Onze strategie

Onze strategie

Impact maken op high impact software.

Als toonaangevend ICT-dienstverlener testen we dagelijks software- en applicatiesystemen. Maar we gaan veel verder dan dat. Zo werken we altijd nauw samen met onze klanten in zorgvuldig samengestelde testteams. Bij Bartosz start alles met inzicht in de kwaliteit van de producten van onze klanten. Inzicht dat we verkrijgen door analyse en persoonlijke communicatie. Vervolgens gaan onze testconsultants de uitdaging aan om de kwaliteit van systemen en applicaties significant te verbeteren. Ze geven hierbij richting en adviseren op het gebied van testorganisaties, testbeleid en testprocessen.

We weten altijd wat er bij klanten speelt. Dit zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen. Altijd in staat zijn om de uitdagingen van onze klanten in hoog tempo concreet te maken. En kunnen borgen dat klanten ook na afronding van de opdracht verbeteringen kunnen blijven doorvoeren. Gecombineerd met state-of-the-art kennis van markten, domeinen én systemen garanderen we dat de processen, producten en diensten van onze klanten nét iets sneller en slimmer worden. Zo zijn we als geen ander in staat echte kwaliteit toe te voegen en klanten volledig te ontzorgen.

Onze strategie

Richting geven door te verbinden.

We zijn niet alleen een tester, we zijn ook een verbeteraar. Een belofte die we zowel intern als extern waarmaken door voortdurend te verbinden. Dit doen we als kennis-, inspiratie- en groeiplatform door onze mensen te stimuleren met trainingen, goede arbeidsvoorwaarden en veel vrijheid, zodat ze excellente prestaties kunnen leveren. Maar ook met persoonlijke aandacht voor onze klanten. We zetten in op langetermijnrelaties en optimale tevredenheid. Daarom weten we altijd wat er bij klanten speelt. En zijn we tegelijkertijd niet bang om ze uit hun comfortzone te halen en samen buiten de gebaande paden te treden voor resultaten die elke verwachting overtreffen.

Ons bestaansrecht

Het kompas van Bartosz.

Veel bedrijven vatten hun essentie samen in een missie en een visie. Wij hebben het liever over ons bestaansrecht. De reden waarom we doen wat we doen. Bij Bartosz geloven we namelijk dat we samen mensen, bedrijven en systemen altijd kwalitatief beter kunnen maken. Dat is waar onze 150 teamleden samen met onze klanten elke dag gepassioneerd aan werken.

Bartosz-plaat

Improving @Bartosz

De afgelopen jaren hebben we Improving@Bartosz in het hart van onze organisatie geplaatst. We kiezen ervoor om innovatie het belangrijkste uitgangspunt te maken in de wijze waarop we het bedrijf vormgeven. Het doel dat we voor ogen hebben als we praten over innovatie is drieledig: het stelt ons in staat om steeds in te spelen op marktontwikkelingen, we verbeteren onze bedrijfsvoering continu en het geeft ons veel energie en plezier!

Naast de vruchten die we intern plukken van onze innovatie, vinden we het gaaf om onze partners, klanten, leveranciers en eigenlijk de hele test community te inspireren. Hoe ziet onze aanpak er dan uit? En hoe hangen de verschillende onderdelen en initiatieven met elkaar samen? Dit is weergegeven in de visual hiernaast, waarin je kunt zien dat Bartosz Labsz als innovatieplatform centraal staat in onze aanpak. Nieuwsgierig geworden? Lees dan in het uitgebreide blogartikel hoe onder andere Exploration Tracks, de Quality Infected Teams benadering, After Dinner Boost, Bijtanken bij Bartosz en ons magazine Paarsz, bijdragen aan Improving@Bartosz

Ontwerp zonder titel (18)

Diensten & Competenties

Specialist over de volle breedte.

Bij Bartosz onderscheiden we ons door een grensverleggende focus op het testen van softwaresystemen en -applicaties. Binnen deze specialisatie bieden we een compleet pakket diensten en competenties aan.

Diensten

Onze innovaties.

_6008825
2
_6008462
_6008783
1
foto Maarten en Vincent verkleind

Robot Warsz

In deze workshop laten we je in de praktijk ervaren wat je als tester in een agile team kunt doen om kwaliteit te verbeteren. Je maakt hands-on kennis met Specification by example, Example Mapping en Exploratory testing. Aan de hand van concrete opdrachten rondom onze programmeerbare robots duiken we steeds een stapje verder in de materie. Hierbij onderbouwen we de praktijkvoorbeelden steeds met theorie. Werk samen aan een Quality Infected Team en programmeer een echte racende robot met als doel het parcours foutloos af kan leggen in de snelste tijd!

Waarom moet je deze workshop volgen?

  • Je leert wat je kunt doen om jouw team ‘Quality Infected’ te maken
  • Je leert op speelse wijze de kern van Specification by example
  • Je leert dat constante Exploration de beste manier is om jouw product steeds beter te maken
  • Je past opgedane kennis en ervaring meteen toe in de praktijk
  • Het is gewoon cool om een robot te laten doen wat jij wilt

Quality Framed

Stel de complexiteit of omvang van een proces groeit dusdanig, waardoor je als organisatie het overzicht en de grip op het proces verliest. Dan is er behoefte aan Regie van Kwaliteit. Om inzicht te krijgen in zichtbare en onzichtbare problemen binnen bedrijfsoverstijgende ketens of complexe processen. In het kader van Regie van Kwaliteit ontwikkelden wij bij Bartosz een nieuwe aanpak: Quality Framed. Een aanpak waarmee je ketenbreed belemmeringen signaleert zodat je deze kunt aanpakken en het proces weer beheersbaar wordt. Een aanpak dus die veel verder gaat dan software testen.

Lees meer

Inspiratiesessie Future trends in testing

Multidisciplinaire teams hebben de testwereld de afgelopen jaren veranderd. In deze context heeft klassieke testliteratuur als TMap en ISTQB steeds minder toegevoegde waarde. And here’s news for you: er gaat de komende jaren nog veel meer veranderen!

De tester als kwaliteitscontroleur bestaat al niet meer en de nadruk van de werkzaamheden komt steeds meer te liggen op terrein dat we van oudsher niet (h)erkennen als dat van een tester. In ons toekomstbeeld gaat het om drie belangrijke pijlers: een Whole Team approach towards Quality, de snelst mogelijke Fast Feedback en Exploration. Is die toekomst al begonnen? In deze sessie delen we gave, state of the art oplossingen die we de afgelopen tijd in het wild hebben gespot. Bijvoorbeeld bij onze klanten en op toonaangevende conferenties. We gaan je tijdens deze sessie niet vertellen hoe het moet, maar we gaan er alles aan doen om je te inspireren.

Training 'Specification by Example'

Over het algemeen zijn mensen niet zo goed in staat om op voorhand te vertellen wat ze precies nodig hebben. Zo ook als het om software gaat. Het is veel makkelijker om een mening te vormen en verbeteringen voor te stellen als je een werkend product voor je ziet. Veel teams ontwikkelen software om er daarna achter te komen dat ze onjuiste aannames hebben gedaan over bijvoorbeeld functionaliteit, scope en gewenste kwaliteit. Wat we liever doen is het gesprek over deze aannames naar voren halen. Specification by Example gaat over het vroegtijdig ontdekken van vragen die nog onbeantwoord zijn. Dit doen we door, voordat de software is gebouwd, met team en business het gesprek aan te gaan. Hierbij speelt het samen ontdekken van concrete voorbeelden van het gewenste applicatiegedrag een sleutelrol.

In de training ‘Specification by Example’ gaan we dieper in op het gedeelde begrip dat een team nodig heeft om goede software te kunnen maken. Ook bespreken we wat je in een ontwikkelteam kunt doen om onbeantwoorde vragen zo vroeg mogelijk te identificeren en beantwoorden. We geven de deelnemers handvatten om op een efficiënte manier tot de voorbeelden te komen die het ontwikkelproces zullen versnellen.

Workshop Quality Infected Teams

Testen is nooit een doel op zich. Het is een van de dingen die je doet om tot software te komen waar je klant blij van wordt. Maar er zijn veel meer dingen die je kunt doen om tot goede kwaliteit te komen. Testers zijn niet de eigenaar van de kwaliteit van de software, dit is een verantwoordelijkheid die je als team moet nemen. Maar wat kun je als tester doen om het team de verantwoordelijkheid te laten nemen? Dit is de vraag die in de workshop Quality Infected Teams centraal staat. We werken vanuit de drie pijlers van een Quality Infected Team:

  • Een ‘Whole Team Approach’ als het om kwaliteit gaat
  • Altijd zoeken naar de snelst mogelijke feedback. Op alles.
  • Een team dat steeds wil leren en verbeteren door te verkennen wat ze nog niet weten

Met het hele team verkennen we de drie pijlers en kijken we op welke vlakken er in jouw team de grootste stappen te zetten zijn. Samen bekijken we wat we kunnen doen om die stappen ook daadwerkelijk te zetten zodat jouw team ‘Quality Infected’ wordt.

Bartosz Labsz

Centraal in onze aanpak staat Bartosz Labsz: een innovatieplatform waarin we experimenteren met nieuwe ideeën om zo sneller op de veranderende markt in te kunnen blijven spelen. Binnen Labsz komen Bartoszians bij elkaar omdat we een gedeelde ambitie hebben: we willen het meest innovatieve testbedrijf van Nederland zijn. Iedere Bartoszian die mee wilt doen, kan aansluiten. Niet verplicht, maar vooral heel erg leuk! Bartosz Labsz stelt ons in staat om te leren door te experimenteren. Soms komen daar gave dingen uit, soms komen we er achter dat een idee niet werkt. Sowieso geeft het ons energie, en die laten we via onze consultants en diensten weer terugvloeien naar onze klanten.

Competenties

Waar zijn we goed in.

_6008798
Ontwerp zonder titel (14)
Ontwerp zonder titel (13)
_6008437
Ontwerp zonder titel (12)

Agile testen

Agile consultants van Bartosz zijn ervaren met testen in een agile context en hebben hun certificeringen op orde, maar dat is niet wat Bartosz de agile testpartij van Nederland maakt.

Door aandacht voor testen en kwaliteit te verweven in het ontwikkelproces, maken we teams Quality Infected. We gebruiken test-first technieken als Specification by Example om door middel van krachtige ‘examples’ een gedeeld beeld te realiseren van wat we gaan maken. Vaak maakt automatisering een belangrijk deel uit van een agile testaanpak. Onze testconsultants kennen de tools. Nog belangrijker: ze begrijpen hoe automatisering ingezet kan worden op een manier die daadwerkelijk waarde toevoegt, ook op de lange termijn.

Het ‘echte’ testwerk is wat ons betreft geen handwerk, maar denkwerk. Daarbij zetten we onze kennis, creativiteit en ervaring met tools en technieken in. ‘Exploratory Testen’ brengt ons in de hoeken en gaten waar testautomatisering niet komt.

Testautomatisering

Onze experts op het gebied van testautomatisering zijn in staat de juiste graad van automatisering vast te stellen en deze op een effectieve manier door te voeren. Zij starten met een gedegen architectuur, bouwen overzichtelijke navigatiescripts en bewaken de onderhoudbaarheid hiervan. De testengineers van Bartosz hebben ervaring met veel gebruikte tooling van HP, IBM en Microsoft. Daarnaast zijn zij bekend met diverse open source tools, zoals Fitnesse, Selenium, Protractor, Cucumber en JMeter.

Test engineering

Onze test engineers doen niet Agile, ze zijn Agile! Ze hebben een afgeronde HBO- of WO opleiding en zijn uitgebreid getraind en gecertificeerd in het testvak. Daarnaast zijn ze niet vies van techniek en op zijn minst in staat de code die het team oplevert te begrijpen. Ze hebben kennis van testautomatisering, bezitten sterk ontwikkelde communicatieve en sociale vaardigheden en beschikken over de continue drive hun opdrachtgever positief te verrassen.

Testmanagement

Onze gecertificeerde testmanagers hebben uitgebreide kennis van diverse testmethodes, tooling en domein specifieke ontwikkelingen. Zij zijn uitstekend op de hoogte van de laatste stand van zaken, zorgen voor een stevige kennisimpuls en zijn thuis in meerdere ontwikkelomgevingen. Dus enerzijds in staat om in een Scrum / DevOps omgeving team overstijgende activiteiten te organiseren. En anderzijds in staat om in een waterval omgeving de testorganisatie op te zetten en invulling te geven aan de teststrategie en de uit te voeren testactiviteiten.

Coaching & Advies

Onze coaches en adviseurs staan graag met hun voeten in de operatie. Ze zijn uiteraard zeer ervaren in hun aandachtsgebied. Maar delen dit gedachtengoed dus graag als deelnemer van een team.  Er zelf ook concreet invulling aangeven. En dit samen doen. Zodat bij een vertrek de zittende organisatie zelfstandig de ingeslagen weg kan voortzetten. Wij adviseren over inrichting en verbeteren van testen. Maar ook over intensiveren van automatisering. En het testen in een DevOps-omgeving. Dus zowel sparringpartner voor de ICT-directie als voor de uitvoerend tester.

Kernwaarden

Het fundament waarop we verder bouwen.

Bartosz is er voor mensen die willen bouwen aan een gaaf bedrijf om trots op te zijn. Dit geldt voor onze eigen mensen. Maar ook voor onze klanten. Wij geloven daarom in de kracht van persoonlijke ontwikkeling, eigenaarschap, betrokkenheid een saamhorigheid. Werken volgens dezelfde normen en waarden geeft energie, bezieling en een gezamenlijke identiteit.

Open & Transparant

Een open, transparante cultuur stimuleert ethisch handelen en creëert onderling vertrouwen. Dit uit zich bij Bartosz niet alleen in onze mentaliteit, maar werkt ook door in ons kantoorpand. Dit is ingericht als kantoortuin waar iedereen elkaar kan horen en zien.

Gelijk & Gelijkwaardig

Al onze medewerkers hebben dezelfde rechten en plichten. De secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden zijn daarom voor iedereen gelijk. Of het nu gaat om een werkplek, een laptop of een plaats in het vliegtuig.

Eerlijk & Redelijk

Bartosz streeft naar langdurige, vruchtbare relaties met medewerkers en klanten. Eerlijkheid en redelijkheid zijn daarbij essentieel. De prijs voor onze klanten en de beloning voor onze mensen zijn bijvoorbeeld altijd gebaseerd op de geleverde prestaties.

Verantwoordelijk & Initiatiefrijk

Bartosz vertrouwt op het inzicht van haar medewerkers. We verwachten dan ook dat ze zelf initiatieven ontplooien en hun creativiteit en ondernemerschap inbrengen. Zo maken we elkaar elke dag beter door kennisdeling en synergie.

Respect & Vertrouwen

Aandacht voor de mens achter de professional berust op respect voor elkaar en voor elkaars competenties. Het creëert een cultuur van vertrouwen waarin iedereen zich gewaardeerd kan voelen, en een werkomgeving waarin mensen betere professionals kunnen zijn.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.