en de uitdagende testopdrachten spraken mij aan. Dat geen enkele week hetzelfde is, daar krijg ik energie van.

_6008473

Verloop van de eerste weken

De start en tevens kern van het traineeship bestaat uit 7 weken training en opleiding. Gelukkig was niet alle stof nieuw voor mij. Ik had bijvoorbeeld al veel kennis over Phyton. Van SQL, SoapUI TMap en agile/scrum daarentegen wist ik nog niet veel af. Ook de ‘zachte’ vaardigheden vond ik interessant. Denk aan een training presenteren of de intaketraining. Het was een leerzame periode waar ik positief op terugkijk. Ik ben met 4 andere trainees gestart. De groep is heel open en ik voelde me bij hun direct thuis. Op eigen initiatief plannen we nu nog regelmatig een etentje samen.

En dan… aan de slag!

Al heel snel – nog tijdens die eerste weken van het traineeship – werd ik aangeboden voor een testopdracht. Terwijl ik met mijn neus in de boeken en theorie zat, ben ik op intakegesprek geweest bij Goudse verzekeringen in Gouda. Gelukkig kreeg ik daar goede begeleiding bij en samen met manager Kamiel heb ik het gesprek voorbereid. Ook heb ik nog contact gehad met mensen die al bij de Goudse werken. Om zo een goed beeld te krijgen van de opdrachtgever en de opdracht zelf. Na het intakegesprek hoorde ik vrij snel dat de keuze op mij was gevallen. Zo wist ik in week 3 al wat mij te wachten stond na afronding van de theorie. Ideaal!

agenda

Terugblik op eerste periode

Als ik terugkijk op afgelopen periode, dan is het ontmoeten en leren kennen van nieuwe mensen de meest positieve ervaring. Starten in een vertrouwd groepje draagt daaraan bij. We deelden heel veel met elkaar. Alles is nieuw voor iedereen. Het is fijn om daar met elkaar over te praten. We zitten immers in hetzelfde schuitje. Daarnaast was ik erg blij dat die eerste weken fysiek plaatsvonden op kantoor, in plaats van online. Daardoor blijf je – letterlijk – veel beter bij de les. En je leert mensen veel beter kennen.

Gelijk al een uitje

Wij waren echte geluksvogels, vind ik zelf. Al in de eerste maand van ons traineeship vond – sinds lange tijd weer – een medewerkersweekend plaats. Pas twee weken begonnen en gelijk al wat leuks op de planning! Bartosz is best een grote organisatie. Dus als zo’n ruim 100 man bij elkaar komen, is het tof om zo’n club bij elkaar te zien. Daarnaast geeft het je de gelegenheid om informeel met elkaar in contact te komen. De activiteiten waren ook erg leuk: bootje varen, dinnershow, borrels. Ik heb het goed naar mijn zin gehad!

Wil je meer weten over ons traineeship? Mail me gerust, ik vind het leuk om er met jou over in gesprek te gaan.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz