Werken bij, Bartosz, Trendsz

Bij Bartosz zijn we continu bezig met innovatie en het verbreden en verdiepen van onze kennis. We vinden het belangrijk in beweging te blijven en doorlopend te kijken naar wat er binnen en buiten de organisatie gebeurt. Alle Bartoszians mogen daarom onbeperkt gebruik maken van training, opleiding en coaching. Zodat ze precies weten welke testmethodes, technieken en tools ertoe doen. Voorheen organiseerden we Competence leergangen, door medewerkers georganiseerde trainingsreeksen gericht op het onderzoeken van relevante trends of markten. Maar door de opzet was het slechts eens per jaar mogelijk om onderwerpen aan te dragen. En dat terwijl ons vakgebied zich razendsnel ontwikkelt. Exploration Tracks bieden uitkomst.

Exploration Tracks kun je zien als de flexibele, ‘2.0-versie’ van de leergangen waarmee we een kleine tien jaar geleden zijn gestart. De afgelopen jaren kwamen onderwerpen aan bod als Agile werken, Continious Delivery Pipeline en Java voor Testers. Deze leergangen zijn altijd toegankelijk geweest voor zowel medewerkers als klanten, en vormden vaak de basis voor ons driejaarlijkse kennisevent Bijtanken bij Bartosz.

In de loop der tijd zijn er twee ‘stromingen’ ontstaan in onze leergangen. De een gericht op het opvijzelen van technische kennis, de ander op het identificeren van marktontwikkelingen en het bedenken van slimme oplossingen. Recentelijk hebben we besloten die stromingen op te splitsen in zogenoemde Training Tracks en Exploration Tracks.

“Onze testprofessionals werken continu aan hun technische skills”

De manier waarop software wordt ontwikkeld verandert continu en dat heeft ook invloed op ons werk als testers. Een Training Track is, zoals de naam doet vermoeden, gericht op de ontwikkeling van vaardigheden om daar beter op in te spelen. Onze testprofessionals maken steeds vaker onderdeel uit van multidisciplinaire teams en daarom is het extra belangrijk dat hun technische skills up-to-date zijn. Een Training Track richt zich niet alleen op een specifieke tool of vaardigheid (denk aan Java voor testers of Selenium), maar ook in welke context die gebruikt kan worden. Daarbij wordt steeds gekeken naar het profiel van de consultant en waar hij of zij behoefte aan heeft.

Doorlopend onderzoeken

Trajecten met een meer onderzoekend karakter brengen we onder in Exploration Tracks. Die stellen ons in staat snel in te spelen op actuele trends of ideeën die voortkomen uit innovatiehub Bartosz Labsz – en meer tijd vergen om te definiëren en uitdiepen. Een Exploration Track duurt pakweg zes maanden en kan op elk moment gestart worden. Mits er goed over het onderwerp is nagedacht en het iets oplevert in de vorm van kennis, plezier of een product waarmee we onze dienstverlening kunnen verbeteren.

 

2 Labsz – Participeren
“Met Exploration Tracks spelen we doorlopend in op relevante trends”

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat we de zorgmarkt in kaart brengen. Niet alleen om te zien hoe daar wordt omgegaan met IT, maar ook of het een markt is waar we iets mee kunnen. Een van de lopende Exploration Tracks focust zich op de ‘Psychologie van de tester‘. Daarbij onderzoeken deelnemers welke invloeden waarneming en bias hebben op de manier van systemen testen. Een ander voorbeeld is de Exploration Track over AI, die voortkwam uit een Labsz experiment en gericht is op de inzet van machine learning voor het snel en efficiënt testen van software.

Vrijheid

Net als bij de leergangen ligt het initiatief en de aanpak van Exploration Tracks volledig bij onze testprofessionals. Zij hebben de vrijheid om zelf doelen en programma’s te bepalen. Om kennis te vergaren kunnen ze lezingen of seminars bezoeken, een dagje meekijken bij interessante bedrijven, experts uitnodigen of de samenwerking met een universiteit aangaan. Alles mag en kan, zolang kennisvergaring en -deling centraal staan. Ook moeten deelnemers gestimuleerd worden om proactief mee te denken over het thema. Het is immers geen bezigheidstherapie.

Bij Bartosz belanden goede voorstellen niet op een stapel. Een goed idee dat snel is toe te passen wordt een experiment, iets wat meer tijd en energie kost om te onderzoeken gieten we in het Exploration Track-format. Vervolgens kan iedereen die geïnteresseerd is aanhaken, een bijdrage leveren en doorlopend zijn of haar kennis bijspijkeren.

Op de hoogte blijven? Op ons blog delen we regelmatig kennis en ervaringen die voortkomen uit onze Exploration Tracks. Sharing is caring!

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz