Trendsz

Tijdens Testbash in Brighton presenteerde Alan Page de Modern Testing Principles. Deze lijst van 7 principes vormt een interessant startpunt voor een discussie over de stand van zaken binnen het testvak. Alleen al in de mission statement van de principles zit voldoende ruimte voor een interessante discussie: ‘Accelerate the Achievement of Shippable Quality‘. Is dit de kant die ons vak op beweegt? Een discussie die bij ons regelmatig de kop opsteekt, bijvoorbeeld tijdens de workshop Quality Infected Teams.

De 7 principes zijn:

  1. Our priority is improving the business.
  2. We accelerate the team, and use models like Lean Thinking and the Theory of Constraints to help identify, prioritize and mitigate bottlenecks from the system.
  3. We are a force for continuous improvement, helping the team adapt and optimize in order to succeed, rather than providing a safety net to catch failures.
  4. We care deeply about the quality culture of our team, and we coach, lead, and nurture the team towards a more mature quality culture.
  5. We believe that the customer is the only one capable to judge and evaluate the quality of our product
  6. We use data extensively to deeply understand customer usage and then close the gaps between product hypotheses and business impact.
  7. We expand testing abilities and knowhow across the team; understanding that this may reduce (or eliminate) the need for a dedicated testing specialist.

“De komst van de Modern Testing Principles is een van de meest interessante ontwikkelingen die we de laatste tijd in testland hebben gezien.”

Tijdens de After Dinner Boost in november faciliteerde ik een sessie waarin ik met de deelnemers stilstond bij deze principes. De tijdslimiet van 12 minuten was hierbij een interessante factor: de sessies zijn bedoeld om collega’s te inspireren en te laten zien wat je bezighoudt, niet om diep de materie in te duiken. En 7 principes in 12 minuten: da’s uitdagend!

Samen hebben we gekeken naar welke principes onze medewerkers herkennen en onderschrijven in hun dagelijkse praktijk. In onderstaand figuur is te zien in welke mate de verschillende principes bij de deelnemers resoneerde. Voor mij persoonlijk zijn met name de lijnen die we hebben uitgezet binnen het aandachtsgebied ‘Whole Team Approach’ van het Quality Infected Teams gedachtegoed goed herkenbaar.

18 – De Modern Testing Principles – diagram

De komst van de Modern Testing Principles is een van de meest interessante ontwikkelingen die we de laatste tijd in testland hebben gezien. Daarom zijn we begonnen met het aanbrengen van een eigen prioriteit in de principes. Hiermee hebben we een startpunt gecreëerd voor een vervolg over de Modern Testing Principles. In welke vorm we dat gaan doen is nog niet helemaal duidelijk. Al wel is duidelijk dat we de gedachte achter de principes erg interessant vinden, omdat het een beweging in het vak aangeeft. To be continued, dus!

 

Meer lezen over de Modern Testing principles?

 

Of praat mee op Slack van de ontwikkelaars van de principles

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz