Werken bij, Bartosz

Onlangs hebben we ons maandmeeting-format vernieuwd en is de Bartosz After Dinner Booszt in het leven geroepen. Interactieve tracks over uiteenlopende onderwerpen die verzorgd worden door Bartoszians. Waarom? Om intern nog meer kennis uit te wisselen, de interactie met medewerkers op te zoeken en op de hoogte blijven van waar iedereen mee bezig is. Bovendien zorgt de After Dinner Booszt voor een flinke dosis positieve energie.

Kennis delen

Zeven keer per jaar organiseert Bartosz in de avond een zogenoemde maandmeeting voor alle medewerkers. De formule is heel simpel: eerst gezamenlijk eten, daarna wordt het ‘reilen en zeilen’ van de organisatie gedeeld en we sluiten af met een borrel. Waar voorheen alleen een plenaire presentatie op het programma stond, zijn we onlangs gestart met het toevoegen van korte interactieve sessies. We noemen dit de Bartosz After Dinner Booszt. Eigenlijk is het een soort van mini-conferentie waarin we in een tweetal parallelle tracks informatie uitwisselen over nieuwe initiatieven en allerlei interessante onderwerpen. De tracks, die direct na het eten starten, duren twaalf minuten en na die twaalf minuten wisselen we, zodat je twee tracks kunt volgen. Om een keuze te geven is het streven om telkens minimaal vier tracks te organiseren, steeds weer door verschillende Bartoszians.

180426 – Boosting @ Bartosz – infographic

Medewerkers kunnen op de avond zelf bepalen welke twee sessies zij het meest interessant of relevant vinden om bij te wonen. Het doel van de After Dinner Booszt is om niet alleen informatie te zenden, maar om ook de dialoog met elkaar aan te gaan. Hoe de tracks worden ingericht, is helemaal aan de collega’s zelf: een discussie, brainstorm, slide show, of Q&A-sessie, het kan allemaal. We vragen om input en feedback en stimuleren medewerkers om hun kennis van of kijk op een bepaald onderwerp met de groep te delen. Op deze manier wordt binnen Bartosz laagdrempelig aan kennisdeling gedaan.

De sessies worden staand gehouden op de vloer en niet in een afgesloten vergaderruimte aan een tafel. Een free-format opstelling met vrije in- en uitloop.

Onderwerpen van Sessies

De After Dinner Booszt is onderdeel van de Improving@Bartosz strategie, en een uitstekend middel om interessante ideeën, experimenten en successen die vanuit Improving@Bartosz tot stand zijn gekomen te showcasen. De sessies zijn bijvoorbeeld tot stand gekomen uit Bartosz Labz, de Training Tracks en Exploration Tracks, maar de sessies kunnen ook input leveren voor de Bijtanken bij Bartosz avonden en de blogs die door onze medewerkers worden gepubliceerd.

Enkele onderwerpen die aan bod zijn gekomen tijdens de afgelopen After Dinner Boost zijn:

  • Traineeship bij Bartosz

Bijna niemand binnen Bartosz heeft het nog meegemaakt, maar toch hebben we sinds vorig jaar (2017) voor het eerst kennis kunnen maken met het ‘Bartosz traineeship’ fenomeen. Waar word je zo vers uit de schoolbanken nu mee geconfronteerd? Wat verstaan we bij Bartosz onder het programma van het traineeship? Maar ook, hoe is de eerste traineeship ervaren?

  • Exploration Track | Artificial Intelligence

De wereld van Artificial intelligence (AI) ontwikkelt zich snel. (Mee)denkende computersystemen zijn geen toekomstbeeld meer maar zijn realiteit van alledag. Een aantal medewerkers hebben ook deze ontwikkeling gezien en willen graag meer weten van AI en wat de impact hiervan is op ons test werk. Met een enthousiaste groep willen we ontdekken wat AI omvat en zien of we bovenstaande, en andere vragen samen kunnen beantwoorden. We gaan samen op zoek naar informatie, ideeën in kaart brengen, discussiëren over de toekomst van Testen en AI. Een danktank dus!

  • Bartosz Labz experiment | De creatieve ruimte

In 2017 is gestart met het Bartosz Labsz experiment ‘de Creatieve Ruimte’. Binnenkort kunnen we eindelijk gaan genieten van een mooie ruimte met huiskamergevoel waar je tot rust kan komen of je uit kan leven op een enorme whiteboard-wall. Er is verteld waar het idee van de Creatieve Ruimte vandaan komt, hoe het er uit komt te zien, hoe het project is gelopen en er is ruimte gegeven om nog input te leveren?

  • Bijtanken bij Bartosz onderwerp | De psychologie van de tester

Als tester in een agile team lever je een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de oplossing. Dat je als onderdeel van een ontwikkelteam opereert is een potentieel risico: groepsdenken, conformiteit en het Ikea-effect liggen op de loer. Is je oordeel wel zuiver? Ben je zo onbevooroordeeld als je denkt dat je bent? Als tester is het belangrijk dat je er bewust van bent dat iedereen en dus ook jij vooringenomenheden is. Die maken dat er verstoringen bestaan in hoe je de wereld om je heen waarneemt of er toe leiden dat je onjuiste conclusies trekt. In deze Exploration track zoomen we met een aantal medewerkers in op dit onderwerp. Vanuit een aantal invalshoeken proberen we tot interessante inzichten te komen.

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz