Werken bij, Traineeship, Bartosz

Voor het eerst in het tienjarige bestaan van Bartosz nam het bedrijf in september 2017 vijf trainees aan, waar ik er een van ben. Eerder was het eigenlijk zo dat nieuwe Bartoszians minstens drie jaar testervaring moesten hebben voordat bij ons konden gaan werken. Dat Bartosz nu ook mensen aanneemt zonder die ervaring en deze opleidt tot volwaardige testers, zegt volgens mij iets over de groei die het bedrijf heeft doorgemaakt. Door trainees aan te nemen bouwt Bartosz het bedrijf van binnenuit verder op.

Daarom vind ik het ook zo leuk dat ik bij de eerste lichting trainees hoor. Het is een nieuwe weg die Bartosz ingeslagen is, en wij kunnen deze helpen vormgeven. Tijdens het traineeship is er goed geluisterd naar onze behoeften en interesses. En nadat de eerste maand van training voorbij was, werd onze feedback gevraagd om het hele traject te kunnen verbeteren. Zo heb je als trainee vanaf het begin invloed op wat er binnen Bartosz gebeurt.

Eigen verantwoordelijkheid

Ik heb de bachelor Technische Geneeskunde en de master Journalistiek gedaan. Wel een technische component in mijn opleiding dus, maar het testvak is nieuw voor mij. Ik leer ontzettend veel, waar ook de mogelijkheid voor is. Er is onbeperkt budget voor trainingen en het wordt gestimuleerd jezelf te ontwikkelen, waar Bartosz je bij begeleidt. Iedereen die bij Bartosz begint krijgt een mentor die je wegwijs maakt binnen het bedrijf en ook je manager daagt je uit om nieuwe dingen te ondernemen. Maar uiteindelijk moet je het wel zelf doen. Bartosz faciliteert, maar je moet zelf de stap zetten en dit wordt ook wel van je verwacht. Bartosz bestaat uit een groep gemotiveerde mensen, die eruit willen halen wat erin zit.

"Je krijgt veel ruimte om nieuwe dingen te leren en jezelf te ontwikkelen, op het testvlak, maar ook op persoonlijk gebied."

Een nieuwe opdracht

Begin januari ben ik begonnen op een nieuwe opdracht. Hier werk ik mee aan het waarborgen van de kwaliteit van een applicatie dat gebruikers verschillende soorten inspecties op eenzelfde, gestandaardiseerde manier laat uitvoeren. Ik ben veel bezig met het automatiseren van (regressie) testen, maar test ook handmatig op de front-end. Het is een groot project waar met SAFe (Scaled Agile Framework) gewerkt wordt. Dit is een manier om de Agile manier van werken toe te passen in een omgeving waar veel mensen en dus meerdere teams aan hetzelfde product werken. Op deze opdracht leer ik dus niet alleen meer over het testvak, maar ook over Agile/SCRUM, een manier van werken die veel (en steeds meer) gebruikt wordt in de softwareontwikkeling.

Sparren met Bartoszians

Wat ook leuk is aan deze opdracht, is dat er meerdere Bartoszians op dit project zitten. Een van hen zit ook in hetzelfde team. Je wordt zo als trainee niet aan je lot overgelaten, als ik hulp nodig heb kan ik altijd bij iemand terecht. Bovendien is het is fijn om met iemand te kunnen sparren die in dezelfde situatie zit (of heeft gezeten), en ook ervaring heeft met het werken als consultant en niet alleen als tester.

Meer weten?

Ik vind Bartosz een ontzettend leuke plek om te werken. Je krijgt veel ruimte om nieuwe dingen te leren en jezelf te ontwikkelen, op het testvlak, maar ook op persoonlijk gebied. Als je nou geïnteresseerd bent in Bartosz, ben je altijd welkom voor een kop koffie en een goed gesprek. Wil je nou meer weten over het traineeship en mijn persoonlijke ervaring bij Bartosz, stuur me dan vooral even een mailtje!

Wil je ons nieuwste Paarsz magazine per post ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Ontwerp zonder titel (19)

Werken bij Bartosz?

Vincent Verhelst

Geïnteresseerd in Bartosz? Dan ga ik graag met jou in gesprek. We kunnen elkaar ontmoeten met een kop koffie bij ons op kantoor. Of tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner op een plek die jou het beste uitkomt. Jij mag het zeggen.

Mijn Paarsz